• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

ARES KIVANÇ DÖNMEZ VE AYŞE KESKİN KILIÇ'TAN MASAL GİBİ BİR 29 EKİM!

ARES KIVANÇ DÖNMEZ VE AYŞE KESKİN KILIÇ'TAN MASAL GİBİ BİR 29 EKİM!
Ares Kıvanç Dönmez ve Ayşe Keskin Kılıç, pandemi instagramının kült programı 'Kıvanç'la Sıfır Müzik Şarkılar' için, 29 Ekim'de aldıkları bir son dakika kararı ile canlı yayındaydı!

29 EKİM’DE ‘MASAL’ GİBİ BULUŞMA!

Bütün dünyayı etkisi altına alan, ‘Covid 19’ kodlu ‘Corona Virüs’  nedeniyle, ‘Dünya Sağlık Örgütü’ (WHO) tarafından acil durum çağrısı ile küresel çapta ilan edilen pandemi sürecinde, sosyal medya platformu instagramda, düzenli olarak ekrana gelen 'Kıvanç’la Sıfır Müzik  Şarkılar' adlı 'alternatif canlı müzik&performans programı’ nın efsane ikilisi Ayşe Keskin Kılıç (sosyal medya kullanıcı adıyla; namı değer ‘Masal Prensesi’ ve ‘Ares Kıvanç Dönmez’, çok büyük bir aranın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ nda tekrar bir araya geldi. 

screenshot-20240118-161303-gallery-001.jpgGörsel: Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları sırasında, Tarihi Kız Kulesi'nin, İstanbul Boğazı' ndan görünüşü/Gündem Gazetesi-Arşiv.

 

‘PANDEMİ GÜNLERİ’ 100.YIL ÖZEL EKRANINDA YAŞANDI!

Pandemi instagramında, özellikle ‘çocuk’, ‘kadın’ ve ‘hayvan hakları’ üzerine yaptıkları canlı yayınlar ve üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleri ile seçkin bir izleyici kitlesi tarafından yoğun takip altına alınan Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF ünvan ve onaylı koç; Sportif Kişisel Gelişim ve Değişim Koçu ‘Ares Kıvanç Dönmez’ ve aktivist-yazar ‘Ayşe Keskin Kılıç’, Cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları’ na ilişkin olarak, bir son dakika kararı üzerine açtıkları ortak canlı yayında 'pandemi günleri'ni yeniden yaşattılar...

screenshot-20240118-151811-photos-1.jpg

Görsel: Dijital Yayıncı, Performatif Müzisyen ve Uluslararası Sportif Kişisel Gelişim&Değişim Koçu Ares Kıvanç Dönmez./Fotoğraf:Cenk Alyanak,Cihangir.

 

Performatif Müzisyen Dönmez, 10.yıl Marşı’ nı bilinmeyen notaları ile okuyarak bir ilke imza atarken, yayını büyük ekranda, sanatçı Haluk Levent’in yakın zaman önce yeniden coverladığı ‘İzmir Marşı’ ile, elindeki Türk Bayrağı’ nı sallandırarak açan aktivist sunucu Kılıç, platform kullanıcılarından tam not aldı. Pandemi ekranında bir instagram trendi haline gelen ‘evden eve canlı yayın konsepti’ ni yine bire bir uygulayarak o günleri tekrar eden ikili, aşırı katılım nedeniyle yayının donmaması için, yorum bölümünü ara ara kapatıp açmak zorunda kaldı.

img1705578456528-1.jpg

Görsel: Kıvançla Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınla- rı adlı ‘haber-ta rtışma programının koordinatörü, Kıvanç'la Sıfır Müzik Şarkılar  adlı alternatif dijital müzik-canlı performans  programının ise sunucusu,yazar ve aktivist Ayşe Keskin Kılıç. (NOT: Fotoğraf, ilk ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ canlı yayına dakikalar kala, pandemi kulisinde Kılıç tarafından çekildi.)

