• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

DOĞAN TUGAY ADAY OLMALIDIR!.. (tekrar)

Temel IRMAK /Gönül Dostu

İlk Yayın Tarihi: 29 Eylül 2012 Cumartesi 13:28

2009 yerel seçimlerin en güçlü Marmaris Belediye Başkan Adaylarından birisiydi, Doğan Tugay.  Ak Parti’den aday olmuş, hayal ettiği Marmaris’i,  Marmarisliye bile anlatamamıştı. Ya da çoğu insan anlamış, ama işlerine gelmediğinden anlamak istememişti. Tugay gece gündüz demeden seçim çalışmalarını en iyi şekilde yaptı. Ve takdiri seçmene bıraktı. Seçmende tercihini yaparak, sayın Tugay’a ikincilik verdi. Bu bir yarıştı, diğer rakibin belediyeden eli güçlüydü. Tugay ise iktidarın adaydı. “Kaybeden kim oldu” sorusu hala cevabını arıyor. 

Doğan Tugay, Ak Partiye adeta oy patlaması yaşatmıştı. Ama seçimlerin galibi olamamıştı. Ak Parti Marmaris merkezde oylarını katlayarak artırdı, 6 bin 286 seçmenin tercihini kazandı. Marmaris kamuoyunun tamamına yakını bu durumu, Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay'a bağlayıp, Bu oyların çoğu AK Parti'ye değil, Doğan Tugay'a verilmiştir görüşünde birleşti.

Şöyle oldu, böyle oldu. Şimdi sayın Doğan Tugay’ın geçmiş seçimlerden ders alarak, önümüzdeki seçimlere bakmalıdır. Bence de bakıyor, tekrar aday olacak sinyalleri alıyorum. Sayın Tugay artık gelecek yerel seçimleri nasıl kazanacağın hesaplarını yapmalıdır. Bu benim kendi görüşümdür. Sayın Tugay asla yarıştan vazgeçmemelidir. Bence yarıştan vazgeçmiş değil de, bu benim izlenimdir. Çünkü her toplantıda, cenazede, düğünde ve çeşitli etkinliklerde Doğan Tugay’ı görüyoruz. İnsanları kucaklıyor, sırtlarını sıvazlıyor, sevgisini gösteriyor. İnsanlarda hemen onun etrafında sevgi çemberi oluşturuyor. Derler ya; “ insan sevdiği yere gider” diye.   

Yerel seçimlerin öne alınabilir tartışmasını duymayan kalmamıştır sanırım. Eğer Ekim veya Kasım 2013’de yapılması düşünen yerel seçimlere az bir zaman kalmış oluyor. Bir de üstelik belde belediyelerin kapatılmasını da buna eklersek, Armutalan, İçmeler ve Beldibi’nin oyları da, Marmaris merkez belediyesi için kullanılacak demektir. O zaman üç parti yarışacaktır. Ak Parti, CHP ve MHP. Ak Parti’nin adayı sayın Doğan Tugay olursa, demek istemiyorum, bence tekrar aday olmalıdır. CHP’nin adayı da sayın Ali Acar olacağını varsayarsak, (“CHP genel merkezinden kesinlikle aday yaptırmayacağız” diye yemin edenler var olmasına rağmen) MHP’nin adayı hakkında şuan yorum yapmak istemiyorum. Yani Marmaris yine Tugay ile Acar’ın yarışına sahne olacağına benziyor. Zaten sezon bittiğinde de siyaset ısınmaya başlar.

Marmaris’te geçmiş dönemlerde siyaset yapmış. Hala siyasetin içinde olanlar ve olmayanlar, çok sayı da işadamı Doğan Tugay’ın etrafında şartsız birleşeceklerini kestirebiliyorum. Marmaris bir kampa bölünmüştür zaten. Bir örnek vermek istiyorum: “Gündem Gazetesini okuyanlar veya Gündem Gazetesini okumayanlar gibi”. Anlayasınız diye sizlerin anlayacağı dille yazıyorum.  Veya İyi olan ve kötü olanlar gibi. Bu konuyu daha çok açabilirim. Ama hemen bu makalede hepsini aktarılsam, sonra ne yazacağım. Herkes ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bizim gazete ofisini arayıp da“Gemi” ne zaman gelecek diye soran esnafların derdine derman olacak, siyasi kadrolar veya memleket sevdalıları etrafında birleşmelisiniz. Onlarca makalemde “kavga” kimseye yaramaz dedim. Daha iki gün önce ki makalemi okuyanlar hatırlarlar. Dün birbirlerini boğazlayacak olanlar bugün bir araya gelebiliyorsa, sizler neden gelmiyorsunuz ki. Derdine çare arayan, her şeyden şikayetçi olanlar, neden birleşmesin. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanması dileğiyle, sayın Doğan Tugay’a herkesin ihtiyacı var. Bitme noktasına gelen turizmcilerin, esnafların, dolmuşçuların, yolcuların, hatta bütün siyasi partilerin ileri gelenleri bir araya gelerek bu gidişe dur demelidirler. Sonra gelip bize şikayet etmeyin. Uyarması bizden.

 

         “Allah’a Emanet Olunuz”

Özlü söz: "Üzerimize arada çamur sıçrayabilir, temiz bir bezle temizleyerek çamurdan kurtulmayı bilmektir hayat". (temel ırmak)

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141