• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

CHP'Lİ BALCI, AK PARTİLİLERE CEVAP VERDİ

CHP'Lİ BALCI, AK PARTİLİLERE CEVAP VERDİ
CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı düzenlediği basın toplantısında Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen'e cevap verdi.

Başkan Balcı: "Çok değerli Marmaris yaşayanları ve kıymetli basın mensupları; Akp Muğla İl Başkanı Sayın Kadem Mete’nin ve Akp Marmaris İlçe Başkanı Sayın Ceyhun Gökmen’in geçen hafta yapmış oldukları basın toplantısında dile getirdikleri konulara cevap vermek, yanlış bilgileri düzeltmek ve kafa karışıklığına sebep olan hususları açıklığa kavuşturmak adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.


Öncelikle belirtmek isterim ki İl Başkanı Sayın Kadem Mete’nin ve İlçe Başkanı Sayın Ceyhun Gökmen’in Marmaris’imiz için vermiş oldukları müjdeli haberleri mutlulukla karşıladım. Gerek deniz dibi temizliği, gerek KGF kapsamında Marmarisli işletmecilere 350 Milyon TL kredi sağlanması gerekse de kırsal mahallelerimize yapılması planlanan spor tesisleri çok olumlu gelişmeler. Bu çalışmaların takipçisi ve destekçisi olacağımızı açıkça ifade etmek isterim. Marmaris Belediye Başkanı Sayın Mehmet Oktay’ın da başlatmış olduğu ve önemli mesafeler kat ettiği çalışmaların sonucunda Marmaris harika bir spor kenti olacak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız çok daha sağlıklı alanlarda spor yapma imkanlarına kavuşacaklardır. Bu konuda her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.


Geçen haftaki basın toplantısında ve devamında sosyal medya üzerinden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Marmaris Belediyesi’ne karşı iddia edilen konulara tek tek cevap vereceğim.


İlçe Başkanı Sayın Gökmen, Marmaris Belediyesi’nin Yunus Nadi Caddesi ve çevresindeki bağlantı yolları üzerinde yapmakta olduğu yol bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanamayıp turizm sezonu açılışına yetiştirilemeyeceği, bu yüzden vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin mağdur olacakları mealinde bir beyanda bulundu. Herkesin bildiği gibi belediyelerin yaptıkları yol çalışmaları öncesinde AYDEM, MUSKİ, TELEKOM gibi kurumlar altyapı çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra belediye ekipleri üst yapı çalışmalarına başlayabiliyorlar. Marmaris Belediyesinin, Yunus Nadi Caddesi ve çevresindeki çalışmalarının neden geçtiğimiz Kasım ayında başlamadığını soracak olursanız eğer muhatabınız, elektrik dağıtım şirketlerinin Akp hükümeti tarafından özelleştirilmesinden dolayı elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarını yapmakla sorumlu olan AYDEM şirketi olmalıdır. Marmaris Belediyesi’nin henüz 2021 sezonu sona ermeden yapmış olduğu planlamalar çerçevesinde AYDEM’e yazmış olduğu resmi yazılar mevcuttur. Bu yazılara ve uyarılara rağmen çalışmaları geciktiren kurum AYDEM’dir. Bunun yanı sıra geçtiğimiz kış aylarında İçmeler’de meydana gelen sel felaketlerinde belediyenin tüm ekipleri İçmeler’de çalışmış ve vatandaşlarımızın yaralarının mümkün olduğunca hızlı sarılmasına destek vermişlerdir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 90 günlük süre içerisinde ilgili bölgede gece gündüz çalışarak 20.700 m2 asfalt yol, 15.000 m2 parke yol ve 5.000 metre tamirat yaptı. Hala devam eden bu yol çalışmaları ve sahil bandının temizlenmesi dahil tüm hazırlıklar Nisan ayının ilk haftası sona erecek ve Marmaris’e gelen misafirlerimizin kullanımına açılacaktır. Marmaris Belediye Başkanı Sayın Mehmet Oktay’ın üzerinde hassasiyetle durduğu konu hiçbir işletmecimizin ve misafirimizin bir mağduriyet yaşamadan dolu dolu bir turizm sezonu geçirilmesidir. Dolayısıyla bu konudaki endişeleri anlamakla birlikte halkımızın müsterih olmasını önemle rica ediyorum.


2021 yılında her gün 269, her ay 8 bin esnaf kepenk indirmek zorunda kalmış, Akp hükümeti esnaflarımızın ocaklarına incir ağacı dikmiş, siz şimdi çıkmış “Yol inşaatlarından esnaflarımız mağdur…” diyorsunuz. Asıl 1 Nisan şakası yapanın siz olduğunuzu düşünüyorum Sayın Gökmen.