 

Takipçi kitlenin ekranı kilitleyen kalp ve gül emojileri, ikilinin en büyük motivasyonu olurken, iki ülke arası yaşanan bağlantı kopukluğunun sağladığı teknik sıkıntı, kalplerin ve güllerin ekrana yağdığı o anlarda performans düşüklüğünün büyük ölçüde önünü kesen en büyük faktör oldu. Beyaz pantolonu ve ay yıldızlı tişörtü ile günün renkleri sunucu Ayşe Keskin Kılıç, ‘Bi Tek Ben Anlarım’, ‘Sen Benim Şarkılarımsın’ ve ‘10.Yıl Marşı’ gibi eserlere verdiği sesle günün teması ise Ares Kıvanç Dönmez’ di. Kısa süren programa sanat dünyası da oldukca ilgiliydi.

screenshot-20240118-154122-instagram2-1.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından; yayının kayda geçmiş olan reel videosundan alınmış bir kare. (NOT: Dönmez tarafından, yayın bittikten bir-iki gün sonra ilgili kitleye, ulaşılan yüksek görüntülenme nedeniyle  ‘teşekkür’ amacıyla, ‘story’ olarak paylaşıldı.)

 

Daha önce çok kere Dönmez’ in pandemi sezonu canlı yayınlarına konuk da olmuş olan, Cumhuriyet Dönemi Pandomim Sanatı nın son kuşak temsilcisi Ulvi Arı’nın, ‘sizi çok seviyorum çocuklar siz cumhuriyetsiniz’ tebrik mesajını ilettiği yayında, duayen tiyatrocu Ayla Algan da, 'doğrusunuz. Yanlışı bu doğru ile doğtultursunuz'  ifadesinde bulundu. Kılıç, Türkiye’den (Edirne), Dönmez ise Birleşik Arap Emirlikleri’nden, (Dubai) sağladığı katılımla, cumhuriyetin iki ayrı uçtaki birer bağlantı noktası gibiydiler!

screenshot-20240119-001207-gallery.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin 100.yıl özel kutlamaları ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından, yayına hazırlık anında sunucu Kılıç’ ın evinde çekilmiş bir kare. (NOT: Fotoğrafa instagramda kullanmak için filtre programı ile ifade yerleştirme çalışması yapılmıştır.) 

123907384-10159149953343675-8491379461565318001-n.jpg

Görsel: Grup Gündoğarken’in, 99 senesinde çıkan 1999 isimli albümleri.

 

SEN BENİM ŞARKILARIMSIN’DA FENALAŞAN KILIÇ’TAN İTİRAF: ‘BİZ KIVANÇ’LA ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP YAŞADIK!’

Kılıç’ın, yayın sırasında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen, Dönmez tarafından okunan ‘Sen Benim Şarkılarımsın’ adlı parça sırasında, duygusal bir kriz geçirerek kitlendiği ve ağlamamak için direndiği takipçilerin gözlerinden kaçmadı. Yorumların açık olduğu sırada, ekrana gelen iletilerle farkına varmayan kullanıcılara da bire bir iletilen o anlar için Kılıç, yayından sonra, buna sebep olan şeyin pandemide yaşadıkları büyük bir kayıp olduğu açıklamasında bulundu.

gch2q8lwiaagilc.jpg

Görsel: Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Gündem Gazetesi, Arşiv. (NOT: Dönmez, canlı yayında ‘Sen Benim Şarkılarımsın’ adlı eseri Atatürk için yorumladı.)

