• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bisiklet yolu tanıtıldı

Bisiklet yolu tanıtıldı
Motorlu araçlar, bisikletler daha rahat daha emniyetli yol alacak. Yayalar özellikle de görme engelliler, kaldırımlarda daha rahat daha güvende yürüyebilecek.

 Marmaris‘te, trafik yükünü azaltmak ve bisiklet kullanımını teşvik edip, kullanıcılarının güvenli seyrini sağlamak amacıyla hazırlanan “Bisiklet Yolu Projesi” dün düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. En geç 105 günde tamamlanması öngörülen, 6 milyon 320 bin liraya mal olacak, proje kapsamında Turban Kavşağı’ndan Anatolia Meydanı’na kadar uzanan yol hem yeni ve daha çağdaş bir çehre kazanacak hem de bisiklet kullanıcılarına hizmet verecek.

Projeyle, geliş ve gidiş olmak üzere yolun her iki tarafına, trafiğin akış yönüne göre Avrupa standartlarında yapılacak bisiklet yoluyla 10 kilometrelik güzergahta güvenli seyahat imkanı sunulacak. Motorlu araçlar, söz konusu güzergah üzerinde park edemeyecek, sadece servis ve taşıma amaçlı araçlar, oluşturulacak cepleri süreli olarak kullanabilecek. Belediye Başkanı Ali Acar, projenin trafiği rahatlatacağına, dünyanın önemli tatil merkezlerinde ‘cazibe’ teşkil ettiğini belirttiği bisiklet yolunun da turizme katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, artan trafik yükünü azaltmak ve bisiklet kullanıcılarının güvenli seyri için hazırladıklarını kaydettiği Bisiklet Yolu Projesi'ni kamuoyuyla paylaşmak için meclis üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Çevre temizliği, gürültü kirliliğiyle mücadele ve turizm gibi bir çok alanda getirisi yüksek ve örnek olacak projenin Anatolia Meydanı'ndan başlayıp Mares Otel'e kadar olan bölgede 3,5 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Başkan Ali acar, projenin 6 milyon 319 bin 935 liraya mal olacağını söyledi. 105 takvim gününde tamamlanması planlanan projenin Marmaris'in değerine değer katacağına inandığını kaydeden Başkan Acar, şöyle konuştu:

“KENTİMİZE DEĞER KATACAK”

"Geçmişten bu yana hazırlığını yapmış olduğumuz Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı dediğimiz Marmaris'in girişinden yani Atatürk Anıtı'nın olduğu bölgeden Turban Tatil Köyü hatta Mares Otel'e kadar bölgede zaten bozulmuş olan yollarımızı iyileştirme çalışmasını programa almıştık. Söz konusu bu düzenleme içerisinde geliş gidiş hattı üzerinde bisiklet yolu projesini hayata geçirme projesi. Bir bütünlük içerisinde bunun projesi yapıldı. İhalenin sonucu itibariyle kesinleşmesinin ardından yasal süreç beklendi ve tüm işlemler bittikten sonra ihaleyi alan firmaya dünkü tarih itibariyle yer teslimi yapıldı. Yani artık bugünden itibaren hızlı bir şekilde ihaleyi alan firmamız çalışmasına başlamış olacak. 105 günlük takvim sonunda bu caddede daha önceki uygulamalarımızda olduğu gibi halkımızın ve misafirlerimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bu hem vatandaşlarımızın bisikletle ulaşıma yoğunlaşmasını hem de ilçede tatilini geçiren turistlerin ülkelerinde alışık oldukları bisikletle şehre entegrasyonlarını kolaylaştıracak bir proje olacak. İddialı bir proje ve kentimizin değerine değer katacak bir proje."

TAŞIT YOLUNA DA YENİ ÇEHRE

İmar Müdür Vekili Özgür Han ise Ege bölgesinde örnek teşkil edeceğini savunduğu projeyi tanıtırken, plan kapsamında taşıt yolunun da hasır beton uygulamasıyla sağlamlaştırılacağını, 16 bin metrekare sıcak asfalt üzerine mavi renkte boya kullanılarak oluşturulacak bisiklet yolu için 50 santimetrelik emniyet şeridi de oluşturulacağını söyledi.

GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL DÜZENLEME

Han’ın verdiği bilgilere göre, araç yolunun 5,5 metre orta refüjün ise 120 santimetre eninde olacak. Yol kenarlarındaki kaldırımlarda da  görme engellilere özel düzenleme yapılacak. Kaldırımda hissedilebilir yüzey uygulaması ile görme engellilerin daha rahat ve güven içinde yürümesi sağlanacak.

BİSİKLET KİRALAMA NOKTALARI OLUŞTURULACAK

Proje kapsamında bisiklet park yeri ve park istasyonları da bisiklet kullanıcılarına hizmet verecek. Kent kart uygulamasıyla vatandaşlar gibi turistler de bisiklet park istasyonlarından bisiklet kiralayabilecek.

2016 yılında hayata geçirilecek başka bir proje hakkında da bilgi veren Başkan Acar, " Daha önce yapmış olduğumuz bölgeye değer katan, oradaki alışveriş mekanlarına bir canlılık katan Yeniyol Caddesi'ndeki uygulamamızın devamı olarak Tepe Mahallesi 33. sokak başlangıcı yani Elita olarak bildiğimiz bölgeden Çeşme Meydanı Eski Cami çevresi, Barlar Sokağı ve Kale Evleri girişi, Hafsa Sultan Kervansarayı önünden Anatolia Meydanı'na kadar iyileştirme yolumuzu hayata geçireceğiz. İhalesi yapıldı birkaç gün sonra yasal sürenin bitimiyle çalışma da başlayacak. Bu aradan Fen İşleri ekiplerimiz köy statüsünü kaybetmiş mahallelerimizde ve belediyeden mahalleye dönmüş yerleşim birimlerimizde ihtiyaca göre çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

ARAÇLAR YOL KENARINA PARK EDEMEYECEK

Başkan Ali Acar, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bisiklet yolu projesinin uygulanacağı güzergah üzerinde motorlu araçların park edemeyeceğini, sadece servis ve taşıma amaçlı araçların, oluşturulacak cepleri süreli olarak kullanabileceğini kaydetti.

Başkan Acar, projenin trafiği rahatlatacağına, dünyanın önemli tatil merkezlerinde ‘cazibe’ teşkil ettiğini belirttiği bisiklet yolunun da turizme katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. (Marmaris GÜNDEM)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141