Cumhuriyet Işığı Marmaris’te Parladı

Cumhuriyet Işığı Marmaris’te Parladı
Haber: Temel Irmak

Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şubesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu, marşlar, danslar ve duygusal anlarla dolu unutulmaz bir geceye sahne oldu.

screenshot-20251104-224939-gallery.jpg

Cumhuriyetimizin 102. yılı, Marmaris’te Atatürk sevgisi, coşku ve zarafetin buluştuğu görkemli bir balo ile kutlandı.

screenshot-20251104-224916-gallery.jpg

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Marmaris Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet’in ilanını büyük bir gurur ve sevgiyle andı.

screenshot-20251104-225045-gallery.jpg

Kervansaray Restoran’ın tarihi atmosferinde gerçekleşen Cumhuriyet Balosu, hem geçmişe saygı hem de geleceğe umut taşıyan bir gece olarak hafızalara kazındı.

screenshot-20251104-225053-gallery.jpg

Tarihten Günümüze Uzanan Coşku

Gece, duygusal bir “Cumhuriyet 102 Yaşında – Kutlu Olsun” videosuyla başladı.
Ardından tüm salon, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını hep bir ağızdan söyledi.

img-20251105-wa0004.jpg

O anlarda, salondaki coşku ve gurur adeta aynı yürekte birleşti.

screenshot-20251104-224907-gallery.jpg

Program boyunca Zeybek ve Harmandalı gösterileri, Anadolu’nun özgürlük ruhunu sahneye taşırken; vals ve tango performansları, Cumhuriyet’in kültürel aydınlanmasını ve zarafetini simgeledi.
Marmaris Tango Ekibi’nin gösterisi ise dakikalarca ayakta alkışlandı.

screenshot-20251104-225001-gallery.jpg

Rozetler, Marşlar ve Cumhuriyet Dayanışması

Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan Atatürk rozet takdimi ve çekiliş etkinliği, konuklar arasında dayanışma ve birlik duygusunu pekiştirdi.

screenshot-20251104-224956-gallery.jpg

Katılımcılar, hem nostalji dolu hem de coşkulu anlar yaşadı.
Geceye müzikleriyle renk katan Rapsodi Grubu, Cumhuriyet’e özel repertuarıyla sahnede büyük beğeni topladı.
Söylenen her marş, alkışlarla yankılandı; ellerdeki Türk bayrakları salonda adeta kırmızı beyaz bir deniz oluşturdu.

screenshot-20251104-225109-gallery.jpg

Siyasetten İş Dünyasına Geniş Katılım

Cumhuriyet Balosu’na Marmaris’in önde gelen birçok ismi katıldı.
Geceye Marmaris Belediye Başkanvekili Mustafa Hüseyin Süer, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Özdemir, Şevket Güngör, Kemal Açar, Erdal Nur ve Ahmet İnoğlu katıldı. 27. Dönem MHP Muğla Milletvekili adayı gazeteci Temel Irmak, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Muzaffer Aravi, CHP Marmaris İlçe Başkanı Pelin Özbozdağ, CHP Muğla eski İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Marmaris eski İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ve Zafer Partisi Marmaris İlçe Başkanı Deniz Çelik de geceye katılım sağladı.

screenshot-20251104-225239-gallery.jpg

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Ayyıldız,
Mehmet Ocakbaşı işletmecilerinden Metin Ünal, Marmaris Zile ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Acar
ve TÜRSAB Marmaris Şube Başkanı Suat Esin de geceye katılanlar arasındaydı.

screenshot-20251104-225138-gallery.jpg

Bu geniş katılım, Marmaris’in her kesiminden insanın Cumhuriyet değerleri etrafında birleştiğini bir kez daha gösterdi.

screenshot-20251104-225014-gallery.jpg

Ali Kantar: “Cumhuriyet En Büyük Eserimizdir”

Geceye damgasını vuran konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şube Başkanı Ali Kantar yaptı.
Kantar, duygusal konuşmasında Cumhuriyet’in anlamını ve Atatürk’ün mirasını şu sözlerle vurguladı:

“Bugün burada yalnızca bir tarihi kutlamıyoruz; bir ulusun yeniden doğuşunu, bir milletin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini, aklın ve bilimin rehberliğinde yükselişini kutluyoruz.
Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseridir; bizlere bırakılmış en değerli emanettir.
Bizler de bu emaneti, aklın, bilimin, laikliğin ve özgür düşüncenin ışığında geleceğe taşımakla yükümlüyüz.

Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun!
Yaşasın Cumhuriyet!
Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!
Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Kantar’ın sözleri, salondaki konuklardan uzun süre alkış aldı.
Konuşmanın ardından başlayan vals gösterisi, gecenin zarafetini doruğa taşıdı.

screenshot-20251104-225117-gallery.jpg

Cumhuriyet Sevdasıyla Dolup Taşan Bir Gece

Gecenin sonunda katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşını hep bir ağızdan söyledi.

screenshot-20251104-225123-gallery.jpg

Kimi konukların gözleri doldu, kimileri marşları el ele söyleyerek coşkuyu paylaştı.
Cumhuriyet’in 102. yılı, Marmaris’te bir kez daha aşk, bağlılık ve gururla kutlandı.

screenshot-20251104-225144-gallery.jpg

Bu özel gece, sadece bir kutlama değil; Cumhuriyet’e duyulan sevdanın, Atatürk’e olan minnetin ve geleceğe duyulan inancın ortak ifadesiydi.

screenshot-20251104-225212-gallery.jpg

Cumhuriyet ışığı, Marmaris’te bir kez daha parladı hem yüreklerde, hem salonda, hem de Türkiye’nin umudunda.

screenshot-20251104-225216-gallery.jpg

screenshot-20251104-225223-gallery.jpg

screenshot-20251104-225228-gallery.jpg

screenshot-20251104-225239-gallery.jpg

screenshot-20251104-225244-gallery.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.