• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

BAŞKAN OKTAY: SORUŞTURMA BAŞLATTIK, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

BAŞKAN OKTAY: SORUŞTURMA BAŞLATTIK, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Süleyman Ekici’nin elim bir şekilde hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek

 

 

 

 

 

 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Süleyman Ekici’nin elim bir şekilde hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek “İdare olarak gerekli idari soruşturmayı gerçekleştiriyoruz. Eksiklik tespit edildiğinde sorumlu kim olursa olsun gereğini yapacağız” ifadesini kullandı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. İlk olarak geçtiğimiz pazartesi günü kendisini yakarak hayatını kaybeden Süleyman Ekici olayı ile ilgili konuşan Başkan Oktay, son derece üzgün olduklarını belirtti. “Hafta başında Marmaris’te çok çok üzücü bir olay yaşadık. Bir vatandaşımız zabıta denetimi sırasında hayatına son verdi. Ben Ekici’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine tüm samimiyetimle baş sağlığı diliyorum. Yaşadığımız olayı ilk duyduğumuz andan itibaren büyük bir üzüntüyle karşıladık. Üzüntümüz hala da aynı şekilde devam ediyor. Hiçbirimiz böyle bir şey yaşanabileceğini beklemiyorduk. Başta orada görevli personelimiz olmak üzere tüm kurum olarak tüm samimiyetimizle kamuoyuna üzüntülerimizi bildirmek istiyorum. Aile ile görüşmelerimiz devam ediyor, acılarını paylaşıyoruz" diyerek üzüntüsünü paylaştı.

HİÇ KİMSE TAHMİN EDEMEZDİ

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Oktay, “Söz konusu arsa belediyeye ait ve yeşil alan imarlı. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz de burayla ilgili yapmayı hedeflediğimiz çalışma doğrultusunda ilk olarak tespitte bulunmuş ve üzerinde bazı malzemeler olduğu görülmüş. Zabıta ekiplerimiz de ilk olarak Cuma günü gidip kaldırması için süre vermiş. Pazartesi günü ise bir masada oturup konuşulup tekrar süre verildiği halde maalesef bu olay yaşanmış. Maalesef ki hiçbirimizin tahmin edebileceği bir olay değildi. Çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Emniyet birimleri personellerimizin ifadesini aldı biz de idare olarak gerekli idari soruşturmayı gerçekleştiriyoruz. Eksiklik tespit edildiğinde sorumlu kim olursa olsun gereğini yapacağız” ifadesini kullandı.

YEŞİL ALAN İMARLI

Başkan Oktay bahse konu arsa ile ilgili de alanın yeşil alan olduğunu belirterek “Vefat eden vatandaşımızda bir kira kontratı var. Ama bizim elimizdeki imar planlarında vatandaşın elindeki belgedeki parsel numarasına baktığımızda başka bir alan olduğu tespiti var. Yanındaki alana geçmişte konteynır konup, üzerine yapı kayıt belgesi düzenlenmiş,  imar barışından faydalanmış ve buna dair de adres kayıt sisteminde numaratajı düzenlenmiş. Yani ikisi aynı yerler değil” açıklamasını yaptı.

SİNPAŞ’LA İLGİLİ FARKLI ALGI OLUŞTURULUYOR

SİNPAŞ isimli firma tarafından Kızılbük Koyu’nda yapımı devam eden inşaatla ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay, bahse geçen yerin imarının ve inşaat ruhsatının 1987 yılında İçmeler Belediyesi tarafından verildiğini belirterek, “Bölgenin 1985’te mevzii imar planı yapılmış ve alan turizm tesis alanı ve konut alanı olarak belirlenmiş. Plan 17.05.2005 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylanan İçmeler Revizyon Uygulama İmar Planı içerisine dahil edilmiş. İçmeler Belediyesi inşaat için 26/03/1987 tarihinde ilk yapı ruhsatını düzenlemiş ve akabinde çeşitli yıllarda tadilat, ilave, ek, yeni yapı ruhsatları düzenlenmiş. Bölge 1996 yılında ilan edilen Marmaris Milli Parkı’nın içinde kalsa da 31.12.2020’te yürürlüğe giren Marmaris Milli Parkı revizyon planında ‘Milli Parkı sınırları içinde kalan onaylı imar planı bulunan alanlarda onaylı planlar geçerli olacak, yoğunluk arttırıcı değişiklik yapılmayacaktır’ maddesi getirilince plan geçerli kalmış. Yasal zeminler çerçevesinde en son 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazısı doğrultusunda bizim belediyemiz imar durum belgesi düzenlemiş” dedi. “Bakıldığında kamuoyundaki yanlış bilgilendirme ile farklı bir algı ortaya çıkıyor. Ama bakıldığında her şey yasaldır. Anayasal eşitlik çerçevesinde bu ruhsat verilmiştir. Biz anayasa çerçevesinde herkese aynı mesafedeyiz” diyen Başkan Oktay, Kent Konseyi üyelerine de konuyla ilgili sürekli olarak bilgilendirme yapıldığını sözlerine ekledi.

SÖĞÜT’E KÜTÜPHANE YAPILACAK

Söğüt Mahallesi Muhtarlığı ile ilgili tartışmalara da değinen Oktay, muhtarlık ofisi de bulunan 4 odalı binanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu ve buraya bir de kütüphane yapılacağını belirterek, “Hedeflediğimiz projeler kapsamında köylerimize kütüphane yapıyoruz. Daha geniş olması açısından muhtarlık ofisinin karşı odaya taşınmasını istedik. Bunu da muhtar beye yazılı ve sözlü olarak tebliğ ettik. Ancak odadan çıkmadığı için yasal çerçeve içerisinde odasına girilerek eşyaları karşı odaya taşındı. Rutin bir uygulama, bundan siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar boşa uğraşıyor” dedi.

İSTİNAT DUVARLARI SAĞLAMLAŞTIRILACAK

İçmeler’de yaşanan sel felaketi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay, “Marmaris’e çok yoğun bir yağış oldu. Bir yıllık toplam yağışın fazlası yağdı. Orman yangınından sonra da mevcut durum gösteriyor ki yine sel yaşama riski var. Derelerle ilgili Marmaris Belediyesi’nin bir zorunluluğu yok ama biz bu şekilde değerlendirmeden imkanlarımız ölçüsünde derelerin temizliğini yapıyoruz. İstinat duvarıyla da alakalı MUSKİ tarafından ihalesi hazırlandı, ihaleye çıkılacak. Burada önce perde beton uygulaması sonrasında istinat duvarı güçlendirmesi yapılacak” açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141