• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Unutulmadı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Unutulmadı
Her yıl 1 Kasım’da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğum günü münasebeti ile Demirel Vakfı tarafından İslamköy Çalcatepe’deki anıt mezarda ve SDÜ tarafından Süleyman DEMİREL Üniversitesinde düzenlenen Anma Törenleri,

 

 

 

 

 

Covid-19 Pandemisi nedeniyle bu yıl yapılmadı ve kısıtlı katılımla anıtmezarı başında buluşan sevenleri tarafından dua okundu.

 

Törene 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in manevi kızı, özel doktoru ve başdanışmanı olan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Doğru Yol Partisi 18 ve 19. dönem Antalya Milletvekili Adil Aydın, DYP 19. dönem Isparta Milletvekili Mustafa Fikri Çobaner, İYİ Parti Isparta İl Başkanı Mustafa Şimşek ve Demirel'in sevenleri katıldı.

 

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen ve kısa tutulan anma töreninde, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, "Sayın Cumhurbaşkanımızı çok özlüyoruz. Onun doğum gününde yakın siyaset yaptığı arkadaşları toplanır ve Güniz Sokağa gelirlerdi. Amaç doğum günü kutlamak değildi, o gün geçmiş bir yılın muhasebesini yaparlardı. Demirel, Türk siyasi tarihine damgasını vurmuş ve kalbi vatan sevgisiyle dolu bir siyasi liderdi. Onun hayalinde hep Edirne'den Kars'a dört başı mamur kalkınmış demokratik ve hukuk devleti Türkiye vardı. Ömrünü adadığı Büyük Türkiye davasında, doktoru ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak kendisine hizmet etmekten onur duyuyorum. Doğum gününde kendisini bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla anıyor, sizlere ve bizimle olamayan ve dualarını eksik etmeyen tüm değerli Süleyman Demirel dostlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşması esnasında geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir Depremi’nede değinen Cesur, “Bugün memleketimiz yasa boğuldu. İzmir’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Cumhurbaşkanımız ile pek çok deprem ve doğal afet esnasında görev yaparken yanında idim ve afetlerden etkilenen vatandaşlarımız için sayısız hizmetlerine tanıklık ettim. Dua edeceğiz, dualarımız Sayın Cumhurbaşkanımıza, ülkemize hizmet eden ve bugün hayatta olmayan herkese ve İzmir’de kaybettiğimiz vatandaşlarımıza da olsun.” dedi.

 

Tören, Cumhurbaşkanı’nın mezarı başında edilen dualar ile son buldu.

Daha sonra İslamköy mezarlığına geçen grup, Nazmiye Demirel, Şevket Demirel ve mezarlıktaki diğer vatandaşlara da dua ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141