• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

BAŞKAN İSPİRLİ’DEN BELDİBİ’NE SON MEKTUP

BAŞKAN İSPİRLİ’DEN BELDİBİ’NE SON MEKTUP
Beldibi Belediye Başkan İdris İSPİRLİ, mektup geleneğini sürdürerek, Beldibili vatandaşlara son kez mektup yolladı.

Beldibi Belediye Başkan İdris İSPİRLİ, mektup geleneğini sürdürerek, Beldibili vatandaşlara son kez mektup yolladı.

On yıldır Beldibi Belediye Başkanlığını yürüten Başkan İSPİRLİ, Beldibili vatandaşlarla iletişim ve bilgilendirme amacıyla çeşitli zamanlarda yazıp yolladığı mektuplara bir yenisini daha ekleyerek 14.mektubunu vatandaşlarla buluşturdu.

30 Ocak 2014 tarihli mektubuyla, Başkan İSPİRLİ Beldibili vatandaşlarla vedalaşma ve helalleşme düşüncesini ön plana çıkardı. Bilindiği gibi Beldibi Belediyesi iki ay sonra kapanacak ve Beldibi Marmaris’in mahallesi haline gelecek. Geçtiğimiz günlerde MHP’den Marmaris Belediye Başkanı adayı olmayacağını açıklayan Başkan İSPİRLİ, bununla ilgili olarak da üstü kapalı olarak konuya değindi.

Başkan İSPİRLİ’nin Beldibi’ne bu son mektubum diye nitelendirdiği mektupla ilgili olarak ; “Belediyemiz kapanmakta ve görev süremizin bitmesine sayılı günler kaldığı bu günlerde Beldibili vatandaşlarıma son kez mektup yazarak, hem özet bilgi verdim, hem de helalleşmek istedim. Son mektubum Beldibi’nde 3500 haneye dağıtılmış olup, ben bu şekilde Beldibili vatandaşlara karşı bir görevimi daha tamamlamış bulunuyorum. Bundan sonraki süreç için; “neylerse Mevlam eyler, neylerse güzel eyler” diyerek, sözlerini tamamladı.

Saygıdeğer Beldibili Vatandaşım, 30 Ocak 2014

 

 

Selam, sevgi ve saygı dileklerimle en güzel günler sizlerin olsun diyerek mektubuma başlıyorum.

Bu mektup, on yıllık görev süremde ondördüncü ve “Beldibi” için son mektubum. Çünkü, Beldibi Belediyesi mevcut siyasi iktidarın, vatandaşın düşüncesini sormadan ve dinlemeden aldığı bir kararla 30 Mart 2014 günü itibarıyla kapanmaktadır. İşte bundan dolayı, Beldibi’nin son Başkanı olarak, Beldibi’ne son mektubumu iletiyor olmanın hüznü ve burukluğu içerisindeyim.

Zamanla yarıştığımız son iki yılda, çok yoğun çalışmalarımıza ve çabalarımıza rağmen az sayıda da olsa, bazı sokaklarımıza yetişemedik, bazı parkları tamamlayamadık. Birde Gökbel Mevkiinin susuzluk sorununa bir türlü çözüm üretemedik. Ancak biliniz ki, her anı, her fırsatı ve her kuruşu Beldibi için değerlendirme gayretinde olduk.

Görev sürem olan son on yılda yaptıklarımız ortada. Çoğunlukla takdir gördük, bazen de eleştirildik. Hatta haksız muamelelere de maruz kaldık. Gelinen noktada, bugün itibarıyla Beldibi Belediyesinin hiç borcu yoktur ve bankada nakit olarak ve yedi rakamla ifade edilen, ciddi miktarda birikimi vardır. Beldibi’nin öz malı olan bu nakit birikimi, yine Beldibi için yatırıma dönüştürmek, parke kaplanmayan sokakları tamamlamak maksadıyla mevzuat ve zaman engelini aşmak için her türlü girişimi yaptık. Beldibi’nin eksik kalan yolları için, Marmaris ölçeğinde bir çözüm imkanı olmasına rağmen, girişimlerimize olumlu sonuç alamadık. Neyse hayırlısı olsun.

Gelelim 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerine. Beldeleriyle ve köyleriyle bütünleşen yeni Marmaris için, siyasi partilerimiz çok kıymetli adaylarını kamuoyu ile buluşturdular. Bu süreçte, şahsımla ilgili çeşitli senaryo ve söylentilere, basın yoluyla açıklamalarda bulunmama rağmen, fısıltı gazetesinde sürekli İSPİRLİ adının geçmesi ve gündemde olması ve de nasıl hareket edeceğimin merak edilmesi üzerine, tekrar belirtmek isterim ki; İspirli’nin son on yıllık çizgisi asla değişmeyecektir.

Bilgi, birikim ve tecrübelerimi elbette ki Marmaris’e ve siz değerli vatandaşlarıma hizmet için değerlendirmek isterim. Bunu isterim derken, her şeye rağmen ve içime sinmeyen bir şekil ve ortamda istemem mümkün değildir. Bugüne kadar kendi öz değer ve ideallerimle yaşadım, bu yaştan sonra da değişecek değilim.

Mensubu olmaktan onur duyduğum partimin, Marmaris’i kapsayacak, kucaklayacak ve taşıyabilecek bir siyasi kadro oluşturması halinde, ben gövdemi taşın altına koymaya hazırdım. Siz çok kıymetli ve sağduyulu vatandaşlarımın desteğiyle de sonuç almanın mümkün olduğuna yürekten inanıyordum. Ancak, mevcut şartlarda adaylığım söz konusu olamazdı ve olmadı. Demek ki nasip değilmiş. Bundan sonrası için, Yüce Mevla’dan sizler için ve kendim için hayırlısını diliyorum.

Doğrusuyla eğrisiyle, koca bir on yılı sizlere hizmet yolunda geçirdim. Varsa, sizlere ve Beldibi’ne benim hakkım, seve seve helal olsun. Sizlerden de isteğim, lütfen haklarınızı helal ediniz ve Allah’a emanet olunuz.

İdris İSPİRLİ

Beldibi Belediye Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141