• BIST 9677.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

BAŞKAN KAMİL ÇAKIR İSYAN ETTİ

BAŞKAN KAMİL ÇAKIR İSYAN ETTİ
SS. 106 Nolu Marmaris Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda Marmaris Otogar içerisinde büfe işletmecisi olan Kamil Çakır, gündeme dair değerlendirmede bulundu.

 Kamil Çakır, gündeme dair değerlendirmede bulunurken, çok zor günler geçiren şoför ve garaj esnafının sesi olarak açıklamalarda bulundu.

ELEKTRİK FİYATLARINDAKİ FAİŞ ARTIŞLARI ESNAF KARŞILAYAMAMAKTA 
Geçirmekte olduğumuz pandeni döneminin etkisiyle zor günler yaşayan esnaflarımız, artık bu ağır yükü kaldıramamaktadır diyen Çakır, 
“Esnafın belli başlı yüksek gider kalemleri her geçen gün artmaktadır. 
Son günlerde kamuyonun gündemini aşırı derecede meşgul eden Elektrik fiyatlarındaki faiş artışları esnaf karşılayamamakta ve birde bunun üzerine üstüne yüklenen personel giderleri çok ağır gelmektedir. 
Bakın, burada gözden kaçan, maliyet her geçen gün artarken, esnafın geliri ciddi ölçüde azalmaktadır. Bu bir gerçektir ve bunu kimse görmemezlikte gelemez.”
“ODA BAŞKANLARI, ‘SÖZDE DEĞİL, ÖZDE BİR ŞEKİLDE’ ÇARE OLACAK ‘YAPTIRIMLAR UYGULAMASI’ GEREKMEKTEDİR”
Basit bir örnek verirsek restoran, büfe, lokanta gibi işletmelerin kullandığı sanayi tüpü 06. 12. 2021 tarihinde 840 TL iken, iki ay içerisinde yaklaşık %20 oranında artarak 26. 01. 2022 tarihinde 990 TL olmuştur diyen çakır açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Esnaf odalarının ve oda başkanlarının ‘sözde değil, özde bir şekilde’ esnafın dertlerine çare olacak ‘yaptırımlar uygulaması’ gerekmektedir. Bu işler, özellikle başkanların sosyal medyada konuşup telefona mesaj atmalarıyla olmuyor maalesef.”
ÇAKIR, UKOME’YE SESLENDİ: “ZAMLAR, GÜNCEL DÖNEMDE ETKİSİNİ YİTİRMİŞTİR”
2021 Aralık ayında Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME), tarafından ticari taksi ve toplu ulaşım araçlarına verilen zamlar, güncel dönemde etkisini yitirmiştir. 
Sadece tek kalemde 01. 12. 2021 tarihinde 9.85 TL. olan akaryakıt fiyatı, 27. 01. 2022 tarihinde yaklaşık yüzde 50 oranında artarak taşımacı esnafın para kazanma şansı bitmiştir. 
Şoför esnafın tek gider kalemi mazot ile kalmamaktadır. Bandrol, sigorta, kasko, lastik, yedek parça gibi gider kalemleri her geçen gün artmaktadır. 
Toplu taşımada şoför esnaflarının en büyük sıkıntılardan biri 24 kalem olan yolcu ‘ücretsiz yolcu taşımacılığıdır’. Araçların koltuk kapasite sayısı bellidir. 
“YÜZDE 50’Sİ ÜCRETSİZ TAŞINMAKTA”
Bu kadar ücretsiz yolcuyu şoför esnafının kaldırma şansı yoktur. Günlük taşınan yolcu sayısının yaklaşık yüzde 50’si ücretsiz taşınmakta, bu sebeple şoför esnafı maliyetlerini karşılayamamaktadır. 
Sözgelimi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu aylık 1000 TL. ücretsiz yolcu taşıma bedeli ‘devede kulak’kalmaktadır.
Lakin tüm bunların yanında odalardan, oda başkanlarından, belediye yetkililerinden istediğimiz yüksek zam yapılması değildir. Çünkü yüksek zam yapılaması günlük taşınan yolcu sayısında aşırı düşüşe neden olacaktır.”
Bedava yolcu taşıma hususunda bam teline basan Çakır, UKOME tarafından verilen ‘Bedava Kişiselleştirilmiş Seyehat Kart Evrakı’ üzerinden yetkililere seslenerek, “Bizim isteğimiz gider kalemlerimizin ‘sözde değil, özde bir oranla’ düşürülmesine yönelik yetkililerin önlem almasıdır ve bunun atını buradan önemle çiziyorum. Şimdi size bu konudaki yani ‘Bedava Kişiselleştirilmiş SeyehatKartı’nın çarpıcı tabloyu sunuyorum:
UKOME TARAFINDAN BİZE VERİLEN  ‘BEDEVA KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ SEYEHAT KART’ TABLOSU
*Öğrenci Seyehat
*65 Yaş ve Üstü Seyehat
*Engelli Seyehat
*Şehit Seyehat
*Gazi 
*Gazi Yakını
*Zabıta
*Basın
*Devlet Sporcusu
*Orman Muhafaza Memuru
*Gümrük muhafaza memuru
*Sağlık Personeli
*Er
GERÇEKTE UYGULANAN ‘BEDAVA KART’ TABLOSU
*Öğrenci Seyehat
*65 Yaş ve Üstü Seyehat
*Engelli Seyehat
*Şehit Seyehat
*Gazi 
*Gazi Yakını
*Zabıta
*Emniyet Hizmetleri Sınıfı
*Jandarma Hizmetleri Sınıfı
*Emniyet Personelleri
*Jandarma Personelleri
*Sahil Güvenlik Hizmetleri Sınıfı
*Sahil Güvenlik Personeller
*Basın Kartı Sahibi
*Devlet Sporcusu
*Orman Muhafaza Memuru
*Orman Personelli
*Gümrük muhafaza memuru
*Bekçi Personelleri
*Sağlık Personeli
*Er
*Engelli Yakını (Refakatçi)
*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait kartlar
*Eski Başbakanlık Kartları
BICAK KEMİĞE DAYANMAK ÜZERE
Evet, tablo ortada! UKOME’nin verdiği bedava kart ile bizim uygulamakta olduğumuz bedava kart tablosundaki farkı görüyorsunuz diyen Başkan Çakır, sözlerine şu şekilde son verdi: 
“İki kalem arasında 11 bedava ulaşım kartı. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu uygulamalar bu şekilde devam ederse yolcular vatandaşlar ulaşacakları yerlere yürüyerek gidip gelecekler. Karamsar tablo çizmek istemiyorum ama, bıçak kemiğe dayanmak üzere. Anlayacağınız tablo vahim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141