• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Doğan Tugay'dan Zilliyetlik arazilere tapu müjdesi

Doğan Tugaydan Zilliyetlik arazilere tapu müjdesi
Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, seçim çalışmalarını Cumartesi günü Bozburun Beldesi ve Selimiye Köyü'nde sürdürdü

Bozburun ve Selimiye'de davul zurna ile karşılanan Ali Doğan Tugay'a halk sevgi gösterisinde bulundu.

Ali Doğan Tugay Cumartesi günkü seçim çalışmasına ilk olarak Marmaris'in Bozburun Beldesi'ne giderek burada mini bir miting gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılaşan Tugay Bozburunlulara hitap etti. İmar sorunlarının kendilerine yetki verildiği takdirde çözüleceğini ifade eden Tugay, yatırımlarla turizm sezonun uzayacağını belirtti.

Mini bir miting havasında gerçekleşen Bozburun ziyaretinde esnaf ziyareti de gerçekleştiren Ali Doğan Tugay daha sonra Selimiye köyüne geçti. Selimiyeliler tarafından davul zurna ile karşılandı. Selimiyelilere de mini bir miting yapan Ali Doğan Tugay birlik, kardeşlik mesajları da verdi.

Bozburun Beldesi ve Selimiye köyü ziyaretlerinde Ali Doğan Tugay’a, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri eşlik etti.

1011745_420021038144430_1181930357_n.jpg

Ali Doğan Tugay Bozburun ve Selimiye Köyü’nde mini mitinginde şu şekilde konuştu;

Bozburun'a ve Selimiye’ye her geldiğimde 1960'lı yıllara giderim. Burada dalgıçlar ve kaptanlar vardı. Süngercilik yaparlardı. O zamanlar liseye gittiğimden dalgıçların hesaplarını ben tutardım ve hepsini çok iyi tanırdım. Sizlerde bizi çok iyi tanırsınız. Bugün karşınıza hangi duygularla çıktığımızı çok iyi biliyorsunuz. Ben bu seçimlerde aday olarak karşınıza çıkma niyetim ve düşüncem yoktu. Başbakanımızla bir görüşme yaptıktan sonra milletime faydalı olmak adına karşınıza aday olarak çıkıyorum.

12105_420021024811098_895480872_n-001.jpg

Bozburun Selimiye'ye kıyı kenar avantajı

Bizim bu yörenin kaderi malesef kendi başına çözülecek bir kader değil. Bizim yörenin kaderi yukarılardan Ankara'dan desteklerle çözülecek. İşte Başbakanımızla ilk görüşmemde ilk konu bizim yöremizin imar sorunuyla ilgiliydi. Kendisine net bir şekilde dedim ki; "Bizim yörede insanlar bir çivi dahi çakamıyor, çocuğuna ev yapamıyor". Buna çok acil çözüm getirmemiz gerekiyor. Ve sizlerde eminim ki iyice ezberlediniz 1/25000'lik İmar planları da şuan da devlet tarafından yapılmış ve çevre ve orman bakanlığında beklemektedir. Atadan kalma deniz kenarında evleri işyerleri olan insanlar var bunlara çok acil çözüm bulmamız gerekiyor dedim. Bir ay sonra bakın ne oldu? Çevre ve Şehircilik bakanlığı bir genelge yayınladı. Bu genelde özellikle Çanakkale Kilitbayır, Marmaris Bozburun Selimiye kıyı kesiminde kıyı kenar çizgisi içerisinde o genelge tarihine kadar yapılmış tüm yapıların ruhsatlandırılacağı ve hiç yıkılmayacağı kararı verildi. Ayrıca yeni bir özel kıyı kanunu meclise sunuldu. Bozburun ve Selimiye'de vatandaşlarımızın eski yapıları yerinde kalacak.

9442_420021318144402_341070940_n.jpg

Zilliyetlik arazilere tapu müjdesi

Sizlere aldığımız birinci referans buydu sayın Başbakanımızın desteğiyle. İkincisi ise çok önemli olan tapulardır. Kadastro geçerken bir çok vatandaşımızın yerleri hazineye kaydedildi. Bir kısmınız tapularını aldılar ama bir kısmınızın arazisi hazineye kaldı. Milletvekillerimizin desteği ile tapuların geri alınabilmesi için bir komisyon kuruldu. Bunun içinde yasa çıkarılması gerekiyor. Komisyon yasa

çıkarmak için görüş alıyor ve bu görüşler hep olumlu geldi. Komisyondan sonra bir toba yasa ile, zilliyetlikten hazineye yazılan araziler tekrar tapulandırılarak vatandaşlara verilecek, bunun müjdesini veriyorum.

