• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

"AYRIŞTIRMAKTAN SİYASİ RANT ELDE EDİYORLAR"

AYRIŞTIRMAKTAN SİYASİ RANT ELDE EDİYORLAR
CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, baro başkanlarının, karşılaştıkları engellemesine yönelik tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Başkanı  Zekican Balcı, Ankara’ya yürüyen baro başkanlarının, karşılaştıkları engellemesine  yönelik tepkilerini dile getirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

 

Kendisi de bir avukat olan Zekican Balcı, meslektaşlarını ayrıştırma çabası içine girdiğini savunduğu Ak Parti yönetimini ve olup, biteni alkışladığını ileri sürdüğü Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi. Başkan Balcı, partisinin ilçe binasında yaptığı açıklamasının tamamında şunları söyledi.

 

AYRIŞTIRMAKTAN SİYASİ RANT ELDE EDİYORLAR

 

 “Bugün yine bizleri derinden yaralayan bir konu ile ilgili görüşlerimizi dile getirmek için toplandık. Yaklaşık 18 yıldır iktidarda bulunan AKP, milletimizi germeye, bölmeye ve ülkeyi faşizanca yönetmeye devam ediyor. Toplumu ayrıştırmaktan ve parçalamaktan kendisine her daim siyasi rant elde eden bu anlayış memleketimize nefret tohumları ekmektedir. Eğer bir ülkede camiye, kışlaya, okula ve yargıya siyaset girerse orada demokrasiden, çağdaş medeniyetten, hukukun üstünlüğünden, insan hak ve hürriyetlerinden bahsetmek asla mümkün olamaz. Maalesef bu iktidar inatla ve özenle toplumumuzu kamplara ayırmaya devam etmektedir.

 

BAROLARA YÖNELİK YASAL DÜZENLEME KABUL EDİLEMEZ

Dün, demokrasi ve insan hakları tarihimizin en kara günlerinden birini yaşadık. Baro, avukatlık mesleğinin gelişmesine katkı sunan, savunma hakkının temel taşı olan avukatların mesleklerini doğru ve etkin yapabilmelerini sağlayan ve dolayısıyla siyasetin ve ayrışmanın asla olmaması gereken kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Siyasi iktidarın, 18 yılın sonunda yargı sistemini getirmiş olduğu nokta apaçık ortada iken bir de baroların ayrıştırılıp bölünmesine yönelik olarak yapılmak istenen yasal düzenleme asla kabul edilemez.

 

YAPILAN MÜDAHALE HUKUKSUZ

Baro başkanlarının, bu yasa değişikliği adımına karşı Ankara'ya yaptıkları yürüyüş sonrası şehre girişleri hukuksuz bir şekilde engellenmiş ve fiziki müdahalede bulunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 34. Maddesine dayanarak yasal haklarını kullanan ve 147.000 avukat ile 83 milyon yurttaşın hakları için mücadele eden baro başkanlarına reva görülen bu zulmü lanetliyoruz. Gözlerine kibir perdesi inenlere, Türk Milletinin üzerinde korku imparatorluğu kurduklarını düşünenlere, Habur'da seyyar mahkemeler kurarak devletin hakimlerini oraya gönderip, avukatların ise Anıtkabir'e yürümelerine bile engel olanlara, Cumhuriyetin başkentinde devletin polisini avukatlara yumruk attıranlara sesleniyoruz; eğer bu ülke karanlığa gömülürse sizler de bu karanlığın ortasında kalırsınız.

 

BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Ama şu iyi bilinmelidir ki amacınıza kesinlikle ulaşamayacaksınız... Atatürk'ün ve atalarımızın bin bir zorluk ve yokluklarla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'ni karanlığa götüremeyeceksiniz. 83 milyon vatandaşımızın sağ duyusu ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ile bu zor günleri hep birlikte aşacağız.

Çoklu Baro sisteminin devreye sokularak yargı sistemimize son balyozun indirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda sonuna kadar mücadele etmeye ve haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü savunma susmaz avukatlar susturulamaz. Bu anlamda, Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Örgütü'nün üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına dair söz veriyoruz. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz; avukatlara yapmış olduğunuz zulüm talimatını derhal geri çekin ve aynı zamanda "Avukatlık Kanununda" yapılmak istenen değişikliklerin baro başkanları ile ilgili kurumların katılımları ve ortak akılla gerçekleştirilmesi için gerekli adımları bir an önce atın.

 

ALKIŞLAMAYA DEVAM  METİN BEY!

Marmaris'ten iki çift sözümüz de cüppesinin önüne düğme takan Av. Metin Feyzioğlu'na; Yeşil pasaport hakkı verdi, avukatlar vizesiz Avrupa'ya girebilecek diye avuçlarınız patlarcasına alkışladığınız siyasi anlayış bugün meslektaşlarınızın başkente girmesine bile izin verilmedi. Alkışlamaya devam edin Metin Bey. Adalet sadece sana, bana, o'na değil bir gün hepimize ihtiyaç olacak” dedi

Görüntülü haber:

https://www.youtube.com/watch?v=jZhqtSjfGzw

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141