İlçe Başkanı Sayın Gökmen, Marmaris Belediyesinin 3 yıldır iyi yönetilmediğini, şehrimize değer katacak projeler geliştirilmediğini dile getirmiş. Ben yaklaşık bir ay önce kendisini ve cumhur ittifakının diğer ortağı MHP İlçe Başkanı Sayın Kemal Kalemci’yi canlı yayına davet etmiştim. Bu çağrımı ve davetimi yineliyorum. Gelin, gazetecilerin karşısına çıkalım, Akp’nin ülkemizi içine düşürmüş olduğu ekonomik krize rağmen Marmaris Belediyesi bu süreçte ne hizmetler yapmış, hangi projelerin hayata geçmesi için hangi adımları atmış ben anlatayım, halkımız da izleyip aydınlansın.  


Sayın Gökmen’in bahsettiği diğer bir konu ise Beldibi’nde yapımı devam eden yeni devlet hastanesi inşaatı… İnşaat ruhsatının Marmaris Belediyesi tarafından geç verilmesinden dolayı inşaatın geç başladığı ve teslim süresinin uzadığı ima ediliyor. Bu inşaat ile ilgili olarak müteahhidin Marmaris Belediyesi’ne yapı ruhsatı başvuru tarihi; 15.05.2020, birinci proje kontrol tarihi; 15.06.2020, ikinci proje kontrol tarihi; 22.06.2020, yapı ruhsatının verildiği tarih ise 03.09.2020’dir. Dolayısıyla yaklaşık üç buçuk ay gibi bir sürede hastane inşaatının yapı ruhsatı Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Bu inşaatın, yapı ruhsatının makul sürede verilmediği gerekçesiyle geciktiği ya da başlanamadığı şeklinde bir algı yaratılması kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir.


Hemen hemen bütün değerlendirmeleri yanlış bilgilere dayanan Akp İl Başkanı Sayın Kadem Mete’yi basın toplantısında hayretle izledim. Kullanmış olduğu “Barlara gidip tepişelim”, “şov yapıyorlar”, “tribünlere oynuyorlar” gibi ifadeleri de kendilerine hiç yakıştıramadığımı özellikle belirtmek isterim. Gece kulüplerinde eğlenen, dans eden insanları tepişen insanlar olarak değerlendirmesini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Pandemi kısıtlamalarının büyük oranda gevşemiş olmasına rağmen müzik kısıtlamasının kaldırılmamış olmasına bahaneler üretmek kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Kadem Mete’ye soruyorum; bu covid-19 virüsü sadece gece 12’den sonra barlarda tepinen! insanlara mı bulaşıyor? Saat 12’den önce bulaşmayan virüs bu saatten sonra mı aktif ve tehlikeli hale geliyor. Elinizde bununla ilgili bilimsel bir bilgi ya da belge var mıdır? Koronavirüs Bilim Kurulu bu yönde bir tavsiyede bulunmuş mudur? Henüz turizm sezonunun açılmadığını, önümüzdeki süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığının bu konu ile ilgili çalışma yapacağını belirttiniz. Bu yasağın önümüzdeki herhangi bir dönemde kaldırılacağı zaten kaçınılmaz bir gerçek ancak o güne dek eğlence sektörü temsilcilerinin ve emekçilerinin yaşayacakları mağduriyetlerin hesabını kim verecek? Ayrıca bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın 7 Ocak 2022 tarihinde Çevresel Gürültü Yönetmeliğinde yapmış olduğu değişiklik ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum Sayın Mete.

 

Chp Marmaris İlçe örgütü olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz, “Geçinemiyoruz” eylemlerini tribüne oynamak ve şov yapmak olarak değerlendiren Sayın Kadem Mete’ye yine soruyorum; Eylem yapmayalım da ne yapalım? Halkımızı içine düşürmüş olduğunuz sefalet ve açlığa karşı sizleri alkışlayalım mı? Yanlış bilgilerle yorumlar yapıp milletimizin temiz duygularını istismar etmenize göz mü yumalım. Brent Petrol son bir yılda %79 yükselirken sizin hükümetiniz benzinin satış fiyatına %187 zam yaptı. %100 ‘ü geçen reel enflasyon koşullarında ezdiğiniz halkımızın dertlerini dile getirmek şov yapmaksa eğer evet biz şov yapıyoruz. Elektrik faturalarını ödeyemeyen ve kepenk indirmek zorunda kalan esnaflarımızın seslerini duyurmak tribünlere oynamaksa eğer evet biz tribünlere oynuyoruz. Mahcup olmanız, başarısızlıklarınızı kabul ederek muhalefet partilerinin çözüm önerilerine kulak verip hatalarınızı düzeltmeniz gerekirken algı siyasetine başvurmaya devam ediyorsunuz. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının çok ucuz olduğunu iddia eden gözleri ışıldayan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nurettin Nebati gibi siz de algı yaratma çabası içindesiniz. Türkiye’de çok ucuz olan akaryakıt fiyatları değil sizin siyaset anlayışınızdır. Bir aylık asgari ücretle, akaryakıtın en pahalı olduğu Hollanda’da bile 775 litre motorin alınabiliyorken Türkiye’de 179 litre motorin alınabiliyor. Dış mihraklar, küresel oyunlar, uluslararası piyasalar yalanlarınıza artık bu milletin karnı tok. Sanayiciyi batırdınız, vatandaşlarımızı bir ekmeğe muhtaç bıraktınız, tarımı bitirdiniz, turizmciyi perişan ettiniz… Artık Yeter! demeyelim de ne diyelim Sayın Mete… 