 

Yayından sonra Gündem Gazetesi’ne konuşan Kılıç, kendisini manevi kızı kabul eden, yayın partneri Dönmez’in annesi Nilüfer Hanım’ı hatırladığı o anlarda zorlandığını ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti: ...Biz bilgi deryamızı, kıymetlimizi, manevi mirasımızı pandemide, yeni yıldan iki gün önce kaybettik ve sonra hiçbirşey eskisi daha doğrusu pandemideki gibi olmadı.

screenshot-20240110-035212-photos1.jpg

Görsel: Pandemi instagramında, “Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları” nın başarısı nedeniyle kutlama konuşması yapmak üzere canlı yayın açtığı sırada, Ares Kıvanç Dönmez ve destek için yanında annesi.

 

...Kıvanç, Grup Gündoğarken den, ‘Sen Benim Şarkılarımsın’ ı okurken, bir an annesi yaşarken çektiğimiz bir programda yanına giderek söylediği o anı hatırladım. Hatırlayınca boğulacak gibi oldum. Annesi, Grup Gündoğarken’ in ‘1999’ senesinde çıkardıkları ve o seneyi isim yaptıkları albümlerinden bahsetmiş ve ondaki yerini uzun uzun ifade etmişti. Bu trajik kaybı tüm aşamalarıyla tam olarak atlatabilmiş olduğumuz da bence söylenemez. Kıvanç zaten öyle bir söylüyor ki, her seferinde beni mahvediyor...’

screenshot-20240118-154230-instagram.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayını, reel videosu olarak kayıt alındıktan sonra, Kılıç tarafından ‘teşekkür’ amaçlı paylaşılan izlenme oranlarını esas alan görsellerden bir tanesi. 

screenshot-20240123-153858-gallery.jpgGörsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl  özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından; yayının kayda geçmiş olan reel videosundan alınmış ve ilk dakikalarda çoğu kullanıcı tarafından paylaşılmış olan bir kare.

 

NASIL BİR ARAYA GELMİŞLERDİ?

Küresel pandemi süreci’ nde, hastalığın yol açtığı ilk ölüm,  9 Ocak 2020’ de meydana geldikten hemen sonra, dijital yayıncı kimliği ile, bireysel instagram hesabında uzmanlarla yapmaya başladığı “Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları” adlı program ile, performans sanatındaki bilinirliğini dijital yayın dünyasında sürdüren Ares Kıvanç Dönmez, (kendisi tam tersi olduğunu düşünüyor) ve aynı dönem

screenshot-20240119-191018-gallery-1.jpg

Görsel: Covid 19 Pandemisi, İtalya’da bir hastahane./Gündem Gazetesi, Arşiv.

 

‘hayvan hakları’ ve TBMM’ de çıkması umut edilen ‘hayvan yasası’ konusunda sağladığı koordinasyonlarla ‘facebook’, ‘tiktok’ ve ‘instagram’ gibi sosyal platformlarda aktif görev üstlenen Ayşe Keskin Kılıç, şahsi kanaatleri baz alınarak değerlendirildilirse, instagramda çok ucuz işlere pirim verilen pandemi gibi hassas bir dönemde, dijital boşluktan doğan bir açığı kapamak üzere bir araya geldiler.

screenshot-20240118-154230-instagram-001.jpg
Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayını, reel videosu olarak kayıt alındıktan sonra, Kılıç tarafından ‘teşekkür’ amaçlı paylaşılan izlenme oranlarını esas alan görsellerden bir tanesi. 

 

DOĞA, HAYVAN VE BARTIN’DAKİ O BARINAK SEBEPTİ!

‘Kovid pandemisi’ süresince, ‘doğa’, ‘hayvan’ ve ‘ekoloji’ ile ilgili olarak taşıdıkları ortak toplumsal korku ve kaygıları sosyal medya platformu instagramda, açtıkları canlı yayınlarla ekrana taşıyan ve binlerce insana ulaşan ikili, ilk olarak ‘Bartın, Okçular Köyü’ nde topladığı yardımlarla sayıları 500’ü aşan sahipsiz köpeğe yuva olan, ‘hayvan hakları savunu- cusu’, aktivist Sevim Arkan için Ares Kıvanç Dönmez tarafından özel olarak açılan ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ da bir araya geldiler. 

screenshot-20240111-164100-instagram.jpg

Görsel: ‘Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları’nda, Ares Kıvanç Dönmez konuğu, hayvan hakları savunucusu Sevim Arkan ile. (Yayın sırasında ekranda Dönmez’in yardımıyla Arkan’a destekte bulunan kullanıcı, Dönmez’in annesi.)

