• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. Yılı

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. Yılı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 75. Yılında Aydın ve ilçelerinde törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 75. Yılında Aydın ve ilçelerinde törenle anıldı.

Atatürk'ün vefatının 75. yılı dolayısıyla, Nazilli İstasyon Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saat 09.05'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen Türk bayrağı yarıya indirildi.

Düzenlenen törene, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Vekili Ziya Aksüt, ilçe Garnizon Komutanı Ekrem Turan, ilçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Nazilli Anadolu Lisesi tarafından Belediye Sarayı Tiyatro salonunda anma programı düzenlendi. Şiir, kompozisyon ve resim yarışması dallarında dereceye giren giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Nazilli Anadolu Lisesi öğrencileri müzik ve şiir dinletisi sundular.

Nazilli'de 2-6 yaş grubu çocuklardan oluşan Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü öğrencileri de çeşitli etkinlikler düzenledi.

- Kuşadası

Kuşadası'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Tören, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Esat Altungün ile Garnizon Komutanı Ferhat Aslan'ın anıta çelenk koymasıyla başladı.

Atatürk'ün öldüğü saat olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Limandaki gemi ve balıkçı tekneleri de saygı duruşuna sirenleriyle eşlik etti. İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesinden sonra törenler çeşitli okulların salonlarında sürdü.

- Didim

Didim'de düzenlenen konserde, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Didim Müzik Derneği (DİMDER) ve Didim Belediyesi işbirliğinde Didim Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ile çok sayıda vatandaş izledi.

İki bölüm halinde hazırlanan konserde, DİMDER Türk Sanat Müziği Korosu Şef Seher Giray yönetiminde ilk olarak "Gazi Geliyor" adlı parçayı seslendirirken, birinci bölümde sevilen eserler ayakta alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde ise katılımcılara solo eserlerle müzik ziyafeti sunuldu. Konserin sonunda çeşitli marşlar seslendirildi.

Didim Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen anma töreni çelenklerin sunumuyla başladı. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri anıta çelenk sundu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma törenleri daha sonra Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde sürdürüldü. Buradaki törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Tören "Atatürk" konulu Oratoryosunun sahnelenmesinin ardından sona erdi.

- Söke

Söke Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kd. Kur. Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Önder ve diğer protokol üyeleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat: 09.05'de iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma programı Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi salonunda devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü İsa Manisalı, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yılında kendisini özlem ve saygı ile andıklarını belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk, mensubu bulunduğu ulusu için ön saflarda savaştı. Mustafa Kemal ileriyi gören çağdaş bir liderdi. Erzurum Kongresi'nde vatanın bölünmez bütünlüğünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi. O bağımsız bir liderdi. Hedefi bağımsız bir devlet kurmaktı. Atatürk toplumun her kesimine değer vermiş, bir halk adamıdır" dedi.

Söke Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından "Atatürk'e Sesleniş" Oratoryosunun sunulmasıyla program sona erdi.

Muhabir: Ekip
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141