• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ezanlar susmayacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bu ezanlar susmayacak.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ezanlar susmayacak. Ecdadın bize bu emanet ettiği kültür coğrafyasında akan gözyaşları dinene, akan kardeş kanı durana kadar, bizim insanımız dünyanın en müreffeh insanları haline gelene kadar mücadelemiz devam edecek."
Bakan Zeybekci, AK Parti İl Başkanlığınca Eski Garaj alanında düzenlenen iftar programına katıldı.
 
Alana gelişinde iftar masalarını tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, Muğlalı olduğunu, bu kentin bakanı gibi çalıştığını söyledi.
 
Türkiye'nin son dönemde önemli gelişmelere imza atarak, büyük projeleri hayata geçirip büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Zeybekci, 2001 ve 2002'de ülkenin birilerine peşkeş çekildiğini kaydetti.
 
Eskiden ülkenin başbakanı, başbakan yardımcıları ve ekonomi bakanlarının Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başındaki müdüre, Dünya Bankasının başındakilere saygılarını arz eden mektuplar yazdıklarını anlatan Zeybekci, "Biz şunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Bugün dünya çok önemli zaman dilimlerinden geçiyor." diye konuştu.
13495097_796161330521231_8397833309846837475_n-001.jpg
 
- "Dünyanın ekonomik menfaatleri paylaşılıyor"
 
Avrupa'nın da çok önemli zaman dilimlerinden geçtiğine işaret eden Zeybekci, "Bırakalım dünyayı, Avrupa'yı, Ortadoğu, Kafkaslar, Kuzey Karadeniz, Balkanlar, Afrika... Bugün her birinin haritası yeniden çiziliyor. Vahşi bir kapitalizmle haritalar yeniden çiziliyor. Dünyadaki mazlumların ve masumların kanları üzerine. Bu dünyanın enerji ve ham madde kaynakları, ekonomik menfaatleri paylaşılıyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Zeybekci, Avrupa'nın ekonomik menfaat, ham madde, enerji veya kendi menfaatlerini paylaşmak söz konusu olduğunda hukuk ve demokrasi dinlemediğini anlatarak, şunları kaydetti: 
 
"Ne insan hakları, ne çevre, ne başka bir duyarlılık. Bunlar hepsini bir kenara atarlar. Akan kan hele hele ki bir Müslüman kanı ise hele hele ki Müslüman, Müslümanı öldürüyorsa bunlar dönüp sağ gözleriyle bile şöyle yandan bile bakmazlar. Bu kadar net söylüyorum. Tüm bunları bilerek, bütün bunların bilincinde şu 10-15 yıldan beri Türkiye olarak inanılmaz bir kalkınma hamlesi içindeyiz. Allah aşkına nereden nereye geldik. Geçen sene seçimlerde Muğla'nın sokaklarında bas bas bağırmıyorlar mıydı? 7 Haziran'dan önce, 7 Haziran'dan sonra, 1 Kasım'dan önce Muğla'da her yerde bağırmıyorlar mıydı? 'Bunlar gidici' diye. 1 Kasım'da ağızlarının payını aldılar, cevaplarını aldılar, gene durmadılar.
 
1 Kasım'dan sonra şu 6 aylık bir süreçte bile,' şu ay kriz çıkıyor, şu ay işte dolar 5 lira olacak, şu ay faizler yine yüzde 20-30 olacak' çünkü istedikleri o."
 
2002 yılında ödenen vergilerin yüzde 87'sinin faize gittiğini hatırlatan Zeybekci, şimdi ise ödenen vergilerin yüzde 10'unun dahi faize gitmediğini kaydetti.
 
Zeybekci, kavgaların, karın ağrılarının esas sebebinin bu olduğunu vurgulayarak, "Dertleri, güçleri bu. Onun için karınları ağrıyor, onun için sancıları tutuyor, onun için diyorlar, 'Dolar 5 lira olacak, faizler bilmem ne olacak.' Ne oldu? En son 2016'nın ilk çeyreğinde Türkiye, dünyada en hızlı büyüyen ilk 5 ülkeden biri oldu. Allah'ın izni ile öyle de devam edecek.Avrupa Birliği yerle bir olurken, 2009'dan bu güne kadar Türkiye 6,5 milyon evladını yeni iş sahibi yaparken, Avrupa Birliği'nde toplam çalışan sayısı 8 milyon aşağı gitti." ifadelerini kullandı.
 
- "Avrupa Birliği'ne tam üye olmanın hastası değiliz"
 
Amaçlarının dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline gelmek olduğunu anlatan Zeybekci, şöyle konuştu: 
 
"Biz Avrupa Birliği'ne tam üye olmanın hastası değiliz. Gazi Mustafa Kemal'in de gösterdiği, AK Parti'nin de hedefi olan dünyanın o müreffeh ülkelerinin de ötesine geçen, ekonomik, özgürlük, insan hakları, çevre gibi bütün standartlarda Avrupa Birliği'nin ötesine geçen hedefe doğru gitmek. Bizim yolumuz odur. Tam üye olsak da ben o standarda geldikten sonra tam üye olsam ne yazar, olmasam ne yazar, bize muafiyet sağlasan ne olur, sağlamasan ne olur? Gün gelecek, bunların hepsi otomatik olarak olacak. Hedefimiz asla değişmedi, asla da değişmeyecek."
 
Zeybekci, şimdiki hedeflerinin de ilk günkü aşkla yeniden büyüme seferberliği başlatarak ülkeyi en iyi noktaya taşımak olduğunu vurgulayarak, "Bu ezanlar susmayacak. Ecdadın bize bu emanet ettiği kültür coğrafyasında akan göz yaşları dinene, akan kardeş kanı durana kadar, bizim insanımız dünyanın en müreffeh insanları haline gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Durmak yok, mücadeleye devam diyeceğiz. 2017 yılında inşallah yeniden koşmak zamanı, durmak yok, yola devam zamanıdır." diye konuştu.
 
İftar programının ardından Yeşil-Beyaz Çay Bahçesi'nde partisinin il yönetimi, muhtarlar, milletvekilleri ve STK'ların temsilcileriyle ile bir araya gelen Zeybekci, kentin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunduktan sonra karayolu ile Denizli'ye hareket etti.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141