 

Dönmez, o güne kadar ikili açık oturum programlarının sonunda hararetli konuları yumuşatmak için, müziksiz olarak, bir parçayı baştan sona söylüyor ve yayın finallerini bu şekilde gerçekleştiriyordu. Dönmez’in sesini ve yorumunu başta müzik otoriteleri olmak üzere çok sayıda takipci beğenip, daha fazla parça söylemesi yönünde bir talep geliştirince, yeni bir program olan ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ doğmuştu.

screenshot-20240118-161121-gallery-003.jpg

Görsel: Pandemi instagramında Ares Kıvanç Dönmez’in, ‘Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları’ adlı yayının peşi sıra,  kült olan diğer programı ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ için kendisi tarafından instagrama hazırlanan ilk ana görsel. (NOT: Bu görsel iki sezon boyunca kullanıldı.)

 

Dönmez ise başta dinience amaçlı ekrana gelen bu yeni programı kısa süre içerisinde hayvan barınaklarındaki zor durumdaki ‘sokak hayvanları’ ve ameliyat masrafları aileleri tarafından karşılanamayan ‘SMA hastası bebekler’ için gerçekleştirmek yönünde bir adım attı. 

screenshot-20240118-150019-instagram.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin 100.yıl özel kutlamaları ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınına hazırlandığı sırada, canlı yayın bağlantı kontrolünü sağlarken Kılıç.

 

‘MASAL PRENSESİ’  EKRANDA BÖYLE DOĞDU!

İşte bu aşamada da devreye,  ‘instagram’ ve  ‘tiktok’ daki kullanıcı adıyla ‘Masal Prensesi’ olan ‘Ayşe Keskin Kılıç’ girmişti. Aktivist yönüyle Dönmez’ in yaptığı tüm açık oturum programlarının gönüllü moderatörü olan Kılıç’ın aklına, yeni programında Dönmez’in yükünü hafifletmek için bir fikir geldi. Teklifi sunan Kılıç’a, Dönmez’den ‘evet’ cevabı çok gecikmedi. Dönmez‘Kıvanç'la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları’ adlı ikili ‘haber-tartışma programları’ na tam sürat devam ederken, imza atacağı dijital konserlerle ikinci bir yayınla da ilgili kitleye partneri Ayşe Keskin Kılıç’ın desteğiyle ‘merhaba’ diyecekti.

screenshot-20240110-035822-photos-002.jpg

Görsel:  Ares Kıvanç Dönmez’in, pandemi instagramında kült olan ilk programı ‘Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları’ adlı programı için hazırladığı instagram ana tanıtım görseli.

 

YENİ BİR İKİLİYİ İNSTAGRAMDA BULUŞTURAN O TEKLİF!

Platform kullanıcılarının, Dönmez’den, zaman içinde daha fazla sayıda şarkı söylemesi yönünde bulundukları talep aslında küçük çaplı bir soruna neden olmuştu. Dönmez, ‘Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları’ adını taşıyan haber programının doğurduğu büyük iş yükü nedeniyle, bunu nasıl yapacağına karar veremeyip canlı yayınlarından birinde, ‘hep birlikte düşünelim’ gibi bir beyin jimnas- tiğine gitmiş ve ciddi performans isteyen böyle bir program için harekete anında geçememişti. 

screenshot-20240118-022211-instagram1-001.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile,  pandemi  instagra- mında ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından, yayın anında alınmış bir kare. (NOT:Yayın ss’i, Dönmez, annesini kaybettikten sonra verdikleri yayın arasını içine alan dönem, ‘SMA’lı çocuklar için açtıkları ve özel bağışta bulundukları yayınlardan bir tanesine ait.)

