• BIST 8026.27
  • Altın 1923.087
  • Dolar 28.8712
  • Euro 31.4364
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 11 °C

ÇEKİMLER 3 ÜLKEDE TAMAMLANIYOR

ÇEKİMLER 3 ÜLKEDE TAMAMLANIYOR
Azerbaycan yapımı “Dostum Kardeşim” isimli sinema filminin yapımcılığını Zamin Mohsumov ve senarist ve yapımcı Nicat Manalı üstlendi.

 

 

 

 

 

 

Yazdığı ve yapımını üstlendiği efsane yapımlara bir yenisini ekleyen Nicat Manalı milli kahramanların hayatlarını konu alan filmleri yazmayı ve çekmeyi kendisine hedef edindi, Azerbaycan’ın milli kahramanı Mübariz İbrahimovun hakkında  10 yıl önce yazdığı senaryoyu da beyaz perdeye taşımak için çalışmalarını tamamladı. Mubariz ibrahimov filminin Türkiye piyer produksiyonu  ise Yalçın Çoban üstlendi.

“Dostum Kardeşim” isimli sinema filmine Türkiye çekimleriyle başlayan Nicat Manalı, Özbekistan çekimlerinden sonra yapımı Azerbaycan’da tamamlamayı planlıyor. Türk oyuncular Turgay Tanülkü, Sevil Akıl, Erol Yavan sinema filminde yer alırken  Mahmut Ali Guseyinov, Cavidan Kesemenli, Bahar Hamzaeva, Şamil Süleymanli gibi uluslararası platformlarda önemli başarılara imza atmış isimlerde Türk oyuncularla başrolü paylaştılar.

“Dostum Kardeşim” isimli sinema filminin yönetmen koltuğunda yine önemli bir isim, Natiq Nevruzov otururken görüntü yönetmenliğini Akan Aciksoz üstlendi.

Başarılı senarist ve yapımcı Nicat Manalı “Kahramanlarımızı yazarken ben inanılmaz gurur yaşıyorum Türk dünyasının kahramanlarını yazıp sinemaya geçirmeye devam edeceğim yeni nesil vatanseverliği onlardan bu filmlerle görecek, böyle bir yükümlülüğü üzerime almışken çok kaliteli ekipler kurarak yoluma devam edeceğim” dedi.

“Dostum Kardeşim” isimli sinema filmi çekildiği Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan’da aynı tarihte vizyona girmesi planlanırken birçok ülkede gösterime sokmak için çalışmalar devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “RÜYA” Sete Çıkıyor26 Haziran 2023 Pazartesi 16:10
  • “#RÜYA” Sete Çıkıyor!02 Haziran 2023 Cuma 14:29
  • Müzisyenliğin dışında oyunculuğa da adım atıyor25 Nisan 2023 Salı 09:20
  • 'Kaçış' First-Time Filmmaker Sessions'de Yarışıyor16 Nisan 2023 Pazar 13:22
  • SET AŞKLARI BİR SEZON11 Nisan 2023 Salı 22:05
  • TÜRKİYE’DEKİ, YAPIMCILARIN %60’I VİZYONSUZ …10 Nisan 2023 Pazartesi 22:47
  • ŞARKICIYI OYNUYORUM07 Nisan 2023 Cuma 17:51
  • AZERBAYCAN KAHRAMANLARINI BEYAZPERDEYE TAŞIYOR04 Nisan 2023 Salı 12:31
  • ŞEVKİ ÖZCAN ŞÖHRET BENİ YORDU18 Mart 2023 Cumartesi 12:19
  • Fatma Girik, Özlemle Anıldı29 Ocak 2023 Pazar 10:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141