Sevgili Bozburunlular bunlar ne Marmaris Belediyesi'nin nede Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı işler değil. Bunlar Büyük Millet Meclisi'nin yapacağı işlerdir. Bunlar Hükümetin yapacağı işlerdir. Biri çıkıpta diyorsa size imar planını yapacağız diye bir sorun nasıl halledeceklermiş? Bu iş bir yasa meselesi bu yasayı kim çıkartacak kendileri mi? Bu gerçeği bilmeniz lazım.

1797537_420021041477763_1791008877_n.jpg

Marmaris'e havaalanı

Bu bölgede en önemli büyük proje küçük bir havalanının yapılması dileğimizdir. Bunu sayın Başbakana sunacağız. 1/25000 lik planlar bittiğinde 1/5000, 1000 lik planlarda gelecektir ve bölgenin imar sorunu çözülmüş olacak. Bu bölgeye çok şık aile ve butik işletmelerin çoğalması ve hayat geçirilmesi önceliğimiz olmalı. Buralara gelecek müşteriler genellikle üst gelir grubu insanlar, sanatçılar ve sporcular olacaktır. Bu tür insanların kullanacağı küçük bir havaalanı yapılaması çok büyük önem arzetmektedir. Bölgemizi besleyecek ve nefes almamızı sağlayacaktır.

Bozburun Belediyesi, İl Özel Meclisi ne iş yapar?

Tersane bölgesine Tavşanbükü'ne yol yok. Bu yol Bozburun mücavir alanı içerisinde. O zaman Bozburun muhtarlıksa gayet tabi İl Özel İdaresi bu yolu yapmakla yükümlüdür. Ama benim bildiğim kadar Bozburun Belediyelik yanılmıyorsam. Yollar mücavir alan içerisinde belediye tarafından mı yapılır il özel idaresinden mi yapılır. Eğer bir belediye düğün salonu, okulların ve gümrük binasının tamirlerine dahi yardımcı olmuyorsa ne iş yapar?

İmar planları yapılsın istemediler

2010 yılında bütün bölgenin imar planı yapılması için 200 bin lira il genel meclisine teklif verildi. İl Genel Meclisi çoğunluğu CHP'li meclis üyelerinde. İktidar onlar, ne yaptılar. 26 oy ret verdiler, 11 oy kabul oyu verildi. CHP'li üyelerin ret oyuyla imar planları yapılamadı. Bütçesi ayrıl ama onlar planların yapılamasını "Köylerimiz İmar planlarını yapmaya müsait değil" diyerek 7.6.2010 tarihinde ret ettiler. İşte belgesi burada. Biz belgesiz konuşmayız. Düşünebiliyormusunuz imar planı yapılması için ödenek veriliyor. Ama bunlar bunu kabul etmiyor ve Bozburunlular burada zülüm altında yaşıyor. Bunu da gelip hükümete merkezi yönetime bağlıyorlar. Devlet ne yapmış dönmüş bakmış ki İl Genel meclisi bir işe yaramayacak. Çevre ve şehircilik bakanlığı karar almış 1/25000 lik planları kendileri yapmış. Şuanda hazır. Bu planları sereceğiz masaya hep birlikte bakacağız acaba vatandaşlarımızın bir mağduriyeti var mı?

Marmaris'in 50 yılını kurtardık

Benim içim dolu bu Marmaris kimlerin eline kalmış. Biz işimizde gücümüzde olan insanların kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadık. Siyasete giren insanlara baktığım zaman çok çok üzüldüm. O kadar kalitesiz insanlar gelmiş ki, anlatamam size. Marmaris Milli Parklar uzun devre planı. Bakın bu Marmaris ve çevresinin 50 yıllık geleceğinin planıdır. Bu plan ihaleye çıkarılmış, DSP'den 4. sırada milletvekili adayı olan bir arkadaş almış bu ihaleyi. Yanına da bir ekip kurmuş bu ekibin içine eski milli parklar Marmaris şefi Attilla, Kumlubük planını yapan Ufuk ve birde haritacı lazım tabikide. Peki kim bu haritacı CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli. Bunlar başladı çalışmaya. Bizde hiçbir şekilde

bu uzun devre planların uygulanmamasını istedik. Genel Müdürlükten. Bunların yaptığı, planı aldık koyduk masaya. Size anlatamam. Doğal karakteri korunacak birinci derecede sit, arkeolojik sitin yanındaki alanlarını yapılaşmaya açmışlar. Hiç olmadık sit alanlarını yapılaşmaya açmışlar. Onların amacı, Marmaris’in Yapı işlerini yürütmek. Amaçları Yapısal rant. Peki bunlar neden yapıldı biliyor musunuz? Çorba içinmiş tabikide. Asıl çorba peşinde olanlar verdikleri söz gerçekleşmeyince asıl kavga o zaman kopacak göreceksiniz. Bunları görünce şok geçirdik. Bunların hepsini düzelttik merak etmeyin. Son anda imzadan çıkartmadık. Marmaris'in 50 yılını kurtardık.

