• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

BAŞKAN ARAS, ANKARA’DAN GÜZEL HABERLERLE DÖNDÜ

BAŞKAN ARAS, ANKARA’DAN GÜZEL HABERLERLE DÖNDÜ
Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkent temaslarını Belediye Meclisi’nin ekim ayı ikinci oturumunda değerlendirdi.

 

 

 

 

 

 

Başkan Aras, Ankara’da merhum gazeteci Bekir Coşkun’un cenaze törenine de katıldı.

Haftaya Ankara programı ile başlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkent temaslarının ardından Belediye Meclisi’nin ekim ayı ikinci oturumuna başkanlık etti. Bodrum Belediyesi 2021 Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçe Taslağı, Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesi Taslağı ve 2021 Yılı Performans Programının görüşüldüğü Ekim Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumunda bütçe görüşmeleri öncesinde konuşan Aras,  Ankara temasları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkentteki ziyaret programı öncesinde merhum gazeteci Bekir Coşkun'un cenaze törenine katıldığını belirten Başkan Aras, Türkiye'nin en önemli kalemlerinden olan Coşkun'a bir kez daha rahmet, sevenlerine ise başsağlığı diledi.

YENİ PROJELER YOLDA

Ankara'da çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu kapsamda Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız ile Milli Emlak Müdürü Tufan Büyükuzun’u ziyaret ettiğini belirtti.

Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaretinde, kasım ayında ihalesi yapılacak olan Torba-Kızılağaç-Yalı-İçmeler altyapı projesi için Bodrum halkı adına teşekkür ettiğini kaydeden Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Bakanımızdan, diğer turizm bölgelerimiz için de altyapı desteği talep ettik. Turizm Bakanlığı, Bodrum Merkezindeki Kilise için bir proje hazırlattırıyor. Bizler de yel değirmenleri ile ilgili başlattığımız çalışmaları anlattık ve bu konuda kuruldan destek beklediğimizi kendisine ilettik. Sayın Bakanımız Bodrum ile ilgili hassas davranıyor, bizlerin ve Bodrum kamuoyunun talepleri doğrultusunda hazırlanacak yatırımlara destek vereceği sözünü aldık."

DSİ İSALE HATTI VE SEL KAPANLARI GÜNDEMDEYDİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Ankara temasları sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de bir araya geldi. Başkan Aras, Bakan Pakdemirli ile gerçekleşen görüşmesini şu sözlerle özetledi:

"Bakan Pakdemirli'ye DSİ içmesuyu ana isale hattı ile ilgili yaşanan sorunları anlattığımda kendisi konuya vakıf olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yine Bodrum için  hayati önem arz eden sel kapanları ve taşkın çözümlerini kendisine anlattım. Sele karşı riskli bölgeleri söyledik. Biz bakanlıktan ayrıldıktan sonra DSİ Genel Müdürü, Bakan Pakdemirli'nin kendilerini aradığını söyleyerek bizi davet etti. DSİ Genel Müdürlüğü’nde, yine isale hattı arızaları ile dere ıslah çalışmalarını konuştuk. DSİ ile MUSKİ arasındaki istişare devam ediyor. Bu konuda bizim de katkı sunabileceğimizi ifade ettik."      

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda da bir  dizi görüşme yaptıklarını anlatan Başkan Aras, ilgili genel müdürlerle, imar planı çalışmaları ve kaçak yapılaşma ile mücadele hakkında görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Aras, Bodrum’da plajlar, kıyı kullanımı tahsisleri ile ilgili yaşanan sorunlar hakkında Milli Emlak Müdürü Tufan Büyükuzun ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.   

GENEL BAŞKANLARDAN BODRUM'A SELAM

Başkan Ahmet Aras, Ankara görüşmelerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini belirterek onların selamını da meclis üyelerine iletti. Başkan Aras, geçtiğimiz aylarda Bodrum'da hayatını kaybeden Doğan Taşdelen'in oğlu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i de Ankara temasları kapsamında ziyaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141