• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Bodrum Müzesi Ödül Töreni

Bodrum Müzesi Ödül Töreni
Bodrum Belediyesi, Restorasyon Uygulama Projesi ile hayata geçirdiği “Bodrum Kent Müzesi” Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği ödüle layık görüldü.

 

 

 

 

 

 

Ödül, Tarihi Kentler Birliği İstanbul buluşmasında, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a takdim edildi.
 

Bodrum Belediyesi’nin Kent Müzesi için hazırladığı restorasyon ve işlevlendirme projesi; kent kimliğine olan olumlu katkısı, sade ve özenli bir restorasyon yapması, kültür alt yapısına olumlu katkıları nedeniyle uygulama ödülüne layık görüldü.
 

İstanbul’da düzenlenen ödül törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, belediye meclis üyesi Mustafa Coşkun, Projenin müellifi Bodrumlu Yüksek Mimar Şerife Türk Derin ile Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Birimi (KUDEB) yetkilileri katıldı. Başkan Aras ödülü Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan aldı.
 

UYGULAMA ÖDÜLÜ BODRUM’UN OLDU
 

Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları, 21.09.2020 tarihinde internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. Ülke genelinden 39 belediye; toplam 67 proje ile 2019 yılında yarışmaya başvurdu. Yarışma Jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 8 Süreklilik ve 13 Başarı Ödülü verildi. Bodrum Kumbahçe Mahallesi Sanat Okulu Sokak'ta bulunan, Eski Kaymakam Evi ve İl Özel İdare Lojmanı olarak kullanılan ve kültür varlığı olarak tescilli 'Sakız Tipi Geleneksel Bodrum Evi’ niteliğinde ve mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait olan Bodrum Kent Müzesi, 2016 yılında Yüksek Mimar Türk Derin'e hazırlatılan Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projelerinin Muğla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının ardından Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın Kültür Varlıkları Katkı Payı Fonu ve Bodrum Belediyesi'nin öz kaynakları kullanılarak Karpata Restorasyon İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şti. firması yükleniciliğinde 2017 yılının ikinci yarısında başlayan restorasyon çalışmaları 2019 yılının başında bitirildi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu'nun 03.07.1987 gün ve 3492 sayılı kararı ile tescilli Kentsel ve III. Derece Arkeolojik Sit sınırları ve Bodrum’un merkez kent dokusu içerisinde bulunan yapıların restorasyonu ile kente kazandırılan Bodrum Kent Müzesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Restorasyon Projesi Uygulama Kategorisinde Ödül'e layık görüldü.
 

Tarihi Kentler Birliği tarafından yapılan duyuruda “Bodrum Belediyesi; hazırladığı restorasyon ve işlevlendirme projesiyle kent kimliğine olan olumlu katkısı, sade ve özenli bir restorasyon yapması, kültür alt yapısına olumlu katkıları nedeniyle uygulama ödülüne layık görülmüştür.” ifadeleri yer aldı.
 

Bodrum geleneksel mimari dokusu ve Geç Osmanlı-Erken Cumhuriyet Dönemi önemli örneklerinden olan Bodrum Kent Müzesi “Kültürel Kimlik ve Miras – Geleneğin Geleceği” teması içerisinde MSKÜ Milas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Antik Dönem Kıyafetleri- Takıları ve El Dokumaları Sergisi, SlowFood Bodrum Mutfak Kültürü - Geleneksel Bodrum Ocaklı Mutfak Alanı Sergisi ve Mustafa Kapkın’ın Bodrum Sualtı Dünyası ve Sünger Avcıları Fotoğraf Sergisi olmak üzere üç ayrı konseptte tasarlanan sergiler ev sahipliği yapmaya devam etmekte olup Teşhir-Tanzim düzenleme projeleri hayata geçtiğinde Kent Müzesi işlevini de eksiksiz kazanmış olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141