 

4 SEZONU BİRLİKTE DEVİRDİLER!

Dönmez’in, tam da bu noktada imdadına yetişen Kılıç, sunduğu teklifle o yükü üzerinden alacak ve sorunu birlikte çözeceklerdi. Dönmez’e, ‘eğer fazla mesai istiyor diye içerik sizi düşündürüyorsa, ben hazırlayıp sunayım; siz konuğum olun ve sadece şarkılarınızı okuyun. Yayının trafiği bende olsun’ fikri ile gitmesi birlikte başlayacak yeni bir ekran yolcluğuna ilk adımları verdi. 

screenshot-20240118-154010-instagram.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından, yayın anında alınmış bir kare. (NOT: Dönmez bu kareyi,yayın sona erdikten bir kaç gün sonra, resmi instagram hesabı olan @kvncdnmzofficial’da, ilgili kitleye, ‘teşekkür’ amacıyla ‘story’ olarak paylaştı.)

 

 

Kılıç’la, çözüme kavuşan sorun, dijital ekranda yeni bir ikiliyi o günlerde, işte bu şekilde doğurmuş oldu. Dönmez, o sürece kadar, ‘bilim’, ‘müzik’, ‘sanat’ ve ‘siyaset dünyası’ ndan tepe noktadaki isimleri ağırladığı ve çok yüksek izlenme oranlarına ulaştığı, “Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstag- ram Ortak Canlı Yayınları” adlı programla, Kılıç ise, instagram da bü- yük elemeler yaparak belli bir amaç doğrultusunda yayın açan Dönmez gibi aktivist yayıncıları takip altına alıp, o yayınları ilgili mecralarda ön plana çıkarıyor ve dijital eylemci kimliği ile tanınıyor, biliniyordu. 

screenshot-20240121-232315-gallery.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından, yayın anında alınmış bir kare. (NOT: Dönmez bu kareyi, yayın sona erdikten bir kaç gün sonra, resmi instagram hesabı olan @kvncdnmzofficial’da, yayını, günü ve saatinde izleyememiş olan kitle için tekrar izlenebilmesi için sunduğu linkle  ‘story’ olarak paylaştı.)

 

KIVANÇ’LA SIFIR MÜZİK ŞARKILAR’ DA BULUŞTULAR!

İkilinin dijital bir işbirliğine girene kadarki geçen süre içerisinde birbirlerinden haberleri vardı ama ‘birey’ ve ‘toplum’ bazındaki ortak kaygı ve korkuları dışında onları bir araya getirecek iyi bir iş modelleri henüz yoktu. Aynı zamanda geçmişte öncü bir siyasi partinin kadın kolları bölge sorumlusu da olan Kılıç, pandemide büyük fiziksel hasara uğrayan barınakların yeniden yapım aşamasında da Dönmez ile birlikte koordinasyonlu olarak çalıştı.

screenshot-20240121-235542-instagram-1-002.jpgGörsel: Ares Kıvanç Dönmez’e,  ‘LCW’ tarafından özel olarak  ‘you tube’ kanalı (Kıvanç Kafası) için gerçekleştireceği ‘29 Ekim; 100.yıl kutlaması’ kutlama konseri çekimleri için gönderilen ama yetişmediği için instagram canlı yayınında giyemediği  ‘Dubai-Türkiye’ anblemli t-shirt.

 

Pandemide çok sayıda babasız çocuk büyütmek zorunda kalan ve çeşitli nedenler yüzünden tehdit altında olan kadının da Klinik Psikolog Alanur Özalp ile yaptığı belediye merkezli çalışmalarda sesi, soluğu oldu.

alanurrrr-003.jpgGörsel:Klinik Psikolog Alanur Özalp./Gündem Gazetesi-Arşiv.

