• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

CHP Marmaris’te Üçlü Yarış!

CHP Marmaris’te Üçlü Yarış!
CHP’li delegeler değişim seslerine ne diyecek

 

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, İlkay Şimşek ve 28. Dönem Milletvekili adayı Fatma Gebeş Çimen ilçe kongresinde yarışacak.

 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde istediği sonucu alamayan CHP’de, ertelenen 38. Olağan Kurultay için kongre takvimi resmen başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Mart 2024’te yapılacak yerel seçim sürecinde partisinin başında olmak istediği için genel başkanlığa aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, İl ve ilçe kongreleri için  hareketlilik başladı.

chp-kongre.jpg

İlçe kongreleri başlıyor

Muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlanmaya başlanacak. Üye çizelgelerine ilişkin işlemler 27 Haziran'a kadar sürecek. İlçe kongresi delege seçimleri 3 Temmuz'da başlayacak, 30 Temmuz'da sona erecek. 5 Ağustos'ta yapılmaya başlanacak ilçe kongreleri ise 10 Eylül'de son bulacak.

 

İl kongrelerinin başlangıç tarihi de 16 Eylül olarak belirlendi. 15 Ekim'de bitecek il kongrelerinin ardından Parti Meclisi'nin belirleyeceği tarihte olağan kurultay yapılacak.

 

CHP’li delegeler değişim seslerine ne diyecek

Cumhuriyet Halk Partisi seçim sürecinin ardından değişim süreci ile gündeme geldi. Son seçimlerin ardından istenilen sonuca ulaşılamaması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği parti içinde sorgulanmaya başladı. İlk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çıkışlarıyla dillendirilen değişim sesleri partinin tabanında da yükselmeye başladı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel verdiği röportajda kendisine yöneltilen "Genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım" yanıtını verdi. Özel açıklamasına şöyle devam etti; "Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim."

 

MUĞLA'DA NE OLACAK?

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından boşalan koltuğa CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol atanmıştı. İl Genelinde mevcut bir çok ilçe başkanının değişmesi beklenirken edinilen kulis bilgilerine göre CHP Marmaris İlçe Başkanlığı için genç ve deneyimli siyasetçi İlkay Şimşek'in adı geçiyor. Konu ile ilgili olarak kendisine ulaştığımız Şimşek açıklama yapmaktan kaçınırken, mevcut İlçe Başkanı Zekican Balcı'nın ise kongrede yeniden aday olacağı bilgisine ulaşıldı. CHP'de bundan sonra ki süreçte atama ile başkan belirlenmeyecek, yönetimler ön seçim ile gelecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141