• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CHP"li Balcı: Söğüt Muhtarı İdris Keskin’in manipülasyonuna uğraması olarak değerlendiriyoruz"

CHP"li Balcı: Söğüt Muhtarı İdris Keskin’in manipülasyonuna uğraması olarak değerlendiriyoruz"
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen sözlerini "Değerli hemşehrilerimiz Marmaris’in kırsal mahallerinde muhtarlar maalesef mağdur ediliyor!"

 

 

 

 

 

 Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen sözlerini "Değerli hemşehrilerimiz Marmaris’in kırsal mahallerinde muhtarlar maalesef mağdur ediliyor!" Şeklinde dün yaptığı açıklamasına bugün ise  CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı'dan cevap geldi. 

                Av. Zekican Balcı:
"Söğüt Muhtarı Sayın İdris Keskin’in manipülasyonuna uğraması olarak değerlendiriyoruz. Belediye tarafından alınan bu karar neticesinde Söğüt Mahallemize bir kütüphane kazandırılacak ve muhtarlık da faaliyetlerine hiçbir aksama olmadan aynı binada devam edecektir. Hal böyle iken olayları çarpıtarak kamuoyuna aksettirmek halkı kandırmaktır."

 

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Sayın Ceyhun Gökmen’in, Marmaris Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Oktay hakkında yapmış olduğu açıklamalar ve kullanmış olduğu ifadeler karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.
Söğüt Muhtarlığı, mülkiyeti Marmaris Belediyesi’ne ait olan binada Söğüt halkına hizmet vermektedir. 4 oda, 1 mutfak ve 1 tuvaletten ibaret olan binanın bir odası, elektrik, su, internet ve telefon giderleri Marmaris Belediye Başkanlığı tarafından karşılanmak üzere Söğüt Muhtarlığı tarafından kullanılmaktadır. Marmaris Belediye Başkanlığı, bu binanın bir kısmını kütüphane olarak düzenlemeyi ve halkımızın kullanımına açmayı planlamıştır. Binanın fiziki şartları değerlendirilerek, kütüphanenin mevcut muhtarlık ofisinin olduğu odaya yapılmasına karar verilmiştir. Bu sebeple, muhtarlık ofisinin aynı binadaki diğer odaya, verilen süre zarfında taşınması için muhtara tebligat yapılmak istenmiş, muhtar tebellüğden imtina ettiği için evrak muhtarın yüzüne karşı okunmuş ve tutanak altına alınmıştır. Muhtarlığa verilen sürenin sonunda ilgili binaya gidilmiş, muhtarın orada olmamasından dolayı kendisi yetkililer tarafından telefonla aranmış ve fakat gelmeyeceğini beyan etmesi üzerine kamera ve fotoğraf kayıtları alınmak suretiyle oda boşaltılmış ve eşyalar muhtarlığa tahsis edilen diğer odaya taşınıp odanın kapısı kilitlenerek anahtarlar Aza Mehmet İnal’a teslim edilmiş ve tüm işlemler tutanak altına alınmıştır.
İşlemler bu kadar şeffaf ve hukuka uygun olarak yapılmasına rağmen Sayın Gökmen’in olayları farklı yerlere çekecek açıklamasının sebebini Söğüt Muhtarı Sayın İdris Keskin’in manipülasyonuna uğraması olarak değerlendiriyoruz. Belediye tarafından alınan bu karar neticesinde Söğüt Mahallemize bir kütüphane kazandırılacak ve muhtarlık da faaliyetlerine hiçbir aksama olmadan aynı binada devam edecektir. Hal böyle iken olayları çarpıtarak kamuoyuna aksettirmek halkı kandırmaktır. 
Söz konusu basın açıklamasındaki en vahim nokta ise Marmaris Belediyesi’nin muhtarlığa karşı ‘şafak operasyonu’ düzenlemekle suçlanmasıdır. Sayın Gökmen’e şunu hatırlatmak isteriz ki, şafak operasyonlarının mucidi Ak Parti’dir. Biz o işlerden anlamayız. Düzenlenen şafak operasyonlarıyla vatansever polislerin, askerlerin evlerinden alınarak yıllarca tutuklu kalmalarına sebep olan Ak Parti’dir. Anadolu’daki on binlerce kız çocuğunun eğitim almasını sağlayan ve ömrünü Türkiye’nin çağdaşlaşmasına adayan merhum Prof. Dr. Türkan Saylan hocamızı ve onun gibi daha nice vatan evladını şafak operasyonlarıyla evlerinden alan Ak Parti’dir. Dolayısıyla şafak operasyonu ifadesini bizim partimizin ve belediyelerimizin isimleriyle yan yana getiremezsiniz. Eski dostunuz ve ortağınız Fetö mensupları tarafından kandırıldığınız ve bu şafak operasyonlarına destek vererek milletimizin vicdanında derin yaralar açtığınız gibi Söğüt Muhtarı tarafından da kandırıldığınızı düşünüyoruz. İşte bu sebeple, yaptığımız bu açıklamanın sizleri aydınlatmasını ve büyük bir yanılgıdan kurtarmasını ümit ediyoruz.
Göreve geldiği günden beri Marmaris’in 25 mahallesine eşit hizmet götüren ve Ak Parti hükümetinin ülkemizi içine soktuğu ekonomik buhrana rağmen bu hizmetleri aksatmamak adına belediye emekçileriyle birlikte canla başla çalışan, demokratlığıyla kısa zamanda Marmaris halkının sevgisini kazanan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı korku imparatorluğu kurmakla itham etmek hiç kimsenin haddine değildir. Hele ki kendisi gibi düşünmeyen muhaliflerinin bir kısmını Fetö üyesi bir kısmını ise bölücü terör örgütü üyesi olmakla suçlayan ve tehdit eden saray rejimi siyasi iktidar mensuplarının hiç haddine değildir.
Marmaris Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partili tüm belediye başkanları; “Demokrasi bizim için bir tramvaydır, istediğimiz durağa gelince ineriz.” diyen ve bu anlayışla hükümet edenlerin değil “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyenlerin ışığından yürümeye, millet iradesine saygı duymaya, sahip çıkmaya ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet götürmeye devam edeceklerdir. Saygıdeğer vatandaşlarımızın bilgilerine saygıyla sunarız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141