Bir Dilek Tuttu, Sahil Güvenlik Botuna Komutanlık Etti

Bir Dilek Tuttu, Sahil Güvenlik Botuna Komutanlık Etti
Antalya'da yaşayan 15 yaşındaki lösemi hastası Gökhan Çon'un Sahil Güvenlik Komutanlığı botuna komutanlık etme hayali gerçekleşti.

Antalya'da yaşayan 15 yaşındaki lösemi hastası Gökhan Çon'un Sahil Güvenlik Komutanlığı botuna komutanlık etme hayali, ailesinin başvurusu üzerine Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye tarafından Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan izinle gerçekleştirildi.

Antalya'da yaşayan lösemi hastası Gökhan Çon'un gemi komutanı olarak bot kullanma hayali kurması üzerine ailesi, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye'ye başvurdu. Derneğin Çon'un hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı müracaat olumlu karşılandı.

Verilen özel izinle 15 yaşındaki lösemi hastası çocuğun en büyük hayali gerçeğe dönüştü.

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye Genel Müdürü Nihan Özhüsrev, dernek yetkilileri ve babası Mehmet Çon ile Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na gelen Gökhan Çon'u, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Fatih Erkan, bot komutanları Yüzbaşı Gürhan Alan ve Başçavuş Melih Geçgil karşıladı.

Gökhan Çon'a özel olarak yaptırılan ''Yüzbaşı'' kıyafeti giydirildi. ''Yüzbaşı'' olarak Bodrum'daki marinada bulunan tekneleri denetleyen Gökhan Çon, tekne kaptanlarının evraklarını kontrol ederek bir süre sohbet etti. Çon, daha sonra Denizcilik Müzesini gezerek gemi ve botları inceledi.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı TCSG 310 botuna ''Yüzbaşı'' olarak komuta etmek için gelen Gökhan Çon, personel tarafından selamlanarak karşılandı. TCSG 310 botu hakkında bilgi alana Çon, daha sonra ''Bismillah, halatlar fora'' talimatı vererek iskeleden ayrıldı. Bu sırada Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Fatih Erkan, telsiz anonsuyla Çon'a görevinde başarılar diledi.

SENARYO GEREĞİ KAÇAKLARI YAKALADI

TCSG 310 botu ile göreve başlayan Yüzbaşı Gökhan Çon, Bodrum açıklarında deniz seyri yapan TCSG 1 botunu selamlayarak el salladı.

Bu sırada Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'ndan telsizle Bodrum açıklarında yasa dışı göç ihbarı yapılması üzerine ''Yüzbaşı'' Çon, TCSG 1 botu ile ortak operasyon başlattı. TCSG 310 ve TCSG 1 botları, ''Gökhan Yüzbaşı'' komutasında kısa süre içerisinde kaçakları yakaladı. Gökhan Çon, TCSG 310 botundan TCSG 1 botu personelini selamlayarak çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Operasyonun sona ermesinin ardından ''Yüzbaşı'' Gökhan Çon, bir süre joyistiğe geçerek dümeni eline aldı. Gökhan Çon'un botu kullanırken yaşadığı keyif, adeta gözlerinden okundu.

Gökhan Çon komutasındaki TCSG 310 botu, yaklaşık 2 saat süren görevin ardından limana demirledi. ''Gökhan Yüzbaşı'', Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Fatih Erkan'a seyir sonu raporu verdi. Albay Fatih Erkan ile gemi komutanı Yüzbaşı Gürhan Alan, Gökhan Çon ve babası Mehmet Çon'a çeşitli hediyeler vererek ziyaretçi defterini imzalattılar.

Albay Fatih Erkan, Gökhan Çon'a hayatının ilerleyen döneminde başarı dileyerek, Çon'u mutlu etmenin verdiği sevinci yaşadıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.