• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Denizli'den kısa kısa

Denizli'den kısa kısa
Sağlıklı Evlilik Okulu, 15 dönemde 550 mezun verdi

Denizli Belediyesi tarafından Ailemi Seviyorum Projesi kapsamında hayata geçirilen Sağlıklı Evlilik Okulu'nun, 15 dönemde 550 mezun verdiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sağlıklı aile ilişkileri, güçlü aile bağları ve huzurlu bir toplum oluşturmak adına başlatılan okulun 15. dönem mezunlarını verdiği belirtildi.

Belediye Başkanı Osman Zolan, aile birliğinin korunması ve mutlu evliliklerin oluşturulması için hayat geçirdikleri Sağlıklı Evlilik Okulu'na gösterilen ilginin oldukça memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Daha sağlıklı toplum için sağlıklı aile yapıları oluşturulması gerektiği inancında olduklarını vurgulayan Zolan, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"İnsana yatırım geleceğe yatırımdır anlayışıyla hareket eden Denizli Belediyesi, sosyal politikalar oluşturarak 'aile' kurumunun korunması yönünde de bugüne kadar ciddi çalışmalara imza atmıştır. Türkiye'nin dört bir yanından 127 belediyenin katıldığı proje yarışmasında birincilik ödülü aldığımız bu proje de onlardan biri. Tüm bu çalışmalara halkımız da büyük bir ilgi gösterdi. 15 dönemdir devam eden okuldan bugüne kadar 550 kişi mezun oldu."

- "Gezici vezne halkın takdirini topluyor"

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, gezici veznelerin halkın büyük takdirini topladığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Belediyesi tarafından 3 yıl önce başlatılan Gezici Vezne uygulaması ile özellikle PTT ve tahsilat veznelerinin bulunmadığı mahallelerde vatandaşlara fatura ödemelerinde büyük kolaylık sağlandığı belirtildi.

Belediyeye yapılacak her türlü fatura ödemeleri için 2010 yılında hizmete geçirdikleri 2 gezici vezne ile aylık plan çerçevesinde belirlenen mahallelere giderek vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladıklarına dikkati çeken Ünal, "Gezici Vezne projesi halkın büyük takdirini topluyor. Özellikle su faturası ödeme tarihlerine öncelik veriyoruz. Böylece vatandaşımız faturalarında gecikme ücreti ödemiyor. Sadece su faturaları değil Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri de yapılıyor. 2013 yılı çalışma raporumuza göre 10 aylık süreçte 2 veznemiz tarafından 32 bin tahsilat makbuzu kesilmiştir" dedi.

- Baca temizliği uyarısı

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kış aylarının yaklaşması nedeniyle, soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Belediyeden yapılan açıklamada, özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtildi.

İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer, mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken is ve kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğuna dikkati çekerek, kışın havaların soğuması ile ev ve iş yerlerinde ısınma amacıyla yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiğini vurguladı.

Tncer, "Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerinden meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Özellikle rüzgarlı havalarda meydana gelen zehirlenme vakaları birçok insanın ölümüne yol açıyor. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşturur. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır. İlimizde 2013 yılında 67 baca kaynaklı yangın çıktı. İtfaiye ekiplerimiz kısa sürede yangınlara müdahale ederek olası faciaları önlemiş oldu. Halkımızın kış ayları ile birlikte baca temizliği noktasında hassas davranmalarını tavsiye ediyoruz. Talep olması durumunda Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince baca temizliği yapılmakta. 2013 yılında bugüne kadar 127 mesken ile 24 kamu kurumunun baca ve kalorifer tertibatlarının temizliğini yaptık" dedi.

- PAÜ 8 madalya ile döndü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ekibi, Universiade 2013 Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası'ndan 8 madalya ile döndü.

Turizm ve Otelcilik programı öğrencileri, 2-3 Kasım tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Universiade 2013 Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası'na katıldı.

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından belirlenen kriterler esas alınarak düzenlenen şampiyonada 10 üniversite yarıştı. Dünya Şefler Birliğinden 6 jüri üyesinin puan vererek değerlendirdiği kategorilerde, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ekibi, 1 gümüş, 3 bronz madalya ve 4 mansiyon ödülü aldı.

- PAÜ öğrencilerinden inceleme gezisi

PAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü yüksek lisans öğrencileri, "Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Onarım" dersi bünyesinde Uşak'a teknik bir gezi gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Yard. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca başkanlığındaki gezide Uşak'a ait taşınabilir kültür varlıklarını yerinde tespit etmek, incelemek, belgelemek ve koruma amaçlı projeler geliştirebilmek için ilk önce Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni daha sonra da Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı ziyaret etti. Erdoğan ile görüşen öğrenciler kentin tarih, kültür, mimari, kent dokusu ve geleneksel üretim konuları hakkında bilgi aldı.

Belediye ziyaretinin ardından öğrenciler Uşak Kent Müzesi'ni gezme fırsatı buldu.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141