• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

CHP’li Suat Özcan: “Ülke Gündemi Uzay, Bizim Gündemimiz Ekmek”

CHP’li Suat Özcan: “Ülke Gündemi Uzay, Bizim Gündemimiz Ekmek”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Suat Özcan, Marmaris’te partililerin de katılımı ile esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra parti binasında partiye yeni üye olan vatandaşlar için rozet takma töreni düzenlendi.

 

 

 

 

 

Esnaf ziyaretleri kapsamında Marmaris’e gelen CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özcan’a esnaf ziyaretlerinde, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Ziyaretlerin ardından CHP Marmaris İlçe Başkanlığında basın açıklaması yapıldı.

 

“Marmaris, Pandeminin En Ağır Sonuçlarını Yaşıyor”

İlk olarak açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, korona virüs nedeniyle ülkemiz son yüz yılın en ağır ekonomik sorunlarını yaşadığını ifade etti.

Balcı, “ Evine ekmek götüremeyen, çocuğuna bez alamayan bir sürü anne-baba var. Turizm bölgesi olmamız nedeniyle pandemiden dolayı en fazla etkilenen bölge olduk. Marmaris bunun en ağır sancılarından birini yaşıyor.

 

“Ülke Gündemi Uzay, Bizim Gündemimiz Ekmek”

Şimdi esnafın yanından geliyoruz ve esnafın gündemi sadece evine götüreceği ekmek. Ama maalesef ülke gündemimiz her gün değiştirilmeye çalışılıyor. Bugün esnafımız dedi ki ‘ben bugün akşam evime nasıl ekmek götüreceğimi düşünüyorum. Ama Ankara’dakiler uzaydan, aydan bahsediyorlar lütfen bunu vekillerimize iletin ve sesimizi duysunlar’ diyerek haklı bir isyanda bulundular. Ülkemizin gündemi şuanda ne anayasa, ne ay nede uzay. Bizim gündemimiz ekmek. Biz bunu derdindeyiz. Biz genel merkezimizle, ilçe örgütlerimiz ile bunun savaşını veriyoruz. Biz CHP olarak milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımız ile sürekli sahadayız, halkımızın yanındayız. Bu zor günleri inşallah hep birlikte atlatacağız. Ben vekilimize böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Esnafımız Kan Ağlıyor”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Marmaris’in ülkemizin en gözde turizm yerleşim alanlarından biri olduğunu ve insanlar sorunlarını rahatlıkla ifade edebildiğini bu nedenle Marmaris’e geldiğinde çok mutlu olduğunu ve heyecanlandığını dikkat çekti. Milletvekili Özcan, “ Ülkemizde bir yılı aşkın süre içinde pandemi etkisi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildik. 25 milletvekili ve 3 parti meclisi üyesi arkadaşımızla ilk olarak Uşak ve Afyon’da esnafımızın halini hatırını sorduk. Hiç birinin durumu farklı değil. Aynı şekilde dükkanlar kapalı. Açık olanlarda tedarikçi olan gıda yerleri. Esnafımız deyim yerindeyse kan ağlıyor.

 

“Turizm Artık Hareket Etmeli”

Hükümetin almış olduğu tedbirler, teşvikler asla ve asla yeterli değil. Bunun yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Ekonomi herkesi vurdu. Ayrım yapılmadan herkese destek verilmeli. Şu kredi aldatmacasından da vaz geçilmesi lazım. Esnafımıza düşük faizli birkaç yıl ötelemeli krediler verilmeli.

Önümüzdeki sezonda yeniden alınacak kararlar gözden geçirilmeli. Sosyal mesafeyi koruyarak, bulaşmayı en aza indirecek şekilde uygulamaya geçilmeli. En önemlisi de aşı sorunu bir an önce insanlarımızı rahatlatacak sayıya ulaşması gerekiyor. Turizm kenti olması dolayısı ile aşının bu bölgelerden başlaması gerekir. Çünkü turizmin artık hareket etmesi lazım. Birimiz kazanmaya başladığı zaman diğerlerine de yansıyor. Tek taraflı kalmıyor. Belediye Başkanımız Mehmet Oktay turizm sektöründen kazanç sağlayan 56 sektörün olduğunu söyledi. Bu nedenle salgının yayılmasını önleyecek şekilde sosyal yaşamın yeniden dizayn edilmesi gerekir. Ülkemiz güçlü ülkelerden biri. Hem maddi hem de zeka yapısı bakımından güçlü ender ülkelerden biri. Bunlara dayanarak biz bu sorunları aşabiliriz” dedi. Özcan ayrıca, Marmaris Halk A.Ş tarafından hizmet veremeye başlayan Halk Cafe’ye de ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından partiye yeni katılan Ozan Balta, Şener Günay, Sergen Akgül, Abdi Yayın, Nevzat Çakıcı, Erdinç Kahvecioğlu, Ahmet Cemay Kocahan, Bülent Tonca ve Betül İncedal’a rozetlerini taktı.

HABERİN VİDEOSU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141