• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

“Arıcıya kıymet, bala değer kazandıracağız”

“Arıcıya kıymet, bala değer kazandıracağız”
Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Aday Adayı: “Arıcıya kıymet, bala değer kazandıracağız”

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Aday Adayı Hüsnü Gülez, Marmaris’te  arıcılık yapan hemşerilerinin, sorunlarına yönelik aldığı elektronik postayı bizimle paylaştı. Mesajda şu sözler yer aldı. “Bizim sorunlarımız ne olacak? Zor şartlar altında ürettiğimiz ballarımızı pekmez veya reçelden daha ucuza,  kilogramı 7 ila 10 TL arasında bir rakama satıyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsun?” Gülez, arıcıların sorusuna yanıt verirken şu sözleri kullandı:  

 

“Marmarisli olarak, kardeşlerim ve bütün akrabalarım arıcılıkla uğraşıyorlar.  Marmaris’in kırsalındaki en önemli sorunlardan biri de geçimini arıcılıkla sağlayan köylülerin, emeği ve tüm yatırımı ile üretim sürecine katılmalarına karşın hayat standartlarının iyileştirilememiş olması. Konuya yakinen vakıf ve takip eden biri olarak köylümüzün bu hallerine çok üzülüyorum. Arıcılarımızın, banka kredileri ile arılarını yaylalara götürdüğünü oralarda yaşadıkları maddi zorlukları çok iyi bilirim. Soğuk havanın etkisinin yanısıra, bitki örtüsüne yapılan yanlış ilaçlamalardan dolayı arısını kaybedip, kredilerini ödeyemeyen köylülerimizi de iyi bilirim.”

ÇAM BALINA DEĞER KAZANDIRMAK İÇİN BİRLİK KURULMALI

Hüsnü Gülez, sorun karşısındaki çözüm önerileri ile planlarını ise şu sözlerle anlattı: “Marmaris arıcılığının bugünkü yapısı geleceğe yönelik umutların bittiği noktada olup, acilen tedbirler alınması gerekiyor. Yerel yönetim tarafından, en az 10 bin kadar Marmaris köylüsünü de yakından ilgilendiren, gıda ve hayvancılık sektörüne yönelik önemli kararlar alınmalı, adımlar atılmalıdır. Marmaris Çam Balının markalaşıp, hak ettiği noktaya gelmesi organizasyon ve örgütlenme ile olacaktır. Oluşturulacak birlikler, arıcıların soyulmasını, yalnız bırakılarak balını mecburiyetten yok pahasına satmasına engel olacaktır. İnsan sağlığına zararlı olan, sahte bal satışını önleyici çalışmalar, fiyatı dengeleyecektir. Doğaya en bağımlı hayvancılık olan arıcılığın yapılabilmesi için doğal koşulların sağlanması da ayrı bir sorundur. Jeep safarileri başta olmak üzere bir çok faktör bal arılarının yaşam biçimi ve verimini etkilemektedir”

Gülez, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah nasip ederse; Ak Partiden Marmaris Belediye Başkanlığına Aday gösterilmem halinde, 31 Martta yapılacak seçimleri kazanacağımdan hiçbir endişem yok. İşte o zaman arıcılarımızla ilgili tüm destek ve yasal düzenlemelerin yapılması için, bizzat kendim ilgili makamlara başvuracağım” dedi.

  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141