• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

CHP’li Vekil Alban “MUÇEV’e Muğla'yı Talan Ettirmeyiz!

CHP’li Vekil Alban “MUÇEV’e Muğla'yı Talan Ettirmeyiz!
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı yazlık sarayına komşu Karacasöğüt Koyunun ÇED Raporu olmaksızın ihale yapılmadan Muğla Çevre Vakfı Limited Şirketi’ne (MUÇEV) verildiğini belirterek, “MUÇEV anayasaya aykırı olarak işlem yapmaktadır.

 

 

 

 

 

Bu şirket kapatılmalıdır. Muğla’nın kıyıları karış karış ranta kurban ediliyor” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı yazlık sarayına komşu Karacasöğüt Koyunun ÇED Raporu olmaksızın ihale yapılmadan Muğla Çevre Vakfı Limited Şirketi’ne (MUÇEV) verildiğini söyledi.

Karacasöğüt’te açıklama yapan Alban, “MUÇEV anayasaya aykırı olarak işlem yapmaktadır. Bu şirket kapatılmalıdır. Muğla’nın kıyıları karış karış ranta kurban ediliyor” dedi.

kara.jpg
Adı daha önce Muğla başta olmak üzere kıyıların işletmesini ihalesiz almasıyla gündeme gelen MUÇEV adlı şirkete Cumhurbaşkanı Yazlık Sarayı’nın hemen yanındaki koya “Yat Yanaşma Yeri Yapımı Projesi” verilmesine CHP’li vekil Alban karşı çıktı.

Üstelik Muğla Valiliği proje için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı aldığını da sözlerine ekleyen Alban yapılanların Anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

20201002-112625.jpg

VAKIF DEĞİL ŞİRKET
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin ortaklığıyla kurulan MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi, Marmaris’te “Yat Yanaşma Yeri Projesi” ile Fethiye’de “Tekne Bağlama İskelesi Projesi” gerçekleştirecek. Projenin ihalesiz olarak verildiği MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin iki ayrı projesi için Muğla Valiliği tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı verildi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “MUÇEV anayasaya aykırı olarak işlem yapmaktadır. Bu şirket kapatılmalıdır. Muğla’nın kıyıları karış karış ranta kurban ediliyor. MUÇEV vakıf değil bir şirkettir” dedi.

20201002-110349.jpg

İHALESİZ ÇED’SİZ
İhalesiz ve ÇED’siz MUÇEV’e verilen Marmaris’teki yat yanaşma projesinin yapılmak istendiği Karacasöğüt Mahallesi’ne giden CHP’li Alban, partililer ve vatandaşlarla birlikte açıklama yaptı.

Alban, MUÇEV’in kıyı ve koyları işgal etmeye devam ettiğini belirterek, “Şu anda bulunduğumuz yerde, 400 metrekare alanda bir iskele var. Burayı genişletmek için daha önce bir proje yapılmış fakat iptal edilmiş. Şimdi ise MUÇEV’e verilen projeyle burası 40 bin 893 metrekareye çıkarılıyor. Yani 100 kat burası büyütülüyor. Koy tamamen halkın kullanımına kapatılıyor” dedi.
Daha önce burası için istenen ÇED raporunun bu projede kaldırıldığını ve bu işlemi yapanların suç işlediğini vurgulayan Alban, gerekli olan hukuki mücadeleyi başlatacağını ve suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

kara1.jpg

KOYLAR İŞGAL EDİLİYOR
Mürsel Alban şöyle devam etti:
“MUÇEV’in Marmaris’e toplam 42 bin 893 metrekarelik alana yapmayı planladığı ‘Yat yanaşma yeri kapasite artırımı projesi’ Muğla Valiliği tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Proje gerçeklemesi halinde 187 yatın bağlanabileceği bu iskele için 8 milyon 445 bin TL harcanacak. Daha önce başta Muğla olmak üzere birçok şehirdeki kıyıların işletme hakkının ihalesiz şekilde verilmesiyle gündeme gelen MUÇEV’e, şimdi de yat yanaşma ve teknem bağlama iskelesi projesi ihalesiz olarak verildi. Tüm tepkilere rağmen çalışmalarını sürdüren MUÇEV’in yönetim kurulunda AKP’ye yakın birçok isim ve bürokrat bulunuyor.”

HABERİN VİDEOSU...

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141