• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Başkan Oktay İki yıllık görev süresini değerlendirdi 

Başkan Oktay İki yıllık görev süresini değerlendirdi 
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, iki yıllık görev süresini değerlendirdiği ve yeni projelerini anlatacağı bir basın toplantısını Elegance Otelin Orkide Salonunda gerçekleştirdi. 

 

 

 

 

 

 

Başkan Oktay: “31 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden iki yıl geçti. Adaylığım süresince sürekli olarak dile getirdiğimiz tek şey vardı; huzur. “Biz Marmaris’e en başta huzur vaat ediyoruz, birlik vaat ediyoruz, beraberlik vaat ediyoruz” dedik. Biz çatışma ortamından uzak, huzur ve barışın egemen olduğu, ortak akılla yönetilen bir Marmaris vaat ettik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren de bunun hayata geçirilmesi için büyük gayret gösterdik. Aradan geçen iki yıllık süreçte bunu başardığımızı görmek en büyük mutluluk kaynağımız.

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ HİZMET OLDU
Göreve geldiğimizde kimseyle kavga etmeden, geçmişe düşmanlık beslemeden, siyasi hesaplaşmaların içine girmeden hizmet sevdasının içinde olduk. Tepe Mahallesi’nden Beldibi’ne, Armutalan’dan İçmeler’e, Bozburun’dan Selimiye’ye kadar ilçemizin her noktasına hizmet götürmek, Marmarisimizde yaşayan 95 bin 851 hemşehrimizin sorunsuz keyifli bir yaşam sürdürmesi için çalışmak, ilçemizin kronikleşen sorunlarına çare olmak, ilçemizi turizmde bir numara yapmak, yeni ve modern şehircilik anlayışını hayata geçirmek için kolları sıvadık. Sadece insanların değil can dostlarımızın da hayatını düşünerek adımlar attık.

TURİZM İÇİN ÇOK ÇABA HARCADIK
Göreve gelir gelmez sıkıntıda olan turizm için ilk adımları attık. Her şey yolunda giderken Thomas Cook iflası gerçekleşti. Ancak anında müdahale edip görüşmeler yaparak bu krizi de fırsata çevirdik, olumsuz tablo olumluya dönmüştü. Ardından 2020 sezonu için yoğun bir çalışma temposunun içine girdik. Sektör temsilcileri, Dalaman Havalimanı yöneticilerinin de bulunduğu heyetlerle Almanya, İngiltere, İrlanda, Finlandiya, Rusya gibi ülkelere ziyaretlerde bulunduk, fuarlara katıldık. Buralarda seyahat firmaları, acenteler, üst düzey yetkililerle çok sayıda görüşme gerçekleştirdik. Bunların neticesinde 2020 sezonuna çok umutlu bakıyorduk. Hatta elimizdeki veriler 2019 sezonun sonuna doğru yaşanan Thomas Cook iflasından kaynaklı zararı telafi edeceğimizi gösteriyordu. Ama hiç umulmadık bir şey yaşandı ve tüm dünya bir virüsün etkisi altına girdi.  Şunu diyebiliriz ki 11 Mart’tan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 

BİREYSEL TEDBİR ÖNCELİK OLMALI
Pandemi deyince şunu söylemekte fayda görüyorum. Tüm dünyayı sarsan bu virüsten kurtulmanın yolu en başta bireysel tedbirlerden geçiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak hepimizin birincil görevi olmalı. Ben pandemi başından beri tüm ziyaretlerimde bunu vurguladım. Marmaris pandeminin ilk döneminde çok başarılı bir sınav verse de maalesef bu başarıyı koruyamadık. Geçtiğimiz haftalarda her gün esnaf ziyareti gerçekleştirdim. Eğer dikkat etmezsek turuncudan kırmızıya döneceğimizi, bu sezonun da riske gireceğini anlattım. Maalesef tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de vaka artışı oldu. Tabi ki aşının koruyuculuğu çok önemli ancak maske, mesafe ve hijyen kuralları da aşı kadar önemli. Hepimizin bu bilinçte olması gerek. 

