• BIST 9538.49
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN DEPREM KUŞAĞINDA OLMAMIZA RAĞMEN TEDBİRLERİN YETERSİZLİĞİNİ MAALESEF ÇOK PAHALIYA ÖDEDİK…!

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN   DEPREM KUŞAĞINDA OLMAMIZA RAĞMEN TEDBİRLERİN YETERSİZLİĞİNİ MAALESEF ÇOK PAHALIYA ÖDEDİK…!
Ülkemizin yaşadığı afetlerin

Ülkemizin yaşadığı afetlerin en büyüklerinden olan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun görevlendirmesi ile tüm milletvekili arkadaşlarım gibi ben de görevlendirildiğim Osmaniye ilimize 6 Şubat da hareket ettim. Genel Başkan Yardımcımız Gamze AKKUŞ İLGEZDİ koordinatörlüğünde arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Gelen yardımların sağlıklı bir şekilde dağıtılması hususunda üzerimize düşenleri yapmaya gayret ettik. Kahramanmaraş, Malatya ,Adıyaman ve Hatay illerimizin diğer illere göre bu afetten daha çok yara aldığını gördü

HATAY İL MERKEZİMİZ DEYİM YERİNDEYSE HARİTADAN SİLİNMİŞ

Görevlendirmemin ikinci durağı olan ve felaketin boyutunu bizzat yerinde gördüğüm maalesef Hatay ilimizdi. Tıpkı Osmaniye’de olduğu gibi burada da çalışmalara yardımcı olmaya gayret ettik.15-16-17-18 Şubat tarihlerinde Hatay ilimize gittik. Hatay ilimizden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Fethi AÇIKEL koordinatörlüğünde Milletvekillerimiz Serkan TOPAL ve Zeynel EMRE ile birlikte Hatay ilimizin Samandağ, Dörtyol, Defne, Antakya, Arsuz ve Belen ilçelerindeki zarar ve kayıpları bizzat yerinde gördük. Hatay ilimizin bu deprem afetinden hem mal hem can olarak çok büyük zararlar gördüğünü 17 Şubat itibariyle 21.000 can kaybı ile en çok zayiatımız maalesef bu ilimizde olmuştur. Bu afet deyim yerindeyse Antakya ve Defne ilçelerimizi haritadan silmiştir. Allah’tan böyle acıyı bir daha göstermemesini diliyorum. Hatay ilimizde yaraların sarılması bir hayli zaman alacaktır diye düşünüyorum. Genel Başkanımız ile birlikte tüm milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte deprem bölgesinin durumuyla tek tek ilgilensek de Hatay ilimizin durumu ile daha yakından ilgilenmek durumunda kaldık diyebilirim. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ EKSİKLİK VE AKSAKLIKLARI İLGİLİ BAKANLARA SORDU?

Bu felaketten siyasi bir çıkar yada rant beklemek gayesiyle değil, geleceğe ışık tutması ve tedbir almak gayesiyle gördüğüm tüm aksaklık ve eksiklikleri ilgili Bakanlıklara (İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Hazine ve Maliye, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim) sordum ve sormaya da devam edeceğim. Bu sorduğumuz sorulara cevapları geldikçe ya da gelirse kamuoyu ile paylaşacağımın de bilinmesini istiyorum. Sorduğum sorulardan birkaç tanesi herkesin dile getirmeye çalıştığı Deprem vergisi, AFAD’ın örgütlenmesi ve Depremzedelerin başka illere nakli gibi birçok hususlardır.

Yalnız bir konuyu dikkat çekmek maksadı ile herkes gibi ben de dile getirip paylaşmak istiyorum.                                                                                                                                        “DEPREMİN DİĞER BİR DEYİŞLE FELAKETİN OLDUĞU DAKİKADAN İTİBAREN SORUMLU TÜM KURUM VE KURULUŞLAR NİÇİN, YETERLİ VE HIZLI ŞEKİLDE HAREKETE GEÇEMEDİ?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141