Ege ve Marmara'nın rüzgarı elektrik oluyor

Ege ve Marmara'nın rüzgarı elektrik oluyor
Türkiye'nin elde ettiği rüzgar enerjisinin büyük bölümü Ege ve Marmara bölgelerinden sağlanıyor.

İşletmedeki 61 rüzgar enerjisi santralinin 4'te 3'ü bu iki bölgede yer alıyor.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Raporu'na göre, Türkiye'de rüzgar enerjisi yatırımları son yıllarda önemli ölçüde arttı ve bu yatırımların sürdürülebilirliği sağlandı.

İşletmede olan rüzgar enerji santrallerinin kurulu güç bakımından dağılımında Marmara Bölgesi yüzde 39,95'lik oranla ilk sırada geliyor.

İl bazında yapılan değerlendirmeye göre, İzmir, 14 rüzgar enerji santrali ile bu alanda ilk sırada geliyor. İzmir'i 11 rüzgar enerji santrali ile Balıkesir takip ediyor.

Kurulu gücün en fazla olduğu il ise Balıkesir. Balıkesir'deki rüzgar enerji santrallerinin kurulu gücü 616,10 megavatlık büyüklüğe ulaşıyor. Balıkesir'i 390,90 megavatlık büyüklükle İzmir izliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.