• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Büyükşehir'den Evde ‘Hasta Refakatçi’ Eğitimi

Büyükşehir'den Evde ‘Hasta Refakatçi’ Eğitimi
Muğla Büyükşehir Belediyesi, yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç vatandaşların refakatçilerine kendi evlerinde ‘Hasta Refakatçi” eğitimi veriyor.

 

 

 

 

 

 

Deneyimli doktorlar verilen eğitimle vatandaşların hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak akrabalarına daha sağlıklı ve güvenli refakat etmeleri sağlanıyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri 13 ilçede 569 mahallede evde bakım hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler hasta, yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerine giderek burada kişisel bakım, pansuman ve diğer birçok farklı ihtiyacını karşılamalarında yardımcı oluyor.

 

Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetinin yanı sıra yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç olan hastaların refakatçilerine deneyimli doktorlar tarafından hasta refakatçi eğitimi vermeye başladı. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilirken, bakıma ihtiyaç duyan kişinin çocuğu, eşi akrabası veya refakat eden diğer kişilerin daha profesyonel olarak bakım yapmaları sağlanıyor.

 

Evde refakatçi eğitimlerinde refakatçilere ‘Kişisel bakım uygulamalarında vücut temizliği, ayak ve tırnak bakımı, yüz temizliği, ağız ve diş bakımı, saç bakımı, saç banyosu, hasta ve yaşlılarda kıyafet değişimi, hasta ve yaşlının yaşam alanlarında alınacak güvenlik tedbirleri konusunda eğitim veriliyor.

 

Evlere Gidilerek Eğitim Veriliyor

Hasta refakatçi eğitimi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi doktorlarından Meral Aydın “Evlere refakatçi eğitimi vermek üzere geldik. Refakatçiler hastalarını bırakıp eğitimlere gelemediği için biz onların yanlarına gidiyoruz. Evde refakatçi adı altında kitap hazırladık. Refakatçilerimize vücut bakımı, hastanın saç banyosu, vücut silme banyosu,  yatak arasını önleme gibi temel bilgiler veriyoruz” dedi. 

 

Büyükşehir Belediyesinin Sağlık Hizmetlerinden Çok Memnunuz

Büyükşehir Belediyesinin sağlık hizmetlerinden çok memnun olduklarını belirten hasta refakatçi eğitimi alan Ayfer Bektaş “ Dileğin annesiyim. 8 yıldır yatakta bakıyoruz. Şimdiye kadar yatak yaramız olmadı. Fizik tedavisine gidip geliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin sağlık hizmetinden çok memnunuz. Hasta bakıcıları, pansumana gelenler olsun bizlere çok yardımcı oluyorlar. Bu eğitimin önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesinin diğer sağlık hizmetlerinden de çok memnunuz” dedi.

 

Uygulamalı eğitimlerden yararlanmak isteyen vatandaşların Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 444 48 01 numaralı Çağrı Merkezi numarasından başvuruda bulunması gerekiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141