• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Bu sözler gündem yaratır

Bu sözler gündem yaratır
Ak Parti İlçe Başkanı Kadem Mete, Kanal 48’e verdiği röportajda çok tartışılacak, gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Kendisinin belediye başkanlığına aday olacağını ilişkin kamuoyunda yer alan haberlerle ilgili de açıklama yapan İlçe Başkanı, "şu an göz önünde olan isim benim, insanlar doğal olarak beni konuşuyorlar, böyle bir talebim olmadı fakat  teşkilatımın bana vereceği her görevi yapmaya hazırım, buna bağlı olarak aday olmakla ilgili her hangi bir çekincem yok" dedi.

Diğer yandan 29 Ekim'de yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü sırasında CHP flamasının yürüyüşün başında açılmasına tepki gösteren Mete, "O yürüyüş Kaymakamlığın düzenlediği ve her sivil toplum kuruluşu ile siyasi partinin davetli olduğu bir yürüyüştü ve son durağı Atatürk Meydanı'ydı. Orada eksik bir bilgilendirme oldu ve insanlar şimdi bir hamburger zincirinin meydanı olarak bildiği yere doğru yürüyüşe devam ettiler, o kalabalığın içinde öğretmenlerde, öğrencilerde, devlet memurları da, MHP'liler de vardı" şeklinde konuştu. Mete şöyle devam etti; "Bizleri Cumhuriyet'in karşısındaymış gibi gösteriyorlar. Bizim Genel Başkanımız bu Cumhuriyet'in ona sağladığı imkanlarla başa geldi, bizim Cumhuriyet'e karşı olmamız söz konusu değil, en acısı nedir biliyor musunuz? Bana bayrağımı, Cumhuriyetimi, Atamı anlatan insanların biraz incelerseniz, kendilerinin bu vatana daha sonradan geldiklerini, daha sonradan Türk vatandaşı olduklarını görürsünüz. ‘Türküm, Doğruyum’ diyen kişinin aslında Türk olmadığını.10 Kasım'da kutlamalardaki oratoryumda Ermenilerin yaptıklarından bahsediliyor ve bazıları bunları utanmadan dinliyor, sonra da benim bayrağımla, benim liderimle Atatürk'le, benim Cumhuriyetimle kraldan fazla kralcılık yapıyorlar, yani Türk olmayanların bana Türklüğümü anlatması benim kanıma dokunuyor" dedi. 

10 Kasım'da Atatürk Meydanı'nda yapılan anma törenlerinde de benzer bir vakayla karşılaştıklarını belirten Mete, Ak Parti olarak "taciz edildiklerini ve bu tacizin neredeyse her törende yaşandığını" iddia etti. Bu tarz davranışlarla sık sık karşılaştıklarını ileri süren Mete , "sabrımız acizliğimizi göstermiyor fakat Türk olmayanların bana Türklüğümü anlatmaya çalışması da kanıma dokunuyor" dedi. 10 Kasım törenlerinde CHP Gençlik Kolları Başkanı Erkan Üstün'ün duyuru yapmak istemesiyle ilgili de fikir beyan eden Kadem Mete, "Ben o arkadaşa samimi bir telkinde bulunmak istiyorum, bizim parti binamıza çıkan kendisi, Cumhuriyet Halk Partisi flaması asarak Cumhuriyet Yürüyüşü'nü sabote eden kendisi,10 Kasım'da ortaya fırlayıp o günün anlam ve önemi bozmaya çalışan kendisi, bence hiç hoş olmuyor" dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141