PANDEMİ SARSTI AMA YOLUMUZA DEVAM ETTİK
Yaşadığımız olağanüstü sürece rağmen söz verdiğimiz vaatlerin bir kısmını yerine getirdik, bir kısmını da yapmak için ilk adımları attık. Üst yapıdan yeni yollara, yeni parklardan park revizelerine, tarihi yerlerin ihyasından tarımsal çalışmalara kadar birçok konuda önemli adımlar attık. Diğer kurumlarla koordineli olarak altyapının iyileştirilmesi için de projeler başlattık. Bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte yapmayı planladığımız projelerin başında kültür merkezi, otopark ve yeni belediye binası yapmak geliyor. 
İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Bildiğiniz gibi Marmaris bir deprem bölgesi… Bu bilinçle önemli çalışmalara imza attık. Bunlardan Türkiye’de ilk olan ise afet anlarında deniz suyunu temiz suya çeviren WaterMaker isimli cihazı belediye envanterine katmak oldu. 1 saatte 400 litre suyu temiz suya çeviren cihaz olası afet anlarında yaşamsal en öneme sahip olacak. 
Yine depremle ilgili olarak farklı çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Örneğin deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılacaklarla ilgili bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçığın Rusça ve İngilizce de basımı yapıldı ve halka dağıtıldı. Ayrıca belediye binamız gibi ilçemizde riskli binaların tespiti için de vatandaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz. 24 Ocak Elazığ ve 30 Ekim İzmir depremleri dolayısıyla yardım kampanyası düzenledik. Vatandaşlarımızın da katkısıyla Elazığ’a 4, İzmir’e 1 TIR gıda, kıyafet ve eşya gönderildi.
DERELERE BARİYER YAPILACAK
İlçemizin birçok yerinde dere var. Maalesef buralar hem insan hem de doğa kaynaklı kirleniyor. İlk olarak birkaç ay önce bu atıkların denize karışmaması için Türkiye’de ilk defa dere ağzına bariyer uygulaması geliştirdik. Durmazlar deresinde yapılan pilot çalışmanın sonucunun olumlu olması üzerine sezon sonrası tüm derelerde yapılmak üzere çalışmalar başlattık. 

HAYATA GEÇİRİLMESİ PLANLANAN ÖNEMLİ PROJELER

KÜLTÜR MERKEZİ: 2 kat zemin otoparkı, üstü de kültür merkezi olarak planladığımız binayı Kemeraltı Mahallesi’nde yapacağız.  Vakıfbank önü olarak bilinen alanda yapacağımız akıllı bina, tüm belediyelere örnek gösterilecek nitelikte olacak. İçinde sergi salonları, toplantı salonları, kurs merkezleri gibi birçok bölümün olacağı bina ilçe sakinlerimiz için cazibe merkezi olacak. 
OTOPARK: İlçemizin en büyük sorunlarından birinin otopark olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu soruna neşter vurmak için öncelikle kültür merkezinin altına 2 kat yeraltı otoparkı yapacağız. Sezon sonu temelini atacağımız ve çok kısa sürede bitirmeyi hedeflediğimiz otoparkla özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluğu gidermekte büyük bir adım atmış olacağız. 
BELEDİYE BİNASI: Seçim vaatlerimiz arasında ilçemize modern, çevre dostu, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan, işlevsel bir belediye binası kazandırmak vardı. Ancak bunu önümüzdeki yıl yapmayı planlıyorduk. İlçemizde de ciddi bir biçimde hissedilen İzmir depremi planlarımızda değişikliğe neden oldu. 50 yıl önce yapılan 30 yıl boyunca da ilçemize belediye binası olarak hizmet veren Atatürk Caddesi üzerindeki binayı deprem riski taşıdığı için boşaltmak zorunda kaldık.  Geçtiğimiz hafta da yıkımı gerçekleştirildi. Bu alan yaz sezonunda otopark olarak kullanılacak. 
Yeni belediye binasını Datça Yolu’nda belediyeye ait arsaya yapmayı planlıyoruz. Ancak imarla ilgili birtakım sıkıntılar yaşandığı için bu noktada net bir açıklama yapamıyoruz. Buradaki sorunun çözümüne göre hareket edeceğiz. Çözülmezse de belediyenin eski yerinde yapacağız.
POLİGON: Yönetim olarak en büyük hedeflerimizden birisi Marmaris’te turizmi 12 aya yaymak. Bunun için de farklı alanlarda yatırımlar için girişimlerde bulunuyoruz. Bunlardan biri de Beldibi’nde bulunan poligon sahasını revize ederek hizmete sunacağız. Böylelikle hem atıcılık sporunu hem de atıcılık turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan tesisleşme noktasında da önemli adımlar attık. Futbol kulüplerinin kamp dönemlerini ilçemizde geçirmesi, farklı branşlarda sportif çalışmaların gerçekleştirilmesi ve çeşitli turnuvalara ev sahipliği yapması için girişimlerde bulunduk.” Dedi. 

HABERİN VİDEOSU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141