• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Aksoy Ailesi’nden Köprübaşı’na Muhteşem Eser

Aksoy Ailesi’nden Köprübaşı’na Muhteşem Eser
Trabzon’un Köprübaşı İlçesinde Aksoy ailesi tarafından yaptırılan Hatice - Aslan Aksoy Anaokulu’nun açılışı bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı.

AYDIN VALİSİ İLÇESİNİ UNUTMADI!

Köprübaşılı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un anne ve babası adına Köprübaşı İlçesi’ne kazandırdığı, Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu’nun açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerçekleşti.
 screenshot-20220925-103754-chrome.jpg
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İyilik medeniyeti, bizim ülkemizin ve milletimizin en önemli vasıflarından biridir. Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız” dedi.  
Soylu, Sürmene ilçesinin ardından Köprübaşı ilçesine geçerek Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un anne ve babası adına yaptırdığı Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu’nun açılışına katıldı.

screenshot-20220925-103755-chrome.jpg

Açılış töreninde Aksoy ailesine adına konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy “Ben buraya yaklaşık 500 metre mesafede olan bir evde doğdum. Ben doğduktan sonra evimizde elektrik olmadığı zamanları bilirim. Köprübaşı’nın ekonomik zorluklar olduğu bir dönemde eğitimin çok önemli olduğunu o tarihlerde farketmiştik. Eğitimde anne babamızın rolü bize çok fazla. Annem ve babam 10 çocuk sahibi. Hayatta olan 9 kardeşiz. Bizlerin yetişmesinde özel gayretleri var. Çocukluğumuzda yaramazlık yaptığımızda bile sesini yükseltmeden bizleri sevgiyle büyüten sevgili annem, terzilik yaparak öğrenci eğiterek, aile ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamıştır. Disiplinli yapıya sahip olan babamızda eğitimimiz konusunda oldukça hassastır. Her türlü fedakarlığı yapmış, ciddi süreç ortaya koymuştur” diye konuştu.

screenshot-20220925-103815-chrome.jpg
“İyilik Medeniyeti, Bizim Ülkemizin Ve Milletimizin En Önemli Vasıflarından Biridir”
İçişler Bakanı Süleyman Soylu ise törende yaptığı konuşmada “Aslan amcamız, nezaketiyle, zarifliği ile aynı zamanda beyefendiliği ile aynı zamanda Karadeniz insanının o kuşatıcılığı ve sevgisiyle gücündeki tebessümü ve bir insana ‘İyiki geldin, onu gördüm’ dedirtecek anlayışla bizi burada karşılardı. Bugün evlatları, yakınları burada çok güzel eseri icra ettiler. Tam da Aslan amca ve kıymetli eşinin hayatının özeti gibi burada bu eseri icra ettiler. Eseri icra edenler, onu bir vesile ile burada bir hizmetle buluşturanlar kadar, hayır haline teşrif edenlerde de aynı kıymettedir. Hizmet nasip işidir. Önünüzden geçer dokumazsınız. Kapınıza kadar gelir yapamazsınız.

screenshot-20220925-103831-chrome.jpg

Aksoy ailesi sadece bir anaokulu yapmadı. Hatice hanım ve Aslan beyin isimlerini oraya nakşederek amel defterlerini sürekli açık tutacak adımı attı. Her gelen çocuk nasiplenecek. Anneler babalar dua edecekler. Öğretmenler güzel tesiste hizmet verdikleri için teşekkür ve şükranlarını iletecekler. Aynı zamanda bir kişinin doğduğu yere hizmet etmesi kadar mübarek iş yoktur. O da aynı hayır kapısıdır. İyilik medeniyeti, bizim ülkemizin ve milletimizin en önemli vasıflarından biridir. Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141