• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

CHP’li Alban: Halkı Oraya Yığarız

CHP’li Alban: Halkı Oraya Yığarız
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yüzde 50 ortaklıkla kurduğu MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti’nin yönetim kurulunun bir sır gibi saklandığını öne sürdü.

 

 

 

 

 

 

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinde söz alan CHP’li Alban, Bakan Murat Kurum’a “Sayın Bakanım, Muğla'da MİT'in Başkanının kim olduğunu biliyoruz. Onların yönetiminin kimler olduğunu biliyoruz -çok gizli olmasına rağmen- ama biz MUÇEV'in yönetiminin kimlerden oluştuğunu bilmiyoruz. Soru önergesi ile birçok defa sorduk fakat yanıt vermediniz. Neden bu isimleri bu derece gizliyorsunuz? Kimlerdir bunlar? Neden açıklamıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Akyaka İmar Planı Revizyonuna itirazını da komisyonda dile getiren Alban, Bakan Kurum’a yerel yönetimlerin, büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyesinin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını belirterek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?”dedi.

NAİL ÇAKIRHAN’I TANIR MISINIZ?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlıkların bütçe görüşmelerine devam edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi üzerine yapılan görüşmelere MUÇEV Ltd. Şti ve Akyaka İmar Revizyon planı üzerine yapılan tartışmalar damga vurdu.

“Akyaka'nın yeni planlamasını yaptınız, Akyaka'yı yine yağmaya ve talana açıyorsunuz, Kadın Azmağı olan yerleri yeniden imara açıp planlıyorsunuz” diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sert eleştiriler yönelten CHP’li Alban, Bakan Kurum’a, Nail Çakırhan’ı tanıyıp, tanımadığını sordu.

BÜTÜN HALKI ORAYA YIĞARIZ

Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı? diyen Alban, “Örneğin, soruyorum, Nail Çakırhan kimdir, bilir misiniz? Nail Çakırhan'ı ben size anlatayım: Nail Çakırhan, Rusya'da yetişmiş, kendisi hukukçu ama Akyaka mimarisine sahip Akyaka'daki o yapı eserlerini ortaya çıkarmış, o ahşap mimariyi ortaya koymuş, Akyaka'nın mimarisinde söz sahibi olan biridir. Şimdi, siz, buralardaki o mimari yapıyı yok ederek oradaki bir avuç yağmacının, talancının çıkarı, menfaati için yeniden, doğrudan Bakanlığınızca plan yapıyorsunuz. Bunlar doğru değildir, bundan vazgeçin. Unutmayın Sayın Bakanım, orası İstanbul değil, orası başka bir yer değil; orası Muğla,  orası Akyaka. İnanın, bütün halkı oraya yığarız, oradaki planı size değiştirtmeyiz. Akyaka'nın tarihi dokuya sahip olan mimarisini size bozdurtmayacağız.” dedi.

 

 

5’Lİ ÇETEYE 1 ŞİRKET DAHA EKLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ısrarla yönelttiği soru önergelerinde, MUÇEV’in yönetim kurulu üyelerinin isimlerinin açıklanmadığını belirten Alban, şirketin bakanlığın unvanını kullanarak, Muğla’da yerel yönetimlere alternatif olarak kurulmuş bir kurum olduğunun iddia etti.

“Bu kurumun adı "MUÇEV" diye adlandırılmış bir limitet şirket ama bu limitet şirketi sanki kamu iştirakiymiş gibi Muğla ilinde, 14 koyu kendi bünyesine, Bakanlığınızca doğrudan verilerek işletmeye almıştır” diyen Alban, “MUÇEV'in "beşli çete" denilen, bu Bakanlığınızın vermiş olduğu ihalelerin devamına bir 6'ncısını eklediniz; o da MUÇEV'dir. Bu da yerel yönetimlere alternatif olarak kurulmuş ve 6'ncı bir şirket olarak talanın yeni adıdır, yağmanın yeni adıdır MUÇEV” diye konuştu.

PARALEL BELEDİYE YAPILANMASI KURULDU

Bir limited şirketinin neden çöp toplayıp, deniz dibi temizliği yapıp, ramazanda kaymakamlıklar aracılığı ile koli dağıttığını anlamakta güçlük çekildiğini ifade eden Alban, “Bakanlığınıza soru önergesi olarak sormuşuz: MUÇEV'in görevleri nedir? MUÇEV'in görevleri olarak bizlere saymışsınız: MUÇEV çöp toplar, sahilleri temizler, Ramazan ayında kaymakamlıklar aracılığıyla koliler dağıtır. Sayın Bakan tekrar soruyorum: MUÇEV bir kamu iştiraki midir yoksa Muğla Ticaret Sanayi Odasına kayıtlı bir limitet şirketi midir?” dedi.

Konuşmasında “Bu MUÇEV, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu yerlerde, yerel yönetimlere alternatif olarak kurulmuş paralel bir yapı mıdır? MUÇEV'e neden doğrudan buralar veriliyor?” sorusunu Bakan Kurum’a yönelten Alban, şirketin farklı amaçlar için kurulduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141