• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

BAKAN’DAN YANGINLARLA İLGİLİ İTİRAF GİBİ YANIT

BAKAN’DAN YANGINLARLA İLGİLİ İTİRAF GİBİ YANIT
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın soru önergelerini yanıtladı.

Muğla’daki orman yangınlarında yapılan çalışmaları gün gün soran CHP’li Alban’a yanıt veren Bakan Pakdemirli, 29 Temmuz 2021 tarihinde Marmaris’te çıkan yangınları ancak 10 gün sonra kontrol altına alabildiklerini söyledi. Aynı gün Köyceğiz’de başlayan yangınları da 14 gün sonra söndürebildiklerini açıklayan Pakdemirli’ye sert tepki gösteren CHP’li Alban, “Marmaris, Milas, Bodrum, Köyceğiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizde çıkan yangınlara yeterli müdahaleyi yapmadılar. Tayyip Erdoğan kabinesi ve en başta Orman Bakanı yangınlara seyirci kalmıştır. Görevlerini yapmadılar. Soru önergesine verdikleri yanıtla bunu itiraf ettiler” diye konuştu. 

Yangın söndürme uçakları ile ilgili tartışma devam ediyor. CHP Muğla Milletvekilli Mürsel Alban’ın orman yangınlarıyla ilgili verdiği soru önergelerine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen yaz Muğla’daki orman yangınlarının başlangıcına 3 uçak ve 39 helikopterle müdahale ettiklerini açıkladı. 

 

PAKDEMİRLİ: “ÜCRET ÖDEMEDİK”

Yangınların söndürülememesinin ardından yurtdışından 15 uçak ve 29 helikopterin daha geldiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Bakanlığımızın kullanımındaki uçak ve helikopterlerin kiralaması yangın mevsimi öncesinde yapılmış olup, sonradan yurt dışından söndürme çalışmalarına katılan hava araçları kiralanmış hava araçları değildir” dedi. 

Yangınlar sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’na ait 10 helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığını dile getiren Pakdemirli, kiralanan uçak ve helikopterlerin tip ve modelleri ile su taşıma kapasitelerinin farklı olduğunu, bu nedenle saatlik kiralama bedellerinin de farklılık gösterdiğini söyledi fakat ödenen kira ücretlerini açıklamadı.  

KİRALAMA ÜCRETLERİ AÇIKLANMADI

Yangınlar öncesinde yapılan 3 uçak ve 39 helikopterin kiralama bedellerini açıklamayan Bakan Pakdemirli’yi, “milletten bu kiralama bedellerini niye gizliyorsunuz?” diyerek eleştiren CHP’li Alban,“kiralama ücretlerini açıklayamıyor çünkü oluşturduğu kamu zararını kamuoyunun bilmesini istemiyor. Bakan önce milletin parasını yaktı, sonra yanan ormanlara seyirci kaldı” yorumunu yaptı. 

CHP’li milletvekili Alban, Bakan Pakdemirli hakkında daha önce yaptığı “cumhuriyet tarihinin en beceriksiz, en iş bilmez Bakanı” olduğu iddiasını bir kez daha yenileyerek “Muğla ormanlarının küle dönmesinin en büyük sorumlusu Pakdemirli ve AKP iktidarıdır” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141