• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

BAŞKAN MEHMET OKTAY KRT’NİN KONUĞU OLDU

BAŞKAN MEHMET OKTAY KRT’NİN KONUĞU OLDU
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, KRT TV’de Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu Uyanma Vakti adlı programa konuk oldu.

Marmaris’ten canlı olarak yayınlanan programda Oktay 1 saat boyunca turizm sezonu, yangın felaketleri ve belediye çalışmalarını anlattı.

KRT TV’de sabah kuşağında yayınlanan Uyanma Vakti adlı program 3 gün boyunca Marmaris’ten canlı yayınlandı. Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu programın 9 Ağustos’ta yayınlanan bölümüne Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay canlı yayın konuğu olarak katıldı. Programda turizm, ekonomi, korona virüs salgını, müzik yasağı ve belediye çalışmaları gibi konu başlıkları ele alındı. Oktay, Marmaris dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek “Son 2 buçuk yılda yaşadığımız pandemi ve orman yangınları bizleri olumsuz etkiledi. Ama biz Marmaris olarak potansiyelimizin, enerjimizin farkındayız ve düştüğümüz yerden daha güçlü kalkmasını biliriz” dedi. 

BELEDİYENİN HİÇBİR MÜLKÜNÜ SATMADIK

Ekonomik krize ve tüm yaşanan sıkıntılara rağmen Belediye’nin borçlarını, yönetimi devraldığı tarihten bu yana azalttıklarını ifade eden Oktay, üstelik bunu belediyenin hiçbir mülkünü satmadan disiplinli bir bütçe yönetimiyle yaptıklarını söyleyerek “Marmaris gerçekten güçlü potansiyeli yüksek bir kent. Yeter ki siz iradenizi doğru bir şekilde ortaya koyun. Hedeflerinizi belirleyin” şeklinde konuştu.

KONAKLAMA VERGİSİNDEN YEREL YÖNETİMLER PAY ALMALI

Başkan Oktay konuşmasında yerel yönetimlerin özellikle nüfusun katlandığı yaz aylarında daha iyi hizmet sunabilmeleri için merkezi yönetimce alınan konaklama vergisinden pay alması gerektiğini de söyleyerek şu ifadeleri kullandı “Devlet ‘konaklama vergisi’ adı altında işletmelerden cirolarının binde 75’i oranında bir vergi topluyor. Dünyadaki örneklerine baktığınızda her yerde bunun adı şehir vergisi. Dolayısıyla bu alınan pay merkezi idareye değil orada tatilini geçiren insanlara hizmet veren yerel yönetimlere gider ancak burada ne yazık ki bu payı merkezi idare alıyor. En azından bir miktarının dahi olsa bizim kasamıza girmesi lazım ki biz vatandaşımıza daha kaliteli hizmet sunabilelim.”

GEÇEN YILKİ YANGINDA HAVADAN MÜDAHALE YETERSİZ KALDI

Marmaris’te 2 yıldır yaşanan orman yangınlarından da bahseden Oktay 2021 yılında yaşanan ve 8 gün süren büyük yangında havadan müdahalenin yetersiz kaldığı için 13 bin 600 hektarlık alanın yandığını söyledi. Bu yıla bakıldığında ise olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Oktay “Yangınlara yapılan havadan ve karadan müdahalelerin arttığını görüyoruz. Ama önemli olan yangın oluşmadan kurumların önlemlerini almaları. Örnek enerji nakil hatlarının altlarının temizlenmesi. Bakımlarının düzenli olarak yapılması ve her bir yurttaşımızın yangınların önlenmesi konusunda bilinçlendirilmesi” şeklinde konuştu. 

YANAN ALANLARDA YAPILAŞMAYA KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYİZ

Vatandaşların kafalarında yanan alanlarda yapılaşmaya gidileceğine dair bir endişe olduğu da sözlerine ekleyen Başkan Oktay konuya ilişkin şunları söyledi “Ben daha yangınlar devam ederken yanan alanlarda yapılaşmaya veya maden aramaya dair herhangi bir düşüncesi olan varsa bu düşünceden hemen vazgeçsin. Biz buna kesinlikle müsaade etmeyiz. Gerekli duruşu ortaya koyarız kimsenin şüphesi olmasın.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141