• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

BANA BİR YAZI YAZSANA

Korcan Yiğit

 

'Bana bir yazı yazsana"... Yazayım tabii, ne yazayım. Hangi meziyetini anlatayım. Ne yaptın bu hayatta, söyle bakalım. İdealin ne, ne yaptın bu vatan için, millet için. Dünya için ne yaptın. Hadi bunları geçtik, kendin için ne yaptın, anlat. 

Anlat ki yazayım, anlat ki ben de seni anlatayım.

Her insanın bir vazifesi vardır hayatta. Kimileri buna misyon der, kimisi vizyon. Bir amaç güder yaşamında her insan. Kiminin amacı rahat ve keyifli bir yaşam, kimininki doğaya ve insanlığa adanmış bir ömür. Azımsanmayacak bir kesim de dünya ile bağını kesmiş, yaşamını yaratıcısına adamış. Herkesin bir yolu var amacı için. Bilim, ilim, hayır hayrat ve boşvermişlik.

 

Senin yolun hangisi, söyle.

Zevk-i sefahat içinde dolaşmanı mı anlatayım, ihtiyaç içinde ve muhtaç olana yardımlarını mı!  Yoksa gece gündüz ibadetle geçirdiğin stabil hayatını mı...! Bilmiyorum nedir senin gayen. Her biri farklı hayatlar bunlar, her birinin de bir vasfı var. Ve asla birbiri ile kesişmez bu yaşamlar, gerçek olan bu.

Pahalı arabalarla gezip, lüks villalarda bolluk içinde yaşarken, fakirler için ettiğin duanın bir anlamı yoktur. "Allah'ım ona yardım et" demekten öte bir faaliyet değil seninki. Ancak içini rahatlatırsın, bir şey yaptım sanırsın. Kaldı ki Allah, yarattığının ne halde olduğunu görmeyip ona senin duanla yardım edecekse vay halimize... Garip gureba, fakir fukara ile meşk edenin lüks yaşamda gözü olmaz. Kendini toplumdan ayrışmış hisseder çünkü, yapamaz. Paylaşmanın, gönül almanın, Allah'ın rızasına talip olmanın huzur ve saadeti ile yaşar. SENİN İÇİN EDİLEN HAYIR DUASI NE GÜZEL DUADIR. BU, NE BÜYÜK 

 

ZENGİNLİKTİR.

Senin de bir yolun var elbet. İyi veya kötü, karışmam. Karışmam da doğru olmaz zaten. Yalnız sana tek tavsiyem var; takiye yapma. Ne isen, o ol. Bir şeyi yapıyormuş gibi görünmek insanı alçaltan yegane tavırdır. Kimse seni olmak istediğin kişi olduğun için suçlayamaz, suçlarsa da haksızdır. Lakin göstermelik yaptığın her davranış ay gibi parlaktır, bunu bilesin.

Şimdi söyle bana, neyini anlatayım...

Ana kuzuları dağda bayırda, yazın sıcağında, kışın ayazında hudutu beklerken, sen nasıl ödedin bu vatana borcunu... Ver parayı, al teskereyi öyle mi!

Senin işin için koşturan işçin asgari ücrete talim ederken hiç aklına gelmedi değil mi karından pay vermek, helallik isteyip, ellerinize, emeğinize sağlık demek. Çoğunun adını bile bilmiyorsun belki, belki değil, gerçek bu. Ben biliyorum.

Adanmış ruhunun ibadetle geçen hangi 

 

anında kendini Yaradan'ına daha yakın hissettin peki!? Secdede iken mi yoksa sokaktaki hayvanlara bir kap su koyup mama verirken mi... YARADAN'A İBADET, O'NUN YARATTIĞINA HİZMETTEN GEÇER, hatırlatması benden. Sana sunulan nimetlerde tabiattaki her bir canlının hakkı var, bunu bil.

Bunlar benim sorunum değil, ben keyfime bakarım diyebilirsin. Elbette ki bu da senin tercihin. O zaman bu hayattaki rolün Figüran'lıktır. Kendin için yaşarsın ve ölürsün. Asıl oyuncuların yanında, yardımcı oyuncu olarak devam edersin hayatına. Asla etken değil, hep edilgen olursun bütün ömrün boyunca. Sen kendini bir şey sanırsın ama sokakta yürüyen adam, kafede oturan adamdan öteye geçmez bu dünyadaki faaliyetin. Oyun içinde varlığın çok önemlidir elbette, resmi tamamlarsın çünkü. Bir ağaç gibi, bir bitki gibi... Yazık ki filmin sonunda ne adın bilinir, ne kim olduğun.

 

Sen yaşadığını sanırsın ama bil ki hiç varolmamışsın.

Yalancı mıyım?

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141