• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

CHP’li Erbay:  Lüksünüzden, şatafatınızdan vazgeçin esnafa destek olun

CHP’li Erbay:  Lüksünüzden, şatafatınızdan vazgeçin esnafa destek olun
CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay “Yandaş şirketleri zengin etmekten, kullanılmayan yol, köprü, havaalanlarına verilen garanti ödemelerden vazgeçin. Sonu gelmeyen lüksünüzden, şatafatınızdan,

 

 

 

 

 

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay “Yandaş şirketleri zengin etmekten, kullanılmayan yol, köprü, havaalanlarına verilen garanti ödemelerden vazgeçin. Sonu gelmeyen lüksünüzden, şatafatınızdan, 50 bin dolarlık çantalarınızdan, yazlık, kışlık uçan saraylarınızdan vazgeçin. Bugünlerde uçak filosuyla gitmeyi planladığınız bir piknik geziniz varsa derhâl iptal edin ve can çekişen esnafımızın beklentilerini de bir an önce karşılayın” dedi.

 

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerde esnafın yok sayıldığını, görmezden gelindiğini ifade eden Erbay, esnafın yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Salgın kapsamında alınan kısıtlama tedbirlerinin esnaf için idam fermanı olduğunu belirten Erbay, bir an önce esnafın desteklenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve esnafa destek verilmesi çağrısı yaptı.

AKP hükümetine seslenen CHP’li Erbay, esnafın içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, bir an önce gerekli destek paketlerinin açıklanması gerektiğini belirtti.

Erbay şunları söyledi;

Tedbir alırken esnafa sırtınızı dönmeyin

Salgınla mücadele için her türlü tedbir alınmalıdır. Hatta bugün alınan tedbirlerden çok daha sıkı tedbirler alınmalıdır. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Ancak bu tedbirler alınırken esnafımıza sırtınızı dönmeyin. Üreten, bu ülkeye katma değer sağlayan esnafımızı yok saymayın. Yıllarca hizmet veren lokantacı esnafımızı, kahve işletmelerimizi, direksiyon başında yolları arşınlayan şoför esnafımızı, kuaför ve berberlerimizi, halı saha işletmecilerimizi, internet kafe sahiplerini kaderiyle baş başa bırakmayın.

Fedakarlık yapmaya önce kendinizden başlayın

Gün, fedakârlık yapma günü ise fedakârlığa kendinizden başlayın. Yandaş şirketleri zengin etmekten, kullanılmayan yol, köprü, havaalanlarına verilen garanti ödemelerden vazgeçin. Sonu gelmeyen lüksünüzden, şatafatınızdan, 50 bin dolarlık çantalarınızdan, yazlık, kışlık uçan saraylarınızdan vazgeçin. Bugünlerde uçak filosuyla gitmeyi planladığınız bir piknik geziniz varsa derhâl iptal edin.

Acilen kapsamlı tedbir paketleri açıklanmalıdır

 Yıllardır vergisini veren, sigorta primlerini yatıran, binlerce kişiye istihdam sağlayan esnafımız acilen destek beklemektedir. Yıllardır bu devlete bakan esnafımıza destek verin. Can çekişen esnafımız, tüm borçlarının en az bir yıl faizsiz bir şekilde ertelenmesini, sicil affı çıkarılmasını, düşük faizli kredi sağlanmasını ve maddi destek verilmesini beklemektedir. Esnafımızın beklentilerini bir an önce karşılayın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141