BDP'den "heyet"çağrısı

BDP'den "heyet"çağrısı
BDP'li Kışanak, PKK'nın elinde tuttuğu kişilerle ilgili heyet hazırlığında olduklarını, heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili olabileceğini söyledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kışanak, İmralı görüşmelerine ait olduğu iddia edilen notların basında yer almasına ilişkin, "Partimizden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmamıştır" dedi.

PKK'nın elinde tuttuğu kişilerin serbest bırakılmasıyla ilgili sürece ilişkin bir soru üzerine Kışanak, "Biz konuda bir heyet hazırlığı içesindeyiz. İnsan hakları alanında mücadele yürüten kurumlar partimize müracaat ederek heyette yer almak istediler. Belki bir karma heyet ya da partimizden oluşan bir heyetle bu çalışmayı yürüteceğiz" diye konuştu.

Heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili olup olmayacağı sorusuna Kışanak, "Bu partimizin faaliyeti ama onlardan da böyle bir teklif gelirse bunu değerlendiririz, açığız, olumlu yanıt da veririz" karşılığını verdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.