• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ceyhun Gökmen: 'Dedikoduyla haber yapılmaz'

Ceyhun Gökmen: 'Dedikoduyla haber yapılmaz'
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, "Manşet haber kanalının tarafsız ve objektif olmadığı, belli bir zihniyetin peşinden koşarak haber içeriği ürettiği tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir."

Başkan Gökmen: 'Sevgili Marmaris'liler, 05/06/2024 tarihinde Marmaris Manşet isimli haber sitesinde yapılan tarafım aleyhine mesnetsiz ve gerçeği yansıtmayan haber paylaşımını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Mevcut haber içeriğinde her ne kadar eniştem olarak beyan edilen kişinin kaçak olarak saray yapmış olduğu ifade edilmiş ise de, bu haberin içeriği tam olarak tarafımı itibarsızlaştırmaya yöneliktir. 

 

Değerli Marmarisliler,

Haberi öğrenmemin akabinde tarafıma söz hakkı doğduğunu düşünerek gerçeği sizlere ifade etmek istedim. Öncelikle haber içeriğinde geçen "Enişte" olarak anılan kişi amcamın damadıdır fakat kendisiyle bir samimiyetim yoktur. hiçbir kan bağımda bulunmamaktadır.

Mevcut taşınmazın yapımı, inşaatı ve bitirilmesi konularında dahi, herhangi bir bilgim olmamakla birlikte, yaptığım araştırma sonucunda öğrendim ki ; Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından habere konu taşınmazla alakalı,maliki aleyhine hukuki yaptırımın uygulanması için 13/03/2024 Tarihli tutanak tanzim edilmiş, 14/03/2024 tarihinde de Muğla Büyükşehir ve Marmaris Belediyeleri'ne yazı yazılmıştır. Marmaris Belediyesi tarafından da 25/03/2024 tarihinde yapı tatil zaptı tanzim edilerek taşınmaz mühürlenmiştir. Bunun yanında Marmaris Belediyesi tarafından Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunulmuştur, soruşturma da devam etmektedir. Görüldüğü üzere ilgili idareler tarafından, kaçak yapı olarak yapılmış taşınmaz ve maliki aleyhine hukuki işlemlerin tamamı eksiksiz olarak yapılmıştır, yapılmaktadır. Bu sebeple kaçak yapının hukuk dışı usuller ile korunması veya tarafımca korunması hususu kesinlikle mesnetsiz iddialardan ileri gitmemektedir. Taşınmaz ile uzaktan yakından herhangi bir ilgim bulunmamaktadır.

 

Mevcut haber, köylülerden alınan dedikodu ile yapılmıştır. Dedikodu üzerine yapılan haber içeriğinin maddi gerçek ile örtüşmediği ve bu şekilde habercilik mesleğinin itibarının nasıl zedelendiğini belirtmek isterim. Sözde, haberi yapan gazeteci, haberin kaynağı olarak köylülerin dedikodusunu gösteriyor. Köylülerimizi, işine geleni duyarak dinlemekten vazgeçebilirse, CHP'nin en üst yöneticilerinin bırakın, Amcalarının damadını, bizzat kendilerinin kaçak binalarını detaylı öğrenebilir. Köyde yapılan dedikodular ve dedikoduları çıkaran şahıslar tarafımca bilinmektedir ve bu şahıslar Cumhuriyet Halk Partisinin fanatik sempatizanlarıdır. Ayrıca bu haber kanalının tarafsız ve objektif olmadığı, belli bir zihniyetin peşinden koşarak haber içeriği ürettiği tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Bu şahısların tamamını Allah'a havale ediyorum. Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 

 

"Kaçak yapılaşma, belediyenin en sevdiği şey"

 

Şunu da belirtmek isterim ki bu işin temelinde yatan asıl hikaye şudur:

Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, yıllarca, sırf rant elde etmek amacıyla, yetki onlarda olmasına rağmen, köylerdeki araziler, bilerek ve planlı olarak imara açılmamaktadır. Ardından da devletimizin bakanlıkları suçlanmaktadır. Köylere imar getirmemelerinin en önemli sebebi, yeni yatırım için para harcamak istememeleridir. su ve kanalizasyon sistemi, arıtma, kaldırım yol vb. hizmetleri getirmek yerine, kaçak yapılara ceza kesmek daha kârlı gelmektedir. Yeni imar alanlarının açılması durumunda, belediyece her sene elde edilen yüksek ceza bedelleri bitecek. Basit bir ruhsat bedeline razı olacaklardır. Bu işlerine gelmemektedir. Vatandaşın Belediye ile işi kalmayacak, CHP'nin yıkım adı altında yaptığı, korku ve baskı silahı, imarın gelmesi ile ortadan kalkacaktır. Bunlar herkesce bilinirken, bu konuda bana ve makamıma atfedilen imalar aslında "cambaza bak" diyerek hedef şaşırtmacadan başka birşey değildir. Asıl suçlu olanlar, algı yönetimi ile kendini halktan saklamaktadır. 

 

Bunun dışında enişte olarak anılan kişinin amcamın damadı olduğunu yukarıda ifade etmiştim. Amcam, Cumhuriyet Halk Partisi'nin delegesidir. Ak Parti ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Hukuka aykırı olarak icra edilen taşınmaz ile herhangi bir bağlantımızın olmadığını ifade etmek benim, ama en çokta ailemin en büyük sermayesi olan itibarımız için çok önem arz ediyor. Marmaris'te bilen bilir. Ailemizin ilkesi her daim dürüstlüktür. Ticaretimizde ve ilişkilerimizde, haram lokma yemeyen, usulsüz işlerden uzak duran, onurlu ve mütevazı bir ailenin bireyi olmaktan gurur duyuyorum. Bundan güç alarak, sizlerden bu mesnetsiz haber içeriklerine, herhangi bir dayanağı olmayan karalama politikalarına, hiç bir zaman itibar edilmemesini gerek şahsım, gerekse Ak Parti adına, kamuoyuna saygıla duyurmaktayım." Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141