• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

CHP İzmir'de adaylarını anketle belirleyecek

CHP İzmir'de adaylarını anketle belirleyecek
CHP, İzmir'de büyükşehir ve belediye başkan adaylarını belirlemek için gelecek hafta anket çalışması başlatacak - CHP İzmir İl Başkanı Engin: "Anket, ildeki bütün mahallerden seçmen yaş ve cinsiyet sayısı dikkate alınarak belirlenecek deneklerle örnek

UFUK KIRABALI - CHP, İzmir'de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını her mahallede seçmen profiline uygun kişilerle yapılacak anket çalışmasıyla belirleyecek.

Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürlüğü Gündem Toplantısına konuk olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçim sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Yerel seçimlere yaklaşık 5 ayın kaldığını ve partilerinde aday belirleme sürecinin devam ettiğini ifade eden Engin, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adaylarının başvurularının tamamlandığını, bundan sonraki aşamada parti genel merkezince daha önce Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirildiği üzere atama yöntemiyle adayların belirleneceğini kaydetti.

Aday seçiminde profesyonel anket çalışması yapılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Engin, "Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için 30 ilçemizde ve büyükşehir belediye başkan adaylığını da kapsayacak şekilde bir anket firması tarafından çalışma yapılacak. Bu anket firmasının ismini sadece genel başkan ve ilgili genel başkan yardımcısı biliyor. Bunun da yararlı olduğunu düşünüyorum çünkü bazen speküle edilebiliyor" diye konuştu.

- Mahalle mahalle anket

Türkiye'de seçim sonuçlarına ilişkin yapılan anket çalışmalarında elde edilen başarılar dikkate alındığında, bu aday isimlerinin bu yöntemle belirlenmesinin doğru sonuçlar vermesini beklediğini ifade eden Engin, şunları söyledi:

"Türkiye'de, daha önceki seçim sonuçları ve anketlere bakılırsa bu alanda çok başarılı. Hemen hemen bir çok seçimi, bir kaç puanlık sapmalarla bilen firmalar var. Bu, Türkiye'de bu konuda ne kadar iyi iş yapıldığını gösteriyor. Çünkü böyle bir başarı tahminle elde edilebilecek bir şey değil. Bizim aday belirleme için yapacağımız anket de ildeki bütün mahallerden seçmen yaş ve cinsiyet sayısı dikkate alınarak belirlenecek deneklerle örnekleme yöntemiyle yapılacak. Yani o mahelledeki seçmen yaş ve cinsiyet guruplarının oranları ile deneklerin oranı birbirini tutacak. Bu çalışma istisnasız tüm ilçelerde ve her mahallede yapılacak. Anket çalışmalarında belli kuşkular her zaman vardır ama ben doğru bir gösterge olacağına inanıyorum."

Ali Engin, aday belirleme sürecinin büyükşehir belediyesi için aralık ayının ilk haftasında tamamlanmasını beklediklerine işaret ederek, "Partimizde, zannediyorum büyükşehir belediye başkan adayı, ilçelerden önce, en geç aralık ayının ilk haftası belirlenmiş olacak. Bunun hemen ardından 30 ilçe belediye başkan adayı tespit edilmiş olacak" dedi.

Muhabir: Ufuk Kırabalı
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141