• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

'Dayanışma' sahaya çıktı

Dayanışma sahaya çıktı
Marmaris futbolunda yeni bir dönem başladı..

Marmaris futbolunda yeni bir dönem başladı.. Geçtiğimiz Haziran ayında kurulan Marmaris Gençlik Kulüp Sporları Anonim Şirketi, önce 3 halı sahayı kiraladı, ardından Belediyespor’un futbol şubesini devraldı. Şirket ortakları ve Kulübün eş başkanları Hüseyin Deryal ile Ömer Bozdemir, sportif başarılardan önce, ilçedeki ‘dayanışma ruhu’na futbol aracılığıyla katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

dayanisma-002.jpg

Geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren Marmaris futbolu adına önemli değişikler yaşandı. Marmaris sevdalısı dört genç girişimci, Hüseyin Deryal, Ömer Bozdemir, Batur Gökmen, Zeki Can Balcı’nın ortağı olduğu Marmaris Gençlik Kulüp Sporları Anonim Şirketi, Marmaris Belediyesi’nin ihaleye çıkardığı 3 halı sahayı ve bunların sosyal tesislerini 3 yıllığına kiraladı. Bu ay başında gerçekleştirilen Marmaris Belediyespor’un Genel Kurulu’nda da kulübün futbol şubesinin aynı şirkete devredilmesi kararlaştırıldı. İki taraf arasında bir anlaşma imzalandı. Buna göre, devralan şirketin futbol faaliyetini sona erdirmek istemesi halinde tekrar tüm sporcu lisans, yetiştiricilik hakları ve tüm unsurlarıyla birlikte Belediyespor iade etmesi, bu arada lisanslı futbolcuların satılması halinde, satış bedelinin yüzde 40’ının yine Belediyespor’a verilmesi kararları imza altına alındı.

HUMMMALI ÇALIŞMA

Prosedürlerin tamamlanmasının ardından, özellikle Marmaris Belediyespor bünyesinde ‘Erkan Işıksal Spor Tesisleri’ adı altında yıllarca hizmet veren iki halı saha ve bunlara bağlı kulüp binalarında hummalı bir çalışma başlatıldı. Kulübün önemli gelir kaynaklarından biri olması planlanan, tesisteki kafeterya, daha geniş kitleleri ağırlayabilecek şekilde yenilendi. Kafeteryada Süper Lig maçlarının yayınına da başlandı. Bir yandan da futbol takımlarının idaresi yeniden yapılandırıldı. 11, 12,13, 15 ve 17 yaş altı takımlarının başına 4 tecrübeli antrenör Ülker Aksel, Özkan Akpolat, Ersan Kavas ve Feyyaz Karaca getirildi. Ülker Aksel’in ‘sorumlu antrenör’ü olduğu alt yapı ekiplerinde yer alan 100’ü aşkın sporcu, önümüzdeki ay start alacak 2014-20015 sezonunun  hazırlıklarına başladı. Kulübe yeni futbolcular da kazandıracak ‘Kış Futbol’ okulu açıldı. Okula, 150’ye yakın çocuk kayıt yaptırdı. Marmaris’i, Muğla Süper Amatör Lig’de temsil eden A takımın yoluna, geçtiğimiz sezon alınan başarılı sonuçlara büyük katkısı olduğu düşünülen antrenör Ahmet Cem Çorakçı’yla devam etmesi kararlaştırıldı. 30 kişilik kadrosuyla antrenmanlarını tesiste sürdüren A Takım, yarın (27 Eylül Cumartesi) sezonun ilk hazırlık maçında, deplasmanda Dalaman Belediyespor’la karşılaşacak.

11-001.jpg

STAT, DAYANIŞMANIN ADRESİ OLACAK

Tüm bu bilgileri gazetemizle paylaşan söz konusu şirketin ortakları ve kulübün eş başkanları Hüseyin Deryal ile Ömer Bozdemir, sportif başarılardan önce, ilçedeki ‘dayanışma ruhu’na futbol aracılığıyla katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Marmaris Dayanışma Derneği’nin (MDD) Başkanı da olan Hüseyin Deryal, şöyle konuştu: “Öncelikle şunun altını çizmek istiyoruz, herkesime, her kuruma karşı önyargısız ve art niyetsiz yaklaşıyoruz. Marmaris’e futbolu daha çok sevdirmek, futbolun Marmaris’e renk ve dayanışma katmasını hedefliyoruz. Dayanışma Derneğinin ruhunu futbol sahalarına taşımak, statları dayanışmanın adresi haline gelmesini istiyoruz. Bu istek ve hedef doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz kuruluş amaçlarımızın ikisini tesisleri kiralayarak, futbol kulübünü devralarak gerçekleştirdik. Bundan sonrası için branş sayısını arttırmayı hedefliyoruz.”

ALT YAPIDAN VAZGEÇİLMEYECEK

Liglerin hangi seviyesinde mücadele ederse etsin, futbol takımlarının, en az yüzde 70’inin altyapılarından yetişecek sporcularla sahaya çıkacağını vurgulayan Deryal, “Dayanışma ruhunu temin etmekle beraber, elbette sportif başarılar için de uğraş vereceğiz. Futbol takımımızı, yükselebileceği en üst noktaya taşımaya çalışacağız. Ancak, hangi noktada olursak olalım, takım kadrosunun altyapımızdan gelen futbolculardan oluşmasına büyük özen göstereceğiz. Süper Lig’e dahi çıksak ekibimizde yer alan oyuncuların en az yüzde 70’i altyapımızdan olacak” dedi.

MARMARİS TAKIMINA SAHİP ÇIKACAK

Deryal, takımlarının gelir kaynakları hakkında bilgi verirken şunları söyledi: “Rahat, huzurlu ve kaliteli bir ortam olmasına çalıştığımız, süper lig maç yayını hizmeti de veren kafeteryamız,  takımımızın renklerini taşıyan spor malzeme ve kıyafetlerin satışa sunulacağı mağazamız,  halı sahalarımız, spor okullarımız ile reklam alanlarımızdan elde ettiğimiz gelirleri futbol takımlarımıza aktaracağız.”

MDD eski Başkanı da olan Ömer Bozdemir ise Marmaris’in takımlarına sahip çıkacağına, destek olacağına  inandığını kaydederek, “İleride, hedefliyor, inanıyor ve istiyoruz ki, Marmaris takımlarına Marmaris yaşayanları da sahip çıkacak ve destek olacaktır. Böylelikle, futbol aracılığıyla güzel ilçemize heyecan ve dayanışma ruhu kazandırmak istiyoruz. Bunu başarırsak, desteğin de kendiliğinden geleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. (Ender TÜRKKAN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141