Akp hükümeti, 20 yıldır yaptığı talan, yalan ve yağma siyasetine devam ediyor. Fethiye, Göcek ve Dalaman koylarında bulunan yat limanı, marina ve yat bağlama iskeleleri haricinde teknelerin parklanma ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve teknelerin karaya sabitlenebilmesi amacıyla deniz kıyılarında birçok mapa alanı tanımlanmış ve bağlama noktaları oluşturulmuştu. Akp hükümeti olayı yine amacından saptırdı ve Muğla’nın cennet koylarını yine kendi geliştirdikleri ihale usulleri ile yandaşlarına tahsis ettiler. Ne tesadüf ki 7 Mart 2022 tarihinde ilan edilen ve 15 Mart 2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihaleyi AKP Milletvekilinin babasına ait olan şirket kazandı. Akp İl Başkanı Sayın Mete’nin bu olayı kamuoyuna gayet masum bir durummuş gibi anlatmasını kabul edebilmek mümkün değildir. Her vatandaşımızın anayasal hakkı olan kıyılardan, denizlerden ve koylardan yararlanma hakkını siz hangi hakla kısıtlıyorsunuz? Yol üstlerine park eden araçlardan ücret alınması ile koylara demirleyen teknelerden ücret alınmasını aynı gören bir siyasi anlayışın Muğla’ya ve Türkiye’ye verecek hiçbir katkısının olmadığını düşünüyorum. 


Sayın Mete bir başka değerlendirmesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su ve atık su tarifelerinde fahiş fiyatlar uyguladığını iddia etmiş ve Akp grubu olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi meclisine bir önerge sunarak su ve atıksu satış tarifelerinde indirime gidilmesini teklif ettiklerini ancak konuya ilişkin bir karar üretilemediğini dile getirmiştir. Sayın Mete, bu konuda da eksik ve yanlış bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştır. Söz konusu önerge Plan ve bütçe komisyonuna havale edilmiş ve fakat mevzuat gereği ücretsiz veya indirimli su tarifesi belirleme yetkisi MUSKİ Genel Kurulunda olduğu için Plan ve bütçe komisyonu tarafından konu MUSKİ’ye aktarılmıştır. MUSKİ’nin Mayıs ayında yapılacak olan ilk genel kurulunda konu ele alınacaktır. Kaldı ki muhalefetin pahalı su satmakla itham ettiği MUSKİ, Akp’li belediyeler de dahil olmak üzere birçok ile göre daha uygun su tarifesi uygulamaktadır. Sayın Mete, kayyumlarının yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yayımlamış olduğu “Su Ücret Tarifesi Haritasını” incelerse eğer ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.


Son olarak 8 Milyon Euro meselesi… Bana göre ülkemizdeki en önemli sorunlardan biri insanların bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalarıdır. Akp İl Başkanı Sayın Kadem Mete çok eski ve eksik bilgilerle Bozburun Yarımadasının içme suyu sorununa değinmiştir. Geçtiğimiz yaz aylarında bu konu ile ilgili olarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bir araya gelip bu sorunun çözümüne dair hazırlanmış olan ve maliyeti 8 Milyon Euro olan projenin İller Bankası tarafından fonlanması konusunda görüşmüşlerdir. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Marmaris Belediye Başkanı Sayın Mehmet Oktay’ın büyük gayretleri ve Sayın Bakanın destekleri ile birlikte konu İller Bankası gündemine sokulmuştur. Çalışmaların başladığı dönemde, İller Bankası ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bazı mahallelerin ve yerleşkelerin proje kapsamına alınması yönündeki talep MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne iletilmiştir. İhtiyaç debisi ve güzergahın bu talep uyarınca değişmesi üzerine toplam 17,35 Milyon Euro’ya ulaşan projenin revizyon çalışmalarına ivedilikle başlanarak tamamlanmıştır ve İller Bankası tarafından onaylanması beklenmektedir. Bu proje onayına müteakip ilgili mevzuat gereği finansman başvurusu MUSKİ tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla Sayın Mete’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda adım atmadığı yönündeki iddiası doğru değildir. Sayın İl Başkanının bu görüşünün eksik bilgiden kaynaklandığını düşünüyorum. Marmaris adına Sayın Kadem Mete’den ricamız söz konusu sürecin hızlanması ve Bozburun Yarımadasının bir an önce içme suyuna kavuşabilmesi için ilgili kurumlarda konunun takipçisi ve destekçisi olmasıdır. 


Fikirlerimiz ve siyasi görüşlerimiz ne kadar farklı olursa olsun memleketimiz için hep birlikte çalışmaya, üretmeye, halkımızın önünde medenice tartışıp fikir alışverişinde bulunmaya biz her zaman hazırız. Tek derdimiz vatandaşımıza hizmettir, asıl olan Marmaris’tir… Marmaris Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım." Dedi.

Video linki
https://youtu.be/AIrmySYYa5E

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141