Aygün sert konuştu

Aygün sert konuştu
Marbas Otel'in işletmecisi, Güney Ege Otelciler Birliği'ninm eski Başkanı Cengiz Aygün, Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani tarafından bu yıl başında satın alınan İçmeler'deki denize sıfır 5 yıldızlı otel

“Marmaris finansal fantezileri kaldırmaz”

Marbas Otel'in işletmecisi, Güney Ege Otelciler Birliği'ninm eski Başkanı Cengiz Aygün, Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani tarafından bu yıl başında satın alınan İçmeler'deki denize sıfır 5 yıldızlı otelin kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Munamar'ın önümüzdeki sezonda hizmet vermeyeceğinin konuşulduğuna dikkat çeken Cengiz Aygün, “Marmaris turizminin Munamar Hotel gibi tesislere acil ihtiyacı vardır. Bölgenin en güzel yerinde kapalı bir tesisin olmasına bölge insanları olarak müsaade etmemeliyiz. Marmaris, Birilerinin finansal fantezilerini Marmaris turizmi kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

Cengiz Aygün, konuyla ilgili düşüncelerini, medya organlarıyla paylaştı. Aygün ilçede faaliyet gösteren yayın organlarına gönderdiği yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Ülkemize Gelen Yabancı Sermaye, bazı sektörlerde önemli kazanımları ve farlılıkları da birlikte getirdiği gibi, ülkemizin uluslararası ticaretine de önemli katkı sağladı.

Yabancı sermaye, ülkemizin turizm sektöründe oldukça tecrübelidir. Dünyanın ve özellikle Avrupa'nın tanınmış zincir otel grupları gerek sermaye olarak, gerekse marka değerleri itibarı ile Türk turizm sektörü içerisinde uzun yıllardır hizmet vermektedirler. Bu oluşumlar Türk turizm sektörüne, marka olabilmemiz yolunda ciddi şekilde emek vermişlerdir. Turizm sektörümüz içerisinde faaliyette bulundukları farklı girişimlerde, bizlere her zaman iyi örnek olup, yaptıkları işlerde özelliklede konaklama sektöründe bizlere kaliteli emsaller oluşturmuşlardır.

Fakat 2009 sezonu sonunda Marmaris turizminde bir ilk gerçekleşti ve İçmeler bölgesinde, kaliteli bir şekilde hizmet veren 5 yıldızlı Munamar Hotel, yabancı sermayeye satıldı. ilk duyduğumuzda bölge insanı olarak bizlerde çok heyecanlandık. Bu tür değişimlerin bölgeye mevcut halinden daha fazla ilgi arttıracağı yönünde umutlandık.
Marmaris turizmi için önemi olan Munamar Hoteli 2010 yılında ne acıdır ki kapalı kalmıştır. daha önemlisi 2011 sezonu içinde kapalı kalacağıdır.

Marmaris ve içmeler turizmi için bu tesisin kapalı kalması maddi ve manevi zaradır. Bölgenin en güzel yerinde kapalı bir tesisin olmasına bölge insanları olarak müsaade etmemeliyiz. Bölge turizmi geleceği adına, kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. İçmeler için çok önemli olan bu tesis, yabancı sermaye sahibinin kişisel kaprisi sebebi ile kapalı kalacaksa, bölge turizmcileri olarak turizmimizin geleceği için buna müsaade etmemeliyiz. Birilerinin finansal fantezilerini Marmaris turizmi kaldıramaz.

Marmaris turizmi olarak geçmiş yıllarda Antalya ile rekabet ettiğimiz ortamdan, bu günlerde bodrum turizminin tesisleşmesinin dahi gerisinde kalmış bulunmaktayız. Marmaris turizminin Munamar Hotel gibi tesislere acil ihtiyacı vardır.

Bölgemiz sivil toplum kuruluşları, özellikle GETOB ve TÜRSAB , bu tesisin 2011 sezonunda hizmet verebilmesi adına, sorumlukları gereği, ciddi şekilde çalışmalı ve 2011 turizm sezonunda bu tesisin faal olmasını sağlamalıdır.

Tamamlamak üzere olduğunuz 2010 yılı turizm sezonunda Marmaris bölgesi, arzu ettiği doluluğu büyük ölçüde yakalamıştır. özellikle İngiltere, İskandinav ve Rusya pazarında gerçekleşen yüksek satış oranları ile otel dolulukları istenilen seviyelere ulaşmıştır. Ancak gerçekleşen bu doluluk oranları kurlarda gerçekleşen düşüş ve maliyetlerin artması sonucunda karlılık olarak bütçelerimize yansımamıştır.

Yaşadığımız yoğun sezonun yorgunluğunu hissettiğimiz bu günlerde özellikle bir gerçek ortaya çıkmıştır. Bölgemizde uzun yıllardır misafir memnuniyetini, hizmet kalitesini ön planda bulunduran tesisler 2010 sezonu bütçelerini artı rakamlarla kapatabileceklerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.