• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

CHP'li Balcı: "Her gün yeni bir canı kaybediyoruz. Artık yeter!

CHP'li Balcı: "Her gün yeni bir canı kaybediyoruz. Artık yeter!
Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı yazılı bir basın açıklaması yaptı.        

Başkan Balcı: "Her gün yeni bir canı kaybediyoruz. Artık yeter! Eğer birazcık vicdanınız varsa siyasi iradeyi ortaya koyun ve gerekli yasal düzenlemeleri yaparak kadın cinayetlerine dur deyin!". 


Başkan Balcı: "Ne yazık ki 2022 yılına da kadın cinayetleriyle ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi bir hiç uğruna kaybederek başladık.

Son birkaç gün içerisinde Raziye Oskay ve Avukat Dilara Yıldız, kadın cinayetlerinin yeni kurbanları oldular. Daha önce öldürülen binlerce kadın gibi, Raziye Oskay ve Dilara Yıldız da devlet tarafından korunamadı. Halbuki devletin birinci görevi vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Akp hükümeti, devletin bu görevi yerine getirebilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri ve uluslararası sözleşmeleri uygulamaya koyması gerekirken, bağnaz kafaların günlük siyasi beklentilerine karşılık verecek adımlar attı. İstanbul sözleşmesinden çıkılması ve gerekli olan siyasi, hukuki ve sosyal adımların atılmamasından dolayı her gün yeni bir canı kaybediyoruz. Artık yeter! Eğer birazcık vicdanınız varsa siyasi iradeyi ortaya koyun ve gerekli yasal düzenlemeleri yaparak kadın cinayetlerine dur deyin!

Akp hükümeti, kadın cinayetlerini engelleyemediği gibi geleceğimizin teminatı gençlerimize de sahip çıkamıyor. Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olan Enes Kara, zorunlu olarak kaldığı cemaat yurdunda içine düştüğü çaresizlik sebebiyle canına kıydı. Gencecik bir fidanı bir hiç uğruna toprağa verdik. Ailesinin baskısıyla kaldığı cemaat yurdunda baskılara dayanamadı ve gelecek kaygısını yoğun bir şekilde yaşadığı için hayatına son verdi. Enes’in ölümüne sebep olanlar; Ona sahip çıkamayarak cemaatlerin kollarına atan siyasi iktidar sahipleridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk yüz yıl önce şöyle ifade etti; “Efendiler ve ey Millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” Bu sözlerin önemini idrak edemeyen, uygulayamayan ve hatta bu cemaatler ve meczuplar tarafından kandırılan bugünkü siyasi iktidar sahipleri, memleketimizin gencecik fidanlarını beyinleri örümcek ağları ile dolu bu zihniyetlere kurban ediyorlar. 

Enes Kara gibi baskı ve korku altında bulunan binlerce gencimiz var. Gençlerimizin geleceğe ümitle bakabilmeleri için birinci görev ailelere düşmektedir. Ailelere sesleniyoruz; Lütfen çocuklarınızın düşüncelerine kulak verin, onların kararlarına saygı duyun ve onlara her şartta güvenin! Türk genci, üstün zekası ve maneviyatının gücü ile kendisine gölge edilmediğinde her türlü başarıya ulaşabilecek ve dünyaya yön verebilecek kapasitedir.

Gençlerimiz, geleceğimizin ve varlığımızın en büyük teminatıdır. Yaşanılabilir ve umutla bakılan bir gelecek tüm vatandaşlarımızın hakkıdır. Bütün gençlerimizin güvenli ve nitelikli devlet yurtlarında kalabildikleri, fırsat eşitliğinin olduğu ve laik sisteme saygılı bir eğitim düzenini kurmamıza çok az kaldı. Gençlerimizle el ele verip ülkemizi içine düştüğü bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız. Genç kardeşlerim; Sakın umutsuzluğa kapılmayın, bizler sizlerin yanınızdayız… HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK!" Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141