• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Muğla 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 32 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

Buz hokeyinde hedefler bitmiyor

Buz hokeyinde hedefler bitmiyor
Milli Takımlar Sportif Direktörü Göçmen:- "İzmir'deki şampiyonaya olan ilgi bizi çok sevindirdi"- "Federasyon başkanımız Orhan Duman yeni yetenekler konusunda oldukça hassas, altyapı çalışmaları için bir çok proje üzerinde çalışmalar planlanıyor ve he

ALİ KORKMAZ - Buz Hokeyi Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman'ın yeni yetenekler konusunda oldukça hassas olduğunu belirterek, "Altyapı çalışmaları için bir çok proje üzerinde çalışmalar planlanıyor ve hepsi birer birer uygulanıyor" dedi.

İzmir'deki Dünya 20 Yaş Altı 3. Klasman Şampiyonası'nda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan, 1 maçı da penaltı atışları sonucunda kaybederek 7 puan toplayan ve turnuvayı 4. sırada tamamlayan Türkiye, Meksika'nın 1 puan ardında bronz madalya şansını kaçırdı. Oynadığı maçlarda 10 gol atıp, kalesinde 24 gol gören Türkiye'de en golcü isim 4 gol atan Gökalp Solak olurken, bu oyuncuyu 2'şer golle Ogün Uzunali ile Batuhan Akay ve 1'er golle Alihan Demirer ve Sefa Kavaz izledi.

Buz Hokeyi Millii Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen, turnuvada penaltı atışlarında kaybettikleri Meksika maçına kadar beklentilerini ve hedeflerini tutturduklarını söyledi. Turnuvanın ilk iki maçında Bulgaristan ve Güney Afrika'ya karşı oynadıkları oyunun basit olmasına rağmen isteklerini karşıladığını kaydeden Göçmen, şöyle konuştu:

"Belçika'ya karşı çok varlık gösteremeyeceğimizi biliyorduk ama en iyisini yapmak için mücadele ettik. Meksika'ya karşı golü bulup son 1,5 dakikaya kadar savaşarak skoru koruduk fakat galibiyete bu kadar yaklaşmışken aldığımız kritik ceza oyunda 4 kişi kalmamıza neden oldu. Buz hokeyinde eksik kaldığınızda işler çok kolay olmaz, buna ilaveten rakip 5 kişi oynarken kalecisini oyundan çıkarıp 6 oyuncu ile hücum yapabilir. Bizim de karşılaştığımız böyle bir durum oldu. Son anlarda maalesef skoru koruyamadık ve beraberlik golünü yedik. Sonrasında uzatmalarda eşitlik bozulmadı ve penaltılara kalan maçı kaybettik .Bu maç bizi bronz madalyadan uzaklaştırmış oldu."

- İzmir seyircisine teşekkür

Göçmen, İzmir'de olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de buz hokeyine ilgi henüz olmadığından çok fazla seyirci karşısında oynama fırsatı bulamıyoruz. Fakat İzmir'deki şampiyonaya olan ilgi bizi çok sevindirdi. Bu güzel atmosfere organizasyonun da kusursuz olması eklenince, İzmir'in daha çok organizasyon alabileceği gerçeği ortaya çıkmış oldu. Tüm takımlar için iyi bir turnuva oldu diyebiliriz."

- Genç oyuncular

İzmir'deki şampiyonada mücadele eden 11 oyuncunun yaşlarının 18 yaş altı takımı için uygun olduğunu kaydeden Göçmen, "Burada oynadıkları çok zorlu maçlar onlar için büyük tecrübe oldu. Kocaeli'de şubat ayında oynanacak Dünya 18 Yaş Altı 3. Klasman B Grubu'nda çok daha iyi olacaklarını düşünüyoruz. Federasyon başkanımız Orhan Duman yeni yetenekler konusunda oldukça hassas, altyapı çalışmaları için bir çok proje üzerinde çalışmalar planlanıyor ve hepsi birer birer uygulanıyor" dedi.

Muhabir: Ali Korkmaz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141