Böylelikle ekrandan ekrana uzanan yolculukları, sunuculuğunu Kılıç’ın üstlendiği ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ adlı ‘alternatif canlı dijital müzik performans yayını’ ile tam olarak kesişti ve kurdukları iletişim güçlenerek gelişti.

cumhuriyet-100-yil-2131445-001.jpg

Görsel: Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. TBMMnin açılışı sırasında./Gündem Gazetesi-Arşiv.

 

DÖNMEZ: ‘BU YAYIN RESMEN BİR DELİLİK!’

Birer içerik üretici olarak bir araya gelen uluslararası koç ve performist müzisyen Ares Kıvanç Dönmez ve aktivist, moderatör-sunucu Ayşe Keskin Kılıç, nam-ı değer ‘Masal Prensesi’, tam iki buçuk yıl süren aranın ardından cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları nedeniyle, ‘29 Ekim Özel Ortak Canlı yayını’ nda, son dakika aldıkları sürpriz bir karar neticesinde dün tekrar bir araya geldiler. Dönmez, canlı yayının ilk dakikalarında, you tube’ da sahip olduğu ‘Kıvanç Kafası’ adlı kanalın,

screenshot-20240116-171351-youtube-005.jpg

Görsel: Dijital Yayıncı&Uluslararası Koç Ares Kıvanç Dönmez’in açmış olduğu ‘Kıvanç Kafası’ adlı ‘you tube’ kanalının sayfa görseli.

 

‘29 Ekim Özel Çekimi’ için kayda hazırlandığı ve öte yandan Uluslar arası Koçluk Federasyonu ICF’e bağlı bir koç olarak, egzersiz ve beslenme koçluğunu yaptığını öğrencileriyle derslerinin olduğu bir günde, böyle bir yayına bağlanmanın ‘delilik’ olduğunu söyledi ve ekledi:

screenshot-20240119-024001-gallery.jpg

Görsel: Dijital yayıncı Ares Kıvanç Dönmez’ in, ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ ın instagramtanıtım görselleri için kullandığı, Hürriyet Gazetesi studyolarında Emre Yunusoğulları tarafından çekilmiş olan fotoğrafı.

 

‘...Sizi asla kıramazdım ve böyle özel bir günde zaten yapmasak olmazdı. Ayrıca sizi çok özledim ve yakın zamanda açtığım, acayip iyi giden ‘you tube’ kanalımdaki her canlı performans videomun altında, yorumlarda mutlaka siz varsınız. Beni benden ayrı olarak sizinle olan ben olarakta çok özlemişler.’

screenshot-20240119-155522-gallery.jpg

Görsel: Pandemi instagramında, ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ın yeni bölümlerinden birine hazırlanan Ayşe Keskin Kılıç’ın rutin olarak instagramda yayın başlamadan önce tiktok'ta girdiği canlı yayın tanıtım anlarından bir tanesi.

 

Verdikleri üç yıla yakın araya ve ayrıca plansız ve tanıtımsız girmiş oldukları bir canlı yayına rağmen rağmen binlerce kişiye ulaşan ikili, yurdun dört bir yanından platform kullanıcısı vatandaşların, bulundukları bölgelerden, kutlama anlarını canlı yayına vermek için ard arda açtığı live’lar, her ne kadar dijital akışı zaman zaman aksatarak, kesintiye uğratan hareketlerin baş göstermesine sebep olsa da, yüzlerce yorumun ekranda ve akabinde kayda alınan reel videosu’nda aktığı yayın, devamının gelmesi için de ikiliyi adeta kamçıladı. 

screenshot-20240119-030703-instagram.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin 100.yıl özel kutlamaları ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından; yayının kayda geçmiş olan reel videosundan alınmış bir kare.

 

DUBAİ ŞEYHİ DE ONLARI İZLEDİ Mİ?!