Marmaris'te talan başlayacak talan

Marmaris Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik imar planlarını yapacak. Siz asıl o zaman göreceksiniz bunlara yetki verirseniz. Marmaris'te talan başlayacak talan. Size burda sorun çıktı şurda sorun çıktı biz bunu hallederiz diyecekler. Marmaris Yapı sizlerin bütün sorunlarınızı, sizleri de bir kutunun içine sokarak halledecek. Bunu mu istiyorsunuz? Sizleri şimdiden uyarıyorum. Artık Marmaris bitti şimdi yeni mahalle olan köylerimiz var. Herkes gözünü rant için buraya dikti. Benim hakkımda buraya gelirler dedikodu yapabilirler demiş arkadaşın biri. Dedikodu yapmıyorum şöyle bir gezin dolaşın Marmaris'i Marmaris Yapı'dan başka birşey göremiyorsunuz. Dedikodu mu gerçekler mi?

Bunlar ne yaparlar nede yaptırırlar

Tavşanbükü ve tersane yolu belediye mücavir alanı içerisinde. Bu yolu belediyenin yapması lazım. Belediyenin gücü yetmezse ne yapar. Belediyenin gücü yetmezse hülle yapar. Belediye Başkanı Kaymakamlığa bir yazı yazar. Derki; Benim aracım gerecim param bu yolu yapmaya yetmiyor. Kaymakamlık alır bunu Valiliğe yazar. Valilikte İl Özel İdaresine gönderir ve yolun yapılmasını sağlar. Sistem bu. Şimdi Ben Belediye Başkanı Cemil Kardeşime soruyorum. Sana bir yazı yazıp gönder diye bir haber geldi mi? Dilekçe yetişmez faksla gönder de işleme sokalım dedik. Hızlı bir şekilde yazı İl Özel idaresine ulaştı. 10 yıldır yapmamışlar bunu. Bu yol sorunu bana bir hafta önce geldi. Ben bu sistemi kurdum bu araçlar gelecek ve yolun yapımına başlayacaklar. Marmaris Belediye Başkanının ben yapacağım demesiyle olmuyor bu iş böyle oluyor. Niçin 10 yıldan bu yana yapmadınız? Çünkü bunların iş yapmaya çalışmaya niyetleri yok. Bunlar ne yaparlar nede yaptırırlar.

Marmaris Belediye Başkanının kapısından içeri rahatça giremezsiniz

Elektrik sorununa gelince Aydem ile görüşmeler yapıyoruz. Keşif yapılacak, sit bölgesi için geçiş izni alınacak. Bunlar bunu nasıl yapacaklar. Kimseye selam vermezler ki hele bürokratlara nasıl iş yaptıracaklar. İşte bunlar güçle olur insanı ilişkilerle olur. Kapıları açık bırakmakla olur. Hangi vatandaş Marmaris Belediye Başkanının kapısından içeri rahatça girebiliyor? Bunu Marmaris'te yaşayan akrabalarınıza bir sorun. Burada esnaflar var hanginiz girebildiniz belediye başkanının kapısından içeriye? Giremezsiniz. Çünkü görgüsü o kadar. Önemli olan gözünüz gönlünüz tok olacak. Ve bulunduğunuz makamı hazmedebiliyor olacaksınız. Biz o yerleri hazmedecek bir mevkideyiz. Bizim gözümüzde, gönlümüzde çok şükür tok. Biz geldiğimiz zaman halka hizmet için geleceğiz oraya.

Köylere su getiremez bunlar

2009 seçimlerindeki programımda da vardı. Köylere su temini konusu. Onlarda da vardı. 10 yıldır Marmaris Barajından su ile ilgili bir çalışma yapıldı mı? Buradaki belediye, Marmaris'teki belediye hiç bir girişimde bulundu mu? Marmaris barajının 40 milyon metreküp su kapasitesi var. Biz bu suyun 11

milyon metreküpünü kullanıyoruz. Bu suyu getirmek bize nasip olmadı ama onlarda 10 yıldır su getirmediler. İnşallah bunu yapmak yine bize nasip olacak. Onlar bunu beceremez yapamazlar. Nasıl yapacaklar, Orman, Doğal Sit, Sit, ÖÇK; Milli Park'lardan suyun gelmesi için geçiş iznini nasıl alacak. Ali Acar herkesle kavgalı, kimsenin kapısını açmamış herkesle küs herkese düşmanca bakarak bu izinleri nasıl alacak? Ama biz yapacağız çünkü bizim öyle bir derdimiz yok. Bizimkisi vaad değil yapacağız işlerdir. Düğün salonu bile yapmamışlar. Çalışmamışlar. Marmaris'te bile yıllardır düğün salonu yoktu.

