Çaldıkları 400 kilogram kasayı el arabası ile götürürken yakalandılar
(Perşembe) günü Hatipirimi Mahallesi 141 sokakta bulunan bir apartmanda hırsızlık olayı meydana geldi. Bir inşaattan el arabası çalan M.A. ve M.E. İnönü Caddesi’nin arka sokaklarından Hatipirimi Mahallesi’ne doğru yürümeye başladı. Bu sırada mahallede devriye gezen sivil asayiş polisleri kişilerden şüphelenerek takip etmeye başladı. M.A. ve M.E. el arabası ile yaklaşık beş yüz metre mesafedeki Hatipirimi Mahallesi’nde bir apartmanın önünde durdu. Kendilerini takip eden polisten habersiz apartmana giren M.A. ve M.E. bir süre sonra ellerinde 400 kilogram ağırlığında çelik kasa ile dışarı çıktı. Çelik kasayı el arabasını yükleyen M.A. ve M.E. iki yüz metre mesafede ki Marmaris Belediyesi’ne ait açık Amfi Tiyatro’ya girdi. Boş ve karanlık Amfi Tiyatro’da kasayı tornavida ve keski ile açmaya çalışan M.A. ve M.E. polis tarafından yakalandı.
M.A. ve M.E., sivil ekip otosuyla Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Yapılan ‘Genel Bilgi Taraması’(GBT) M.A.’nın 3, M.E.’nin 4 tane hırsızlık suçundan sabıkası olduğu belirlendi. Avukat eşliğinde ifadesi alınan zanlılar ‘nitelikli hırsızlık’ suçundan mahkemeye sevk edildi.
Polis,şehir dışında bulunan İ.T. ulaşarak çelik kasayı, 3 adet yabancı marka alkollü içkiyi teslim etti.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçemizde aynı bölgede meydana gelen ev hırsızlıklarının parmak izlerini karşılaştırıyoruz. Faili meçhul dört hırsızlık olayının yakaladığımız kişilerin yapıp yapmadığına dair incelemelerimiz devam ediyor’’ dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.