Dönmez’in, 10.Yıl Nutkunun bilinmeyen kıtalarını da okuyarak bir ilke imza attığı dijital konser yayınını, kendisi Birleşik Arap Emirlikleri’nde, (Dubai) yaşadığı için, ‘Dubai-Türkiye ortak canlı yayını’ ile ekrana geldi. Aşırı heyecandan yayın bitiminde ekrana yazılanı görmeyen Kılıç, Dönmez’in kendisine dm’den gelen mesajı storisinde paylaşması sonucu durumdan haberdar oldu.

screenshot-20240119-025812-instagram.jpg

Görsel: Dubai Hükümdarı Majesteleri (Başbakan) Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum. Gündem Gazetesi-Arşiv.

 

Durum paylaşımı storyisinde, ‘Dubai Şeyhi Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum bile baktı göz ucuyla yayınıza. O arada yayını kapatmak ne büyük şanssızlık oldu öyle ya’ diyen izleyici yayından sonra geçtiği bu bilgi ile yayına damgasını vurdu. Mesajı aldıkları kullanıcının daimi ve güvenilir bir takipçi olduğu vurgusunda bulunan Dönmez, ‘yayını başlar başlamaz kendisine yolladık çünkü Birleşik Arap Emirlikleri’nde dijitalde canlı görüntü aracılığıyla iletişim kurmak yasak. Özel bir durum olması sebebiyle hoş karşılanmış olması büyük bir zerafet örneği’ özel açıklamasında bulundu. 

screenshot-20240119-031328-instagram.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin 100.yıl özel kutlamaları ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınına gelen katılımcı yorumlarından bir kare.

 

NEDEN ARA VERMİŞLERDİ?

Pandemiyi içine alan süreçteki ilk yeni yıl kutlamasından iki gün önce, annesi Nilüfer Hanım’ı kaybeden Dönmez’in, yayınlara verdiği zorunlu iki buçuk yıl ara, geçtiğimiz ay hayata geçen you tube kanalı ile aslında sona ermişti. (NOT: Süreçle ilgili olarak gazetemizin yaptığı diğer haberde sürece ve sürecin detaylarına ulaşabilirsiniz.)

murat-yorum.jpgmurat-yorum.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin 100.yıl özel kutlamaları ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınına gelen katılımcı yorumlarından bir kare.

 

You tube’da hem yeni hem de eski kemik kitlesi ile yeniden buluşan Dönmez’ in, müziksiz, sadece çıplak sesle ve akustik olarak seslendirdiği karma parçaları birer anı video performans kaydı olarak dinleyiciye sunan, ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ yeniden instagramda, Kılıç’ın klasikleşen sunumuyla ekrana gelecek mi, şimdi bu, herkes için çok büyük bir merak konusu.

screenshot-20240119-032500-gallery.jpg

Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından; yayının kayda geçmiş olan reel videosundan alınmış bir kare.

Haber: Temel Irmak- Gündem Gazetesi.

YAYINI İZLEMEK İÇİN: https://www.instagram.com/reel/Cy_JaINoWJE/?igsh=c2x1aDg2aHQ1N2Ri

screenshot-20240119-160858-instagram.jpg
Görsel: Ayşe Keskin Kılıç ve Ares Kıvanç Dönmez işbirliği ile, cumhuriyetin ‘100.yıl özel kutlamaları’ ışığında instagramda ekrana gelen ‘Kıvanç’la Sıfır Müzik Şarkılar’ alternatif canlı performans yayınından, yayın anında alınmış bir kare.

TEŞEKKÜR: Yayın bilgilerine bağımsız ve tarafsız bir şekilde ulaşmamız noktasında, gazete takibimizin yanı sıra bu haberin yayına girmesinde katkısı olan Murat Uçal ,Pınar Kaya ve Mehmet Erdoğan a, Tem Medya Yayın Grubu&Gündem Gazetesi olarak teşekkür ederiz.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141