• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

​​​​​​​Dikkat Türkiye Bu Kez de  Teknik Servis Dolandırıcılığı 

​​​​​​​Dikkat Türkiye Bu Kez de  Teknik Servis Dolandırıcılığı 
     “Son günlerde sürekli gündemde olan “Dolandırıcılık” olaylarına, bu kez de “Teknik Servis Dolandırıcılık Organizayonu” da eklendi.

 

       

 

 

    


                İstanbul’da yaşayan Gazetemiz ve Ajansımız Yazarı Sevgili Birsen Tankaya Dinç’in yakın zamanda başından geçen, maddi manevi mağduriyet yaratan Dolandırılma olayını, bilginize sunuyor ve “Dikkat Türkiye!..” diyoruz.

AjansCANKA”


              Dolandırıldım!

                Evet yanlış anlamadınız, dolandırıldım. 04 Eylül2020 tarihinde Sapanca’daki yazlık evimizdeki çamaşır makinesinde problem vardı. İnternet üzerinden “Sapanca Beko Yetkili Teknik Servisi” yazarak, arama butonuna bastım. “Sapanca Beko Yetkili Teknik Servisi altın da 444 3 704” telefon numarası ilk sırada yer alıyordu.
               
Başıma geleceklerin farkında olmadan, telefon numarasını aradım. Telefona çıkan müşteri hizmetlerindeki  bayan ile görüşerek evin adresini verip servisi çağırdım. Yaklaşık 1 saat sonra servis teknisyeni beni arayarak, gelebilmeleri için konum atmamı rica etti. Konum atıldı, yarım saat sonra güvenlik beni arayarak servisin geldiğini haber verdi. Servis kıyafetleri üzerinde Beko yazan, yaklaşık 20 ve 25 yaşlar arasında ellerinde teknik malzemelerinin bulunduğu çanta ile 2 kişi saat 18.30 gibi geldi.
               
Makinenin sorununu anlattım, makineye baktılar incelediler ve çamaşır makinesinin ana kartında arıza olacağını söyleyerek makineyi servise almak istediklerini söylediler. Makinenin ne zaman bana teslim edeceklerini sorduğumda, yaklaşık 2 veya 3 gün içerisinde arızanın giderilerek, teslim edeceklerini ilettiler.  Çamamşır makinemizi o servis olduğunu söyleyen 2 kişiye teslim ettik. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor, değil mi?  Makine gittikten 10 dakika sonra gelen teknisyen beni arayarak, “hesap numarası gönderdim size, hesaba tutarı yatırıldıktan sonra işleme alınacaktır.” dedi. Sonrasında istedikleri 1100._ TL hesaplarına yatırıldı ama makineyi teslim edeceklerini söyledikleri tarih de makine gelmedi. 444 3 704 nolu telefonu yeniden arayarak makinenin durumunu sorduğumda müşteri hizmetlerindeki bayan, “parça bekleniliyor, Perşembe günü teslim gözüküyor.” dedi. Teşekkür ederek, telefonu kapattım. Makine Perşembe getirilmediği gibi sonrasında 4 gün boyunca sürekli aradım ama sürekli aynı oyalama ve “Bekleyin yarın teslim edilecektir.” denildi.
                 Google dan tekrar yetkili servis araması yaptığımda bu numara dışında, başka bir yetkili servis numarasını daha tespit ettim. O numaranın adres bilgisini alarak, ofislerine gittim ve bana kendilerinin asıl Beko Yetkili Servisi olduklarını söylediler. Diğer numaranın Beko Teknik Yetkili Servise ait olmadığını ve benim gibi başka kişilerinde zaman zaman arayarak benzer problemleri bildirdiklerini anlattılar. “Beko çok büyük bir firma, peki neden bu konuyu Beko’ nun hukuk departmanına bildirmediniz, neyi bekliyorsunuz?” diye sorduğumda, bayan boş gözler ile bana bakarak gülümsedi.
               
Bunları duyunca tedirginliğim arttı. Tekrar 444 3 704 telefon numarasını arayıp, “Siz beni dolandırdınız. Sizi savcılığa bildireceğim dediğimde, bir dakika diyerek sizi yetkili bir müdüre aktarıyorum.”  diyerek, başka birine aktardılar. Yetkili olduğu söylenilen kişi, “Bir problem yok, yarın makineniz gelecek.” Diyerek hala  beni ikna etmeye çalışıyordu. Uzun lafın kısası o yarın da oldu ve ne yazık ki makinemiz getirilmedi!..
                 Soluğu Cumhuriyet Savcılığında aldım ve konuyu anlattım, dilekçemi verdim.  Fotoğraflardan gelen kişiler tespit edildi, isimleri ve arabanın plakasından kimler olduğu bulundu. Polis memuru, bana bunların beyaz eşya hırsız çetesi olduğunu ve bu kişilerin şu an bir sürü mahkemelerinin devam ettiğini söyledi. Anlayamadığım bir garip durum; dolandırıcılıktan  mahkemeleri devam ederken bu kişiler; nasıl oluyor da ellerini kollarını sallayarak, vatandaşları açık açık dolandırmaya mağdur etmeye hala devam edebiliyorlardı?..
                Eskilerde, mahallenin hırsızı olurdu. O hırsız yakalandığı zaman yüzü biraz olsun kızararak başını yere eğerdi. Şimdi ise sınırları öyle bir aşmışlar ki, hırsızların müşteri hizmetleri dahi var. O müşteri hizmetlerini aradığınızda oradaki kişiler harıl harıl çalışarak insanların zaaflarından yararlanarak, insanları ağlarına düşürmeye devam ediyorlar, ne yazık ki!..
                Buradan Devlet Yetkililerine ve özellikle de kalitesi ve büyüklüğü tartışılmaz BEKO Firması yetkililerine sesleniyorum:  ”LÜTFEN GEREĞİNİ YAPIN ARTIK!..”  Şu ekonomimizin dibe vurduğu günlerde, daha fazla vatandaşımız mağdur olmadan, Lütfen…”
Yazar Birsen Tankaya Dinç - İstanbul

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141