AYDEM'e kim “dur” diyecek!

AYDEM'e kim “dur” diyecek!
İlçemizde işyeri ve konutların elektirk dağıtımından sorumlu AYDEM A.Ş'nin son aylarda ödenmemiş elektrik faturalarını gerekçe göstererek sık sık konut ve işyerlerinin elektiriklerini herhangi bir uyarı bile yapmadan kesmesi vatandaşları çileden çıkarıyor

Son bir yıldır Marmariste pek çok işyeri ve konutun elektriğinin herhangi bir uyarı yapmadan özellikle akşam mesai bitiminde kesildiğini belirten pek çok Marmaris sakini AYDEM in bu keyfiyetçi tutumuna birilerinin “dur” demesi gerektiğini belirtiyor

Ödenmemiş bir sayaç faturası için apartmanın tüm sayaçlarının kestiler

Önceki gün mesai saati bitiminde Kemaraltı Mahallesi 105. Sokakta bulunan Sayan Apartmanında bulunan 8 sayaçtan birinin fatıra bedelinin ödenmediği gerekçesiyle binanın tüm dairelelrin elektiriğinin kesilmesi apartman sakinlerinin tepkisine yol açtı. Gazetemiz idare ofisinin hemen karşısında bulunan Sayan Apartmanı sakinleri Sekiz dairelik binada bir abonenin elektrik parasının ödememiş olmasının kendilerini ilgilendirmediğini belirterek “AYDEM' in bir kişi yüzüden buradaki 40 kişiyi cezalandırmaya hiç hakkı yok” diyerek tepki gösterdiler. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini belirten bir bina sakini “Bu kadar sorumsuzluk olamaz. Evimizde küçük bebeğimiz var ve biz elektrik ocağı ile ısınıyoruz. Şimdi bizden habersiz elektriğimizi kesip gittiler yarın bebeğim grip olursa bunun hesabının kim verecek” diye sordu.

Gazetmizin ulaştığı Aydem A.Ş yetkilileri ise elektriği kesilen binanın tek bir dairesinin faturalarını ödemediğini doğrulayarak “ancak buradaki 8 sayacın aboneliğide tek bir kişinin üzerine kayıtlı. Binanın elektriğini bu yüzden kesmek zorunda kaldık” diyerek kendilerini savundular.

Bina sakinleri ise “Evet tüm sayaçlar binanın ilk sahibi olan isamet Sayan üzerine kayıtlı ama diğer sayaçların faturası ödenmiş AYDEM sadece faturası ödenmemiş sayacı kesebilirdi” diyerek tepki gösterdiler

Daha sonra elektriği kesilen Sayan Apartmanı sakinlerinin gösterdikleri, tepki, karşısında AYDEM yetkilileri geri adım atarak binanın elektriklerini yeniden açtı.

Açma- kapama ücreti AYDEM'in iştahını kabartıyor

Öte yandan AYDEM'in vatandaşların elektriklerini kesme noktasında bu kadar aceleci ve hevesli olmasını Daha sonra alınan 10 tl'lik açma kapama parasına bağlayan vatandaşlar “AYDEM Hem geçikme parası hemde açma kapama ücreti alıyor. Ayda 10O abonenin elektiriğini kesseler Bu 1000 Tl havadan para demek şeklinde konuşuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.