• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
AK Parti Adıyaman Yakup Taş,  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

 

 

 

 

 

 

Gazetecilik mesleğinin, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu ifade eden Taş; kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan siz değerli gazetecilerimiz zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer  taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini kamuoyuna yansıtarak önemli bir   görevi  yerine getirmektedirler.

Basın ve gazeteciliğin haber vermenin, haberi duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında, günlük hayatın vazgeçilemez bir öğesi olduğunu bildiren Taş, şunları kaydetti:

Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı olarak  kamuoyuna  taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır. Bu yüzden Adıyaman İlimizin giderek gelişen kent kimliğinde basınımızın önemli bir yeri vardır. Bu nedenle basınımız ile aramızda kurulacak birlikteliğin Adıyaman’ı ve Adıyaman basınını hedefe ulaştıracağına olan inancım tamdır. Gerek fiziksel altyapıda, gerekse  her türlü çalışmada İlimizin Milletvekili  olarak siz değerli basın mensuplarımızın her zaman yanında olduğumu  bir kez daha  yinelemek istiyorum.

İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Bu yönüyle kamusal görev yapan basın mensupları, insanların yaşadığı yer ve sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır. Kamuoyunu, doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren, görevini ifa ederken karşılaştığı sorunlara aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarının ifa ettikleri görev çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.

Basının yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu bilgilendirdiğini, vatandaşlarla yöneticiler arasında bir köprü vazifesi kurduğunu ifade eden Milletvekili Taş,  "Basın mensubu olmak sorumluluk isteyen ,  fedakarlık isteyen bir iştir . Basın mensubu kamu görevi yapar. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz bir haberin  bile arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri vardır.   O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne tür zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini çok  iyi anlayabiliyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, sürekli kendini yenileyerek her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde büyük fedakârlıklarla gayret sarf ederek çalışan basın mensuplarımızın bu özel ve anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyor,  görevlerini yaparken ebediyete intikal etmiş olan basın çalışanlarını rahmetle anarak Adıyaman İlimizin gelişiminde önemli bir görev üstlenen şehrimizdeki tüm basın mensuplarımıza  selam  ve  sevgilerimi  sunuyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141