• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

CHP'li Balcı: Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz

CHP'li Balcı:  Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz
CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL’e Manisa’da şehid cenaze töreninde provokasyon girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Başkan Balcı: "Genel Başkanımıza yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Milletimiz; provokasyon girişimini yapanların kendi istekleriyle şehit cenazesinde olmadıklarını, provokatif amaçlı orada bulunduklarını çok iyi bilmektedir.

         Ard arda gelen şehit haberleri milletimizi yasa boğmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 12 vatan evladının şehit olmasında ihmalin bulunup bulunmadığı, hain saldırıların neden engellenemediği sorularının yetkili kişiler tarafından cevaplanması ve halen bölgede bulunan Mehmetçiklerimizin güvenlik durumuna ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yapılmasını talep ettik. İktidar, söz konusu acı ve elem veren olayın ardından Ulusal Yas ilan etmeye davet edilmiştir. Ancak iktidar, Suudi Arabistan’a gösterdiği hassasiyeti burada göstermemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, şehitlerimize ve halen bölgede bulunan vatan evlatlarımıza sahip çıkması bazı kötü niyetli kimseleri rahatsız etmiş, gerçekler çarpıtılarak bu üzücü olaylar, bir siyasi provakasyon girişimine dönüştürülmüştür. 
         Vatan evlatlarımızın şehit olmaları yüreğimizi dağlarken, bu acıları siyasi çıkar için kullanmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz. Bilinsin ki, Cumhuriyet Halk Partisi’ nin teröre karşı duruşu açıktır. Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sıvası dökülmüş evlerin, ayakkabısı delik babaların, yüreğini acıyla döven anaların ağıtları ile bir memleketi ayakta tutanları başımıza daima taç edeceğiz. Şehitler bizim şehidimizdir, bizim onurumuzdur. Bu provokasyon girişiminin ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalı ve Türk adaletine hesap vermelilerdir.
      Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’e yönelik yapılan provokatif eylemler, sadece kendisine ve partimize değil, tüm şehitlerimize ve ailelerine yönelik bir saygısızlıktır. Provokasyon kokan bu saldırı aynı zamanda Milletimizin birliği ve beraberliğine yapılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’e ve partimize yönelik bu tür provakatif saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141