• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bir Kez Daha Gurur Duydum

Bir Kez Daha Gurur Duydum
CHP PM Üyesi Gizem Özcan Sayar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte yanan bölgelerde incelemelerde bulunan

 

 

 

 

 

 

CHP PM Üyesi Gizem Özcan Sayar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte yanan bölgelerde incelemelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yangında dayanışma kültürünün yaşadığını, zor zamanda hemen bir araya geldiğimizi gördük. Ben bir kez daha Türk halkı ile gurur duydum. Herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan Sayar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte yanan bölgelerde incelemelerde bulundu. Armutalan, İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Turgut, Hisarönü ve Yeşilbelde’de gerçekleştirilen incelemelerde yangından zarar gören vatandaşlarla da görüşüldü. Vatandaşların talepleri ve yaşadığı sıkıntıları dinleyen heyet bir basın açıklaması yaptı.

KİMİN NE İHTİYACI VARSA ORADAYIZ

“Her geçen gün yaralarımızın ne kadar büyük olduğunu görüyoruz” diyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hızlı bir şekilde gerekli müdahaleleri yapıp yaralarımızı saracağımızı her zaman ifade ettik. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Sürekli vatandaşımızın, köylümüzün yanındayız. Nerede, kimin ne ihtiyacı varsa; var gücümüzle onların bu ihtiyacına karşılık vermeye çalışıyoruz. Sağ olsun bu anlamda gönüllerimizin de büyük katkısını görüyoruz. Halkımız bu yangında dayanışma kültürünü bir kez daha fazlası ile gösterdi, ben bir kez daha Türk halkı ile gurur duydum. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YANGIN ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

CHP PM Üyesi Gizem Özcan Sayar ise dünyanın dört bir yanından misafirlerin geldiği yeşil Marmaris’in 8 gün süren bir felaketi yaşadığını belirterek, “Bu felaketin ardından artık toparlanma sürecine girdik. Yaralarımızı belediyelerimizin desteği ile hep birlikte sarıyoruz. Biz her zaman yöre halkının yanındayız. Yaralarımızı sarıp ormanlarımızın da tekrar yeşilleneceği günleri görmek umuduyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

“Yanan ormanları görünce yüreğimiz bir kez daha yanıyor” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise bu derece büyük alanın yanmasına ve yerleşim yerlerinin çok yakın olmasına rağmen en az hasarın oluşmasının sevindirici olduğunu söyledi. Normal şartlarda orman kendi haline bırakıldığında 2 senede tekrar filizleneceğini ve ağaçların büyümeye başlayacağını ifade eden Gürün, “Ama buranın tekrar orman olabilmesi, ekosistemin oluşabilmesi için çok uzun bir süre lazım. Ekosistemi daha erken hayata geçirebilmek için neler yapabileceğimizi de 28 Ağustos’ta yapacağımız yangın çalıştayında uzmanlarla konuşacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141