• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

CHP MUĞLA'DA BALCI DÖNEMİ

CHP MUĞLA'DA BALCI DÖNEMİ
CHP Muğla’da ilçe kongrelerinin ardından 38. Olağan Muğla İl Kongresi, Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Hüseyin Erol ve Zekican Balcı'nın yarıştığı seçimde Zekican Balcı il başkanı seçildi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla 38. Olağan Muğla İl Kongresi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongreye; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan, geçmiş dönem milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça, Bodrum, Marmaris, Milas ve Fethiye Belediye başkanları, ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrede divan başkanlığını ise Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptı. Kongrede mevcut İl Başkanı Hüseyin Erol kırmızı liste, Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ise mavi listede yarıştı.

"VERECEĞİMİZ MESAJLA YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ"

Kongrede açılış konuşmasını yapan Hüseyin Erol, "Omuz omuza mücadele ettiğimiz örgütümüzle birlik içinde ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik ve Muğla’mızda hep birlikte 38. olağan il kongremizde bir aradayız. Bugün burada birbirimizle rakip değil, partimizin mücadelesini artırmak için bir yarış içindeyiz. Seçimlerde yan yana güçlü bir Türkiye ve Muğla için çalışan, demokrasi için birlikte yol alan yol arkadaşlarının birbirine rakip olması düşünülemez. Bugün Muğla'dan vereceğimiz mesajla, yaklaşan yerel seçimler öncesi gücümüze güç katacağız. Kavga senaryoları ile partimize zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"MUĞLA'DAKİ TÜM BELEDİYELERİ ALMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Cumhuriyetin beşiği Muğla'dayız. Cennet gibi bir kentteyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti ilelebet payidar kalacak. Önümüzde yerel seçimler var. Bizler dur durak bilmeden yerel yönetimlere çalışıyoruz. Hedef 400 diyerek çalışmalara başladık. Muğla Büyükşehir Belediyemizi, hem de Muğla'daki tüm belediyeleri almak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

"ÖNSEÇİM ŞART"

27. Dönem CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, "Muğla’nın kaptırılmaması için üyelerle önseçim şart. Parti tabanımızın hepsi bu öneride bulundu. Eğer bu partide bir değişim olacaksa gerçekten bir değişim olmalı. Bizim partimizde kolay kolay değişim olmaz. Bizim partimizde belediye başkanı olduğu zaman oradan kalkmamak için herşeyi yapar. Tüzükte buna müsait. İşin gerçeği bu. O zaman ne yapmak lazım dönem sınırlaması getirmemiz lazım" dedi.

"MUĞLA İÇİN DEĞİŞİMİN KAÇINILMAZ OLDUĞU GERÇEGİNİ GÖRMEZDEN GELEMEZDİM"
Zekican Balcı, "CHP Muğla il örgütünün içinde bulunduğu durumdan kaynaklanan endişelerimin parti örgütümüzün geniş bir kesiminde de bulunmasından dolayı Muğla için değişimin kaçınılmaz olduğu gerçegini görmezden gelemezdim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek hayalciliğin önüne geçemez. İl örgütümüz uzun zamandır sağlıklı politikalar üretemediği ve yerel seçimlerde aldığımız %36'lık oy oranıyla milletvekilliği genel seçimlerinde aldığımız %38'lik oy oranlarımız asla kabul edilemez. Son yerel seçimlerde Köyceğiz'i, Yatağan’ı, Ula'yı, Ortaca'yı, Dalaman'ı kaybettiğimiz için her biri ayrı ayrı birer turizm markası olan ilçelerimizin sorunlarını kontrolsüzce büyüdüğü için İl Başkanlığı nezdinde bırakın üyelerimizin artık ilçe başkanlarımızın bile görüşlerinin önemsenmediği, eleştiri ve özeleştiri gibi devrimci yöntemlerden uzaklaşıldığı için partimiz de yükselme ve adaylık konularını birkaç kişinin mesaisi altında görüldüğü için kanaat süreçlerinde ortak akıl ve katılımcıların adının bile anılmadığı için ekip arkadaşlarım ve ben bugün sizler huzurundayız.Muğla'da yepyeni bir sayfa açmak için yola çıktık" dedi.

Hüseyin Erol ve Zekican Balcı'nın yarıştığı ve 634 delegenin oy kullandığı kongrede Zekican Balcı başkan seçildi.

Zekican Balcı'nın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
"Adil Kara, Ali Alper, Bekir Perçin, Berrin Naz, Birol İçöz, Dilay Uçar, Ecem Kaya Demircan, Ender Taşören, Goncagül Işıktekin, Gökhan Türker, Görkem Tarhan, İbrahim Turhan, İnan Gök, Kamil Ayhan Öner, Kemal Karadeniz, Koray Yerli, Mehmet Barut, Mustafa Yılmaz, Müge Yenisu, Önder Öztemiz, R.Murat Özbir, Umut Sivas, Uzay Kocabaş ve Yağmur Türkel"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141