• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Bodrum Ralli Hakkında Kurum Temsilcilerinden Ortak Açıklama Geldi

Bodrum Ralli Hakkında Kurum Temsilcilerinden Ortak Açıklama Geldi
Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez,

 

 

 

 

 

 

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve BODER Yönetim Kurulu Üyesi Itır Köylü 14 Nisan Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konferans salonunda ortak bir basın açıklaması yaptı.  10-11 Nisan tarihleri arasında yapılan Bodrum Ralli yarışları ve sonrasında gerçekleşen talihsiz durumu gerçekleştirenleri kınayan yerel yöneticiler Bodrum’un barış ve hoşgörü diyarı olduğunu hatırlatarak Bodrum’un marka değerinin kullanılarak sansasyon yaratılmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum hoşgörünün, mutluluğun ve saygının başkentidir. Burada şiddete ve kavgaya asla izin vermeyeceğimizi yerli ve yabancı kendini Bodrumlu hisseden ve Bodrum için gönül veren herkesin bilgisine sunarız.” dediği konuşmasında 27 yıl sonra büyük bir emek harcanarak Bodrum’a getirilen BOTAV Rally Bodrum’da yaşanan şiddet içerikli olayı kınadıklarını açıklayarak Bodrum’u yöneten liderler olarak buna izin vermeyeceklerini belirtti. Aras konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Rekor bir katılım ile yarış 81 otomobil ve 162 sporcu ile gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez bir kadın yarış direktörü görevlendirildi. Yarışma direktörü Nurdan Akal hem sporcu hem de uluslararası pek çok yarış ve organizasyonda görev alan tecrübeli bir yönetici olarak yarışın, sportif olarak uluslararası standartlara uygun olarak tamamlanmasını sağladı. Türkiye’de ralli tarihinde ilk kez bir yarışın özel etapları Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. Yayın ve sosyal medya etkileşimi 200 bin kişiye yaklaştı. Yarışı sosyal medya üzerinden takip eden seyirci kitlesinin sadece Türkiye’den değil, İngiltere, ABD, Hollanda, İtalya ve Macaristan’dan olması etkinliği ve güzel Bodrumumuzu yine uluslararası platformda gündeme getirmeyi sağladı. Yarış yaklaşık olarak 60 basın mensubu ve 10 influencer tarafından takip edildi.”.

Bodrum’un hoşgörü merkezi olduğu vurgulandı

Etkinlik sonunda gerçekleşen saldırının organizasyonun başarısına gölge düşürdüğünü vurgulayan Aras, “Tüm Bodrum’un bir araya gelerek, emek vererek gerçekleştirdiği bu güzel organizasyonun, şiddet ve saldırı ile lekelenmesine biz Bodrumlular olarak izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar sayısız ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Bodrum’da böyle bir olay hiç yaşanmamıştır. Bundan sonrada başarılı ulusal ve uluslararası organizasyonları tüm Bodrumlular ve Bodrum’a gönül verenler ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bodrum 3500 yıldır, sevginin, hoşgörünün, sanatın, sporun ve mutluluğun merkezi olmuştur. Doğası, tarihi, eşsiz koyları ve gerçekleştirdiği etkinlikler ile bir marka olan Bodrum her zaman sanatın ve sporun yanında olmuştur, olmaya devam edecektir.”.

BODTO Başkanı: “Bodrum’da huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok.”

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, Bodrum’un sevgi, saygı ve hoşgörü diyarı olarak anıldığını, sanatçıların burada kendilerini özgürce ifade edip huzurla yaşadıklarını belirterek bunun bozulmaması gerektiğine dikkat çekti.  “Bu zor pandemi döneminde Bodrum Ralli gibi organizasyonlar yarımadamıza ve üyelerimize büyük katkı vermektedir. Bu organizasyonların düzenlenme amacı da budur.” diyen Kocadon, “Bazı kişilerin kendi reklamlarını yapmak amacıyla Bodrum’un marka değerini kullanmaları hepimizi üzdü. Siz Basın mensuplarından da ricamız, Bodrum’u doğru anlatırken bizlere destek vermeniz. Böyle güzel organizasyonun olumlu sonuçlarını paylaşalım, magazinsel ve sansasyon yaratan haberlerin Bodrum turizminin geleceğini de lekelediğini unutmamalıyız. Bodrum’un böylesine iyi işler yapılırken, olumsuz haberlerle basında yer almasını istemiyoruz.”

“Bodrum’da hepimiz kardeşçe yaşıyoruz.”

IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ise, büyük mesai harcayarak tüm kurumlarla işbirliği içerisinde Bodrum için çalıştıklarına işaret ettiği konuşmasında, “Bodrum Ralli organizasyonuna da büyük heyecanla başlamıştık ancak yaşanan talihsiz olay hepimizi üzdü. Sanatçı arkadaşlarımıza topluma, çocuklarımıza, gençlerimize örnek davranışlar sergilemelerini öneriyorum. Bodrum’da hepimiz kardeşçe yaşıyoruz ve buna devam etmeliyiz.” dedi.

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan “Her şeyin güzel ilerlediği ve yabancı basının da takip ettiği böyle güzel bir organizasyona gölge düşmesi tabi ki bizi de üzdü ancak biz Bodrum olarak böyle kişilere izin vermeyeceğiz.” diyerek Bodrum Ralli gibi organizasyonlara ihtiyaç olduğunu yineledi.

Ortak basın açıklamasında Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez pandemi döneminde Bodrum Ralli gibi etkinliklerin esnafa katkı verdiğini açıklayarak, “Amacımız Bodrum’u daha iyi tanıtmakken bazı şahısların Bodrum’u lekelemeye çalışması hiç hoş olmadı. Böyle olayların takipçisi olacağız ve güzel organizasyonlarla yolumuza hızla devam edeceğiz.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan da huzuru bozacak her türlü faaliyetin karşısında duracaklarını açıklayarak bu konuda dik bir duruş sergileyeceklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141