• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Acar: Halkımın takdiriyle geldim

Başkan Acar: Halkımın takdiriyle geldim
Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, seçim ofisini görkemli organizasyonla açtı. Açılışa katılan binlerce vatandaşa kurulan platformdan seslenen CHP Adayı Ali Acar, AK Parti adayı Doğan Tugay’a yüklendi. Acar, “Ne söylediğini bilmeyen adam, ya

Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, seçim ofisini görkemli organizasyonla açtı. Açılışa katılan binlerce vatandaşa kurulan platformdan seslenen CHP Adayı Ali Acar, AK Parti adayı Doğan Tugay’a yüklendi. Acar, “Ne söylediğini bilmeyen adam, yaş 70 iş bitmiş, Marmaris halkı sizin oyunlarınıza pirim vermez” dedi.

 

 Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, Tepe Mahallesi 61 Sokak’ta seçim ofisi açılışını görkemli organizasyonla açtı. Muğla Belediye Başkanı ve CHP Adayı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP eski Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli, CHP Meclis üyeleri yanı sıra binlerce vatandaş açılış programına katıldı. Yiyecek ve içecek ikramların yapıldığı açılış programı, ilk olarak Marmaris Belediyesi’nin 10 yıllık icraatları kurulan sinevizyon ile halka gösterildi. Kurulan platformda ilk olarak Muğla Belediye Başkanı ve CHP Adayı Osman Gürün konuşma yaptı. Gürün, AK Parti iktidarına yüklenerek ülkede yaşanan yolsuzluk ve kaoslar hakkında konuştu. Daha sonra Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, ellerinde Türk Bayrağı ve CHP flamaları bulunan kalabalığın tempolu alkışları ile platforma çıktı. Vatandaşlar “ Marmaris’e yakışan başkan, Ali başkan” sloganları ile on dakika boyunca tempolu alkış tuttu. CHP Adayı Ali Acar, 10 yıllık belediye hizmetleri, iktidarın üzerindeki baskıları ve AK Parti adayına yüklenerek hakkında ki iddialara çarpıcı satır başlarıyla cevap verdi. Başkan Ali Acar şunları söyledi.

12a.jpg

“HALKIMIN TAKDİRİ İLE TEKRAR GELDİM”

Ali Acar, “Sizlerin arzu ve isteği üzerine bu onuru bu şerefi bana üç defa yaşatıyorsunuz.  Sevgili dostlarım çok kısa geriye gidelim. 10 yıl önce olağan 2004 seçimleri öncesi yaratan takdir etti ve aday olmak alnımıza yazıldı. Bizde kendi kendimize siyaset arenasında bulduk ismi okunmaya ne de siyasette bilinmeyen kendi özel şirkete ait otelde turizm de çalışan Ali Acar, 5-6 aylık seçim kampanyası ile siz sevgili Marmarislilerin güveni ile yüzde 57 oy oranıyla göreve getirildi. Meşakkatli, yorucu ve zor bir yolculuk başladı. Bu süreç içinde adımız değişik şekilde ifade edildi. Bu zorlu mücadele içinde başımıza gelmeyen kalmadı. Ama teslim aldığımız bu emaneti onurumuz, şerefimiz, namusumuzla, almış olduğumuz terbiye gereği mensubu olduğum CHP ilkeleri dışına çıkmadan sizlere hizmet ettik. 2009 yılında, yeni bir seçim takvimi geldi. AK Parti ülke genelinde iyice güçlendiği bu dönemleri hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Tekrar çok çetin bir mücadeleye girdik. Geçmişte yaşadığımız ahlak dışı, belden aşağı vurmalar, seviyesiz eleştirilere rağmen bu seçimi de alnımızın akıyla geçirdik ve görevimize devam ettik. Tekrar seçim arenasındayız sevgili dostlarım. Siyaset, anayasa gereği, herkesin dünyanın her yerinde olduğu gibi gerçekleştirilmek durumunda olduğu olaydır. Bunu da medeniyet, çağdaşlık, insani adap, terbiye ve ahlak çerçevesi içinde sürdürmek gerekir. İnsan olana bu yakışır” ifadelerini kullandı.