Belediye Başkanı o bölgenin ağabeyidir.

Büyükşehir yasası ile köylerin yaşam alanına hayvanlarına tavuklarına bir müdahale söz konusu değildir. Eski ne haklar varsa bunu koruyor. Üstüne kentlerde ne haklar varsa bunu da getiriyor. 5 yıl emlak vergisi alınmayacak. Gerekirse bakanlar kurulu bu süreyi uzatırda. Küçük işlerle uğraşmayın. Gelsinler size desinler ki; "Ben sizin işinizi aşınızı refahınızı yükselteceğim". Bunu hangi yatırımlarla yapacaklarmış. Bir belediye başkanının görevi, bulunduğu yerin refahını, eğitimini, sporunu, işini aşını yükseltmektir. O yöreye kalite ve itibar kazandırmaktır. Biz işte bunun için geliyoruz. Belediye Başkanı o bölgenin ağabeyidir. Babasıdır. Karakoca arasındaki dertleri bile çözer. İki kavga eden gencin arasını yapmaktır. Gerekirse gidip karakoldan almaktır. Bunlar karakola bile giremezler gidipte gençleri nasıl alacaklar. İşte biz bütün bunları yapabilecek güçteyiz. Bütün bürokratlarımızdan Allah razı olsun hepsiyle iyiyiz kimseyle küslüğümüz dargınlığımız yoktur. Yasaya uygun, hakka uygun isteklerimizi ricalarımızı reddetmiyorlar.

Bozburun’a yılda 2 milyon

Bozburun’a merkezi hükümetin bakmadığı söyleniyor. Çeşitli projelerle ilgili 2 milyon lira para gönderilmiş Bozburun’a. Şimdi yanımda İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren var. Zeki Eren Ak Partili bir başkan. Bir yıl içerisinde kendisine bu kadar parti iktidar vermiş mi? Bizler Ak Partili CHP’li diye ayırım yapmadık. İşte gördünüz Zeki Başkan’da söyledi bu kadar para kendisi belediyesine bile gelmemiş. Şimdi ayırım yapan Kim?

1017446_418388698307664_1465111810_n.jpg

Söz verdikleri hizmetleri nasıl yapacaklar?

Çevre ve şehircilik bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü benimde dostum arkadaşım Osman İyimaya ve ekibi Muğla’ya ve Marmaris’e geliyor ve bütün köyleri birlikte dolaşacağız. Güç ve insanlık burada devreye giriyor. Milletimizin sorunlarını dinlemeye özel olarak geliyorlar. Marmaris’in belediye başkanı o küçücük Marmaris’in belediye başkanı değil. Marmaris o kadar büyüdü ki; neredeyse 50 kilometrelik çemberin içinde. Ben size şuraya park yaparım şuraya parke döşerim, kaldırım yaparım diye söylememe gerek yok. Bunlar zaten belediyenin asli görevi. Yapamadığımız her projede gideceğimiz yer var. Ama sizlere buraya gelen diğer arkadaşlarımın gidecek yerleri var mı? Sizlere bu projeleri söylediklerini, sorunlarınızı nasıl çözeceklermiş onu anlatsınlar size. Anlatmıyorlarsa sizde sorun lütfen bunları nasıl yapacaklarmış. Benim gidecek yerim var. Ben halkıma onların işini aşını refahını yükseltecek çocuklarımıza gençlerimize yeni ufuklar açacak her türlü yatırım sözü veriyorum. İtibarınızı ve yaşam kalitenizin arttıracağının sözünü veriyorum. Burada hepimiz rahat ve huzur içinde yaşayacağız. Kapım herkese bugün olduğu gibi bugünden sonrada herkese açık olacak. Koltuk peşinde değilim. Benim bulunduğum yer bana artıyor. Ben çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak istiyorum. Bu Bozburun’un, Selimiye’nin, Söğüt’ün Marmaris’in son şansı.

Selimiye köyünde vatandaşlara seslenen Ali Doğan Tugay sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Selimiye Köyü Muhtarı Osman Coşkun’da eşlik etti. Tugay ailesinin yaptırdığı okulun öğrencileri Ali Doğan Tugay’ı Selimiye ziyaretinde çiçeklerle karşıladı. Tugay bir sürede Selimi Köyü Muhtarlığı’nda Muhtar Osman Coşkun ile sohbet etti, Selimiye anılarını paylaştı. Selimiye Köyü Muhtarı Osman Coşkun’da Ali Doğan Tugay’ın ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduklarını onur duyduklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141