12s-002.jpg

“BİRİLERİ YÜKSELEN MARMARİS’TEN HUZURSUZ OLDU”

  Acar, “Maalesef ülkemizin her yerinde çekişme ve mücadele etik ve hoş olmayan AK Parti iktidarının farklı siyasi düşüncede ki insanlara yaklaşımı gözler önünde. Sizlerde yaşananlara üzülerek tanık oluyorsunuz. Marmaris’te durum farklı değil. Baktılar, Ali Acar Marmaris’e hizmetini vermiş, değişimi ile bölgenin pirim yapmasıyla halkın huzuru artmış ve yapılan çalışmalarla Marmaris halkının memnuniyetini kazanmış hemen birileri bundan huzursuz olmuş. Ne yapmak ne etmek lazım da bu adamın karşısına kim çıksa halt etmemiz mümkün değil düşüncesiyle Ali Acar’ı aday yaptırmamak için planlar yaptılar. 5-6 aylık dönemde CHP ile uzaktan yakından alakası olmayan onlarca insan genel merkeze, genel başkana ve üst düzey yöneticilere ziyaret ederek belden aşağı vurmaya başladılar. Ahlak dışı söylemlerle ve dedikodularla aday ettirmemeye çalıştılar. Ellerinden geleni ardına koymayan bu insanlar her yolu denedi. CHP, refah, namus ve erdem partisidir. CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve üst düzey yöneticiler medeni bir insan anlayışı içinde demokrasi gereği önüne gelen herkesi dinler ve sonuçta doğru kararı verir. O doğru karar verildi ve sizlerin huzuruna tekrar çıktık” şeklinde konuştu.

 

“DAYATMA İLE BİRİLERİNE DAYANMAZ”

  Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, “Ülkemizde dönen dolapları, sıkıntıları ve yolsuzlukları 7’den 70’e her yaştan vatandaşımız takip ediyor. Gelelim Marmaris ilçemize. Seçim süresinde ben bir daha aday olmayacağım diyen Doğan Tugay, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde gelen talimatla nezaketen Marmaris Belediye Başkan adaylığını kabul etmek zorunda kaldı. Dayatma ile bir şey olunmaz. Kentine hizmet edecek adam, ben Marmaris’i yöneteceğim diyen insan kendi özgür iradesiyle müracaatını yapar. Erkek adama ve insan olana bu yakışır. Neyse beyefendi aday oldu. Çalışmalarına başladı. Ziyaretleri devam ediyor. Her siyasetçi gibi gittiği yerlerde ne konuşuyor biliyor musunuz? “Benim arkamda Devlet var, iktidar var. Ben her şeyi yaptırırım, ben her sorununuza çözüm bulurum”. İnsan olan insan, onurlu insan dayatma ile birilerine dayanmaz. Marmaris halkının 7’den 70’i de dayatma ve dayanmalara itibar etmez. Memleketimizi sevseydiniz, bu memleketimizi düşünseydiniz, halkımıza hizmet etmek isteseydiniz ne yapardınız? Merkezi yönetim sizde, madem o kadar güçlüsün Doğan Tugay, hükümeti ve merkezi yönetimi seferber edip hizmet eder insanların önüne çıkmaya yüzünüzü olurdu. 12 yıldır bu memleketin köylüsü ÖÇK ve SİT diye bir tek evini yapabilmiş değil, onların önünü açmadınız, imar planı yapmadınız. Şimdi kalkmış 12 sene sonra tapu vereceğiz, imar sorununuz çözeceğiz diyerek köylerdeki vatandaşlarımızı enayi yerine koyamazsınız. Bu söylemleri Marmaris yurttaşları yemez!” Dedi.

123-002.jpg

“KONUŞMALARI VE DEDİKODULARIYLA KOMİK DURUMA DÜŞÜYORLAR”

  Acar, “Şimdi diyorlar ki Ali Acar gelecek köylerde kaçak yapıları, sundurmaları yıkacak. Bunlar temizlik, yol ve dere ıslahından başka ne yapmış. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ne diyor? Ülkemizin her bir yerini duble yollarla kapladık. Hangisi doğru arkadaş bunun. Beyefendi tamamen kendi işleri ile iştirak ettiği için Devlet işini ve kamu idareciliğini bilmez konuşur. Ali Acar, köylerde hizmet etmedi diyor. Benim bu yasa çıkana kadar köylere hizmet götürme yetkim yoktu. Şimdi önümüz açıldı ve sorumluluk alanlarımız olan köylerimize 1,5 aydır hizmet ediyoruz. Köylerin yolları, okulları, dere yatakları ve acil sorunlarına derman oluyoruz. Bizler, köylerde çalışmaya başlayınca baktım iki tır kilit parke taşı indirmeye başlamışlar. Sayın iktidar temsilcileri şimdiye kadar aklınız nerede idi yaptıklarınız ve söylemlerinizle çok komik oluyorsunuz halkımız bu oyunları yutmaz. Beyefendi AKP’de tanıtım toplantısı yapmış. Bizim tanıtımımıza ihtiyacımız yok yaratana şükür herkes bizi biliyor. Konuştukça komik duruma düşenler şimdi diyorlar ki, belediye bundan sonra sadece işçi ve memur maaşı ödeyecek. Tüm hizmetler devlet ve iktidar tarafından karşılanacak. Valla ben böyle bir kanun okumadım, duymadım. Cahil değilim ama demek ki Doğan Tugay özel işlerini merkezi hükümete yaptırıyor” şeklinde konuştu.

145.jpg

 “EN UFAK YOLSUZLUĞUM OLSAYDI BİR SANİYE DURDURMAZLARDI”

  Acar, “Öyle saçma sapan dedikodular yayıyorlar ki ne etiğe ne ahlaka sığar. Ali Acar, oraya buraya ortak, Ali Acar imar uygulamalarını ortağı şirketlere yönlendiriyor. Sayın Doğan Tugay ve yandaşları akıl var mantık var. CHP’nin bir belediye başkanı olarak 750 ön inceleme geçirmiş bir başkanı kendi bakanlarının dahi üst düzey yöneticileri yolsuzluklarını ortaya çıktığı bu dönemde acaba benim küçücük bir kamu zararı, seviyesizliğim, ahlaksızlığım ve hırsızlığım olsa beni tutarlar mı?  Her şeyi geçtim Marmaris halkı tekrar seçmez bu kadar yürekten destek vermez. Ben, kendimi yargılatıp Yargıtay’da aklatacakmışım. Ben neymişim be abiiiiiii !...  Sayın yargı kurumları temsilcileri eğer bu söylem doğru ise sizleri göreve davet ediyorum. Yargıtay üst düzey yetkililerini suçlayan bu zihniyetle için savcıların harekete geçeceğine inanıyorum” dedi.

1800459_213054488890639_465373892_n.jpg

“ADAM NE DEDİĞİNİ BİLMEDİĞİ İÇİN YAŞ 70, İŞ BİTMİŞ”

“AK Partililer düzenledikleri programa Marmaris Televizyonu’nu içeri almadılar. Neden korkuyorsun kardeşim? Oraya giren basın mensupları haberlerini yapmayacak mı? Ha! Belki oraya gelen basın mensupları yapmış olduğun konuşmaları makasla bir yerleri çıkarttığınızdan sonra servis ettirilecek. Adam ne dediğini bilmediği için yaş 70 iş bitmiş.”

1904199_213054452223976_243462238_n.jpg

“SİZLERİ TEHDİT VE KORKU İLE Mİ BURAYA GETİRDİM”

  Acar, “Tek amacım hizmet etmektir. Eğer 11 yıldır yan gelip yatsaydım bugün karşınızda olamazdım. Şimdi diyorlar ki korku imparatorluğu yarattı, herkesi tehdit ediyor. Yahu ben neymişim! Burada binlerce yurttaşım bulunmakta. Şimdi soruyorum sizlere. Sizi korkutarak mı buraya getirdim. 80 yaşında ki teyzem, amcam, büyüklerim köylerinden kalkıp ellerinde Türk Bayrağı, CHP Flamaları ve yakalarında rozetle zorla mı geldi? Madem korkutuyordum da nasıl oldu da iki dönem güçlenerek 11 yıldır yerel yönetimdeyim. Marmaris’in eski hallerini bir hatırlayın ve şimdi hallerini görüyorsunuz. Ülkemizin birçok şehrinden 20 yıldır tatile gelen bürokratı, siyasetçisi, işadamı ve vatandaşı şehrin nasıl huzurlu yaşanabilir bir kent olduğunu görüyor ama onlar görmüyor veya görmek istemiyorlar. İktidar partisinin belediye başkanları ve siyasetçileri şehrimize tatile geldiklerinde teşekkür edere gidiyorlar. Bazılarının niyeti farklı. Marmaris Belediyesi çıkar gruplarının rant kapısı değil. Marmaris birilerinin oyuncağı ve tekelinde de değil. Ben devlet ile iş yapmıyorum. Devletin arazisini alıp tekelleşmiyorum. Bakın katamaran getirmişler. Yarın bir gün tüm gemilerini Marmaris’e indirirlerse acaba tekneci dostlarımız ne yapacak? Sözün kısası gönül dostlarım herkes her şeyi görüyor. Bizler için laf ve dedikodu üretenler önce kendilerine bakmalılar. CHP ideolojisine, kültürüne ve özüne yakışan şekilde ahlaklı,edepli siyaset yapacağız. Bizim kimse ile belden aşağı vurma düşüncemiz yok. Siyaset namus,şeref ve onur işidir. Yapamayanları 30 Mart’ta sandıkta cevap verilecektir” diye konuştu.

  Konuşma sonrası CHP Adayı Ali Acar, köylerden gelen vatandaşları platforma davet ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sokağa inen Acar, vatandaşlar